reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tez 2/3 w ciagu 2 tygodni [emoji32] pierwsze niby na plus..bo wczesniej spadlam 6kg no ale..i tak mialam zawal, ze az tyle

Boje sie co to bedzie pozniej, bo w sumie teraz dopiero bedziemy przybierac na wadze. No nic, najwyzej po porodzie beda dietki i cwiczenia ;) bo teraz nie zawsze umiem sobie odmowic;)
Ale dzisiaj nie wolno myslec o wadze, tylko o pączusiach :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

reklama
Za mna juz 2 paczki i bedzie wiecej ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

A masz cukrzyce? Czy tylko cukier Ci wariuje? A jak po glukozie? Bo u mnie po glukozie spadl... no nic skontroluje go pare razy, zobaczymy.

Laski na problemy z hemoglobina polecam jeszcze pietruszke zielona :). Przypomnialam.sobie o niej niedawno. Nie lubie, ale w koktajlu nawet fajnie smakuje :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ginekolog stwierdził cukrzycę ciążową po krzywej i wysłał mnie do diabetologa. Teraz po tygodniu mierzenia lekarz mówi że jest ok. Trzeba tylko obserwować.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez waga leci w górę każdego dnia "z powietrza", więc chyba juz jesteśmy w tej fazie, że niewiele od nas zależy.

oar8pg4n1kii9v0d.png

U mnie tez waga leci w górę każdego dnia "z powietrza", więc chyba juz jesteśmy w tej fazie, że niewiele od nas zależy.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Dokładnie. U mnie jak na razie tych kg nie widać. Brzuch taki w sumie nie za duży. W sumie tylko w brzuch i piersi poszło, ale co wejdę na wagę to więcej i więcej.... Moje dziecko waży około 600 g, więc na samo dziecko przybiorę jeszcze z 2-3 kg. Do tego wody plodowe, macica, łożysko. Uzbiera się jeszcze kilka kg. Jak zatrzymam się na 15 kg to uznam to za cud :-D :-D
Nie objadam się, ale wszystko się odkłada. Na dodatek lekarz kazał mi ograniczyć aktywność, więcej leżeć. No i co ja mogę???

reklama
A mój lekarz nie może pojąć że jak zaszłam w ciążę to ważyłam 63kg i jak teraz ważę 64 to mówi że 4 na plusie. Zmieniłam lekarza w 11 tygodniu, a poprzedni nie wpisywał wagi od początku tylko od 8 tyg- a wtedy ważyłam 3 kg mniej... no comment

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry