reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam przed chwilą w kinie i mały mi bardzo tańczył w brzuchu i wyczuwalam się strasznie w te ruchu z racji że o nich wspominałyscie i był on wszędzie. Najpierw strasznie nisko pozniej ponad pępkiem potem po lewej stronie na górze i na końcu po lewej na dole. Czyli by wyszło że moje dziecko nie ma żadnego ułożenia że jest wszędzie? :D
Jakieś tam musi mieć, w końcu tam leży sobie :) ja czuje zazwyczaj -tak podejrzewam- rękę i nóżke jednocześnie. W lewym dolnym rogu i górnym prawym rogu brzucha. Więc po przekątnej :)

reklama
Byłam przed chwilą w kinie i mały mi bardzo tańczył w brzuchu i wyczuwalam się strasznie w te ruchu z racji że o nich wspominałyscie i był on wszędzie. Najpierw strasznie nisko pozniej ponad pępkiem potem po lewej stronie na górze i na końcu po lewej na dole. Czyli by wyszło że moje dziecko nie ma żadnego ułożenia że jest wszędzie? :D
Ma jeszcze dużo miejsca to pływa sobie wszędzie:)

p19u9jcg81ehxczt.png

U mnie tez juz dyskoteka w brzuchu na całego:) ja zazwyczaj czuje po lewej stronie troche pod pepkiem, ale to chyba dlatego ze mam lozysko z przodu po prawej. Ale zdarza sie ze i nad pepkiem i na samym dole;)
Czy Wam tez tak "wywaliło" brzuch teraz? Ja mam wrazenie ze potrafi w jeden dzien mega sie powiekszyc! ;) az sie boje!
Ja juz nie moge doczekac sie 21go , mam wizyte i mam nadzieje ze tym razem Polcia pokaze buzke;))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Dziewczyny co poza czopkiem glicerynowym na zaparcia? Mam już tak wielki brzuch, jakbym do porodu szła, jestem cała zatkana, dieta wiem, swoją drogą - ale coś co pomoże tu i teraz?

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja Ci z własnego doświadczenia polecam Colon C. Naturalne składniki i probiotyk(trzymać trzba w lodówce). Miałam straszne zaparcia ,kiedys az myslałam ze pojade na pogotowie. Czopek nic nie dał.
Trzeba też duzo błonnika jeść wiesz suszone owoce, jabłka, pełnoziarniste, płatki błonnikowe itp. i dużo pić. Ale Colon C polecam z całego serca, mi bardzooo pomaga.

Nie ma ułożenia , bo to za wcześnie. Teraz sobie pływa i robi fikołki. Mój wariat też jest wszędzie :) góra, dół, lewa, prawa. Raz czuje , że jest poprzecznie i rozciąga brzuch na boki raz kopie mi w pęcherz a raz żołądek [emoji16][emoji38] o ułożeniu można mówić najwcześniej w 32 TC , ale i tak do 36 jeszcze może się przekrecić.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja też dzisiaj po wizycie, w ciagu 4 tygodni przytyłam 3 kg :( od poczatku ciaży 6. Mam nadzieje że trochę wychamuje z tym tyciem. Ale cieszę się bo moja malutka też ładnie urosła I waży prawie 700 gr. A I nereczki też już sa ok I nie ma zastoju ufff....

Moja jest nożkami do dołu i nie wiem czemu ale gin powiedział ze do kolejnej wizyty czyli w 26tyg powinna się obrócić. Wydaje mi się że tak jak mowi Emkaa koło 32 -34tyg powinno ulożyć sie prawidłowo. Zobaczymy co powie 1 marca

Ja też dzisiaj po wizycie, w ciagu 4 tygodni przytyłam 3 kg :( od poczatku ciaży 6. Mam nadzieje że trochę wychamuje z tym tyciem. Ale cieszę się bo moja malutka też ładnie urosła I waży prawie 700 gr. A I nereczki też już sa ok I nie ma zastoju ufff....
Eee tam u mnie jakos 5,5kg na + a aplikacja pokazuje ze mam lekka niedowage:) Nie ma co sie tym przejmować.Najwazniejsze aby dziecko dobrze sie rozwijało potem weźmiemy sie za wage.Ja mam hashimito i niedoczynnosc wiec bede miala pod gorke ale co zrobić.

reklama
Do góry