reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
U mnie w szpitalu jest razem ginekologia z patologią ciąży. Teoretycznie dla obu są inne sale przydzielone , ale jak jest dużo pacjentek to mieszają je razem.

Pod koniec ciąży leżałam z ciągle to nową dziewczyną i jedna po drugiej rodziła a moja córa się zaparła i nic się nie chciała ruszyć. Wolała bym w tej ciąży tego nie przeżyć.

Na koniec dali mi dziewczynę, która paliła papierosy w łazience i cały dym leciał do sali [emoji53] w dodatku miała problem z odklejającym się łożyskiem i lekarz pytał czy pali to ona zapierała się, że nie.

Dziewczyny czy wy tez już czujecie tak wysoko ruchy. Mój maluszek wali mnie ok 3 cm nad pępkiem.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Ja czuje ruchy bardzo bardzo nisko co chyba oznacza ze dziecko jest w pozycji miednicowej.

Ja miałam na tylnej ścianie łożysko ale te ruchy to ciagle czuje w jednym miejscu i troche mnie to niepokoi ale jezeli na połówkowym było ok to nie bedę sobie zawracać głowy.Następna wizyta za 8dni to dopytam;)

Ja mam za 9:). Juz odliczam.

A teraz ścięło mnie totalnie. Ból brzucha z bólem kręgosłupa. Aż mi się poród przypomniał. Do tego kurczę łydek mimo, że suplementuje się magnezem. Po 2 h nospa i ekstra magnez podziałał, ale stracha przez chwilę miałam, szczególnie że mąż w Gdańsku i wraca jutro dopiero.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Byłam przed chwilą w kinie i mały mi bardzo tańczył w brzuchu i wyczuwalam się strasznie w te ruchu z racji że o nich wspominałyscie i był on wszędzie. Najpierw strasznie nisko pozniej ponad pępkiem potem po lewej stronie na górze i na końcu po lewej na dole. Czyli by wyszło że moje dziecko nie ma żadnego ułożenia że jest wszędzie? :D

reklama
Ja mam za 9:). Juz odliczam.

A teraz ścięło mnie totalnie. Ból brzucha z bólem kręgosłupa. Aż mi się poród przypomniał. Do tego kurczę łydek mimo, że suplementuje się magnezem. Po 2 h nospa i ekstra magnez podziałał, ale stracha przez chwilę miałam, szczególnie że mąż w Gdańsku i wraca jutro dopiero.

oar8pg4n1kii9v0d.png
U mnie jest tak ze rano czuje sie b.dobrze a wieczorem za to jak sie poloze to ciezko mi juz wstac wlasnie prze bol kregoslupa.Tez biore magnez na razie z dobrym skutkiem.Moze zjedz banana albo zrob sobie kakao tam jest duzo magnezu.Moze to jakos pomoze.

Do góry