reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam przed chwilą w kinie i mały mi bardzo tańczył w brzuchu i wyczuwalam się strasznie w te ruchu z racji że o nich wspominałyscie i był on wszędzie. Najpierw strasznie nisko pozniej ponad pępkiem potem po lewej stronie na górze i na końcu po lewej na dole. Czyli by wyszło że moje dziecko nie ma żadnego ułożenia że jest wszędzie? :D
Jakieś tam musi mieć, w końcu tam leży sobie :) ja czuje zazwyczaj -tak podejrzewam- rękę i nóżke jednocześnie. W lewym dolnym rogu i górnym prawym rogu brzucha. Więc po przekątnej :)

reklama
Byłam przed chwilą w kinie i mały mi bardzo tańczył w brzuchu i wyczuwalam się strasznie w te ruchu z racji że o nich wspominałyscie i był on wszędzie. Najpierw strasznie nisko pozniej ponad pępkiem potem po lewej stronie na górze i na końcu po lewej na dole. Czyli by wyszło że moje dziecko nie ma żadnego ułożenia że jest wszędzie? :D
Ma jeszcze dużo miejsca to pływa sobie wszędzie:)

p19u9jcg81ehxczt.png

U mnie tez juz dyskoteka w brzuchu na całego:) ja zazwyczaj czuje po lewej stronie troche pod pepkiem, ale to chyba dlatego ze mam lozysko z przodu po prawej. Ale zdarza sie ze i nad pepkiem i na samym dole;)
Czy Wam tez tak "wywaliło" brzuch teraz? Ja mam wrazenie ze potrafi w jeden dzien mega sie powiekszyc! ;) az sie boje!
Ja juz nie moge doczekac sie 21go , mam wizyte i mam nadzieje ze tym razem Polcia pokaze buzke;))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Dziewczyny co poza czopkiem glicerynowym na zaparcia? Mam już tak wielki brzuch, jakbym do porodu szła, jestem cała zatkana, dieta wiem, swoją drogą - ale coś co pomoże tu i teraz?

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja Ci z własnego doświadczenia polecam Colon C. Naturalne składniki i probiotyk(trzymać trzba w lodówce). Miałam straszne zaparcia ,kiedys az myslałam ze pojade na pogotowie. Czopek nic nie dał.
Trzeba też duzo błonnika jeść wiesz suszone owoce, jabłka, pełnoziarniste, płatki błonnikowe itp. i dużo pić. Ale Colon C polecam z całego serca, mi bardzooo pomaga.

Nie ma ułożenia , bo to za wcześnie. Teraz sobie pływa i robi fikołki. Mój wariat też jest wszędzie :) góra, dół, lewa, prawa. Raz czuje , że jest poprzecznie i rozciąga brzuch na boki raz kopie mi w pęcherz a raz żołądek [emoji16][emoji38] o ułożeniu można mówić najwcześniej w 32 TC , ale i tak do 36 jeszcze może się przekrecić.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja też dzisiaj po wizycie, w ciagu 4 tygodni przytyłam 3 kg :( od poczatku ciaży 6. Mam nadzieje że trochę wychamuje z tym tyciem. Ale cieszę się bo moja malutka też ładnie urosła I waży prawie 700 gr. A I nereczki też już sa ok I nie ma zastoju ufff....

Moja jest nożkami do dołu i nie wiem czemu ale gin powiedział ze do kolejnej wizyty czyli w 26tyg powinna się obrócić. Wydaje mi się że tak jak mowi Emkaa koło 32 -34tyg powinno ulożyć sie prawidłowo. Zobaczymy co powie 1 marca

Ja też dzisiaj po wizycie, w ciagu 4 tygodni przytyłam 3 kg :( od poczatku ciaży 6. Mam nadzieje że trochę wychamuje z tym tyciem. Ale cieszę się bo moja malutka też ładnie urosła I waży prawie 700 gr. A I nereczki też już sa ok I nie ma zastoju ufff....
Eee tam u mnie jakos 5,5kg na + a aplikacja pokazuje ze mam lekka niedowage:) Nie ma co sie tym przejmować.Najwazniejsze aby dziecko dobrze sie rozwijało potem weźmiemy sie za wage.Ja mam hashimito i niedoczynnosc wiec bede miala pod gorke ale co zrobić.

reklama
Do góry