reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Link do: Ile przytyłam w ciąży? Tyle, ile trzeba! fajny artykuł apropo wagi w ciąży znalazłam.

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
Mój kolega z pracy w nocy urodził:) miesiąc przed terminem ale cora zdrowa 50 cm 2200 i 10/10 :) skurcze żona miała od 17 a po 2:20 urodziła:) dumny tata przecinal pępowowine :)

p19u9jcg81ehxczt.png
A wlasnie teraz rodzi moja koleżanka. Miał byc poród rodzinny (z mężem), ale wprowadzono zakaz ze względu na panującą grypę.
No i samotnie się bidulka męczy ;)

Dzień dobry [emoji4]
Ja cos słabo dzis spałam, koszmary.... Zaczęłam sobie wyobrażać jak to mój narzeczony się zachowa jak mu powiem ze mi wody odeszły i od razu złe myśli odgonilam i zasnelam z powrotem hihi

Co do zabobonów to na szczęście nie słyszę tego duzo ale wiem ze jak sie kruszyna urodzi to sie naslucham ze czapeczki nie ma, za ciepło, za zimno, na lewym ramieniu odbijanie bo na prawym to cos tam. Słowo daje powiem ze wyjezdzam i mnie nie zobaczą.

7v8r9jcg9vxigot5.png

Ja na swoją teściową nie mogę narzekać, wręcz przeciwnie :) tyle co ona mi pomaga to jest niesamowite. Mieszkamy obok siebie, mały często do niej chodzi, po samym porodzie miała urlop i gotowała obiady takie lekkostrawne dla mnie - gdyby nie ona to chyba bym umarła z głodu ;)

Z radami się nie wtrąca, szanuje nasze zdanie i metody wychowawcze, nawet jeśli uważa inaczej to zachowuje dla siebie.
Moja mama prędzej coś radzi nieproszona, ale to mama więc bez spiny hehe jak mi nie pasuje to jej mowię i po problemie.

7u223e3kwboc3bjp.png

A wlasnie teraz rodzi moja koleżanka. Miał byc poród rodzinny (z mężem), ale wprowadzono zakaz ze względu na panującą grypę.
No i samotnie się bidulka męczy ;)
Ja 1 dzicko w dodatku cc, nieplanowana i w okropnych warunkach bo dziecko umieralo w brzuchu...w wieku19/20 lat i przez taki zakaz caly tydz sama w szpitalu bylam..maz wgl dziecka nie znal..jak wyszlam normalnie patrzyl wystraszony z boku jak na obce..przykre takie sytuacje sa

U mnie już sytuacja opanowała w prawdzie nadal czekam na ruchy ale skurcze minęły w ciągu godziny. Staram się nie martwić tak o te ruchy już bo się nadenerwowalam to malutki pewnie dlatego jest taki spokojny. A słodycze na niego nie działają. Jutro i tak pójdę do swojej Pani ginekolog żeby mi powiedziała co się wydarzyło sprawdziła czy nic się nie dzieje.. Nie chciałam iść do tego szpitala bo naprawdę słabo tu z opieką i wiem że jedyne co by mi powiedzieli to proszę położyć się na oddział i czekać aż przyjdzie.. I postanowiłam że jutro zamawiam detektor! Polecacie jakieś? Teraz już leżę i marzy mi się kapuśniak taki ze świezej kapusty z dużą ilością marchewki i pietruszki... Aż zasnąć nie mogę od tej zachcianki :D mam nadziej ze niedługo zasne a wam noc mija spokojnie :)
Dobrze że ustało, na tym etapie chyba już mogą się pojawiać te przepowiadajace nie?

Ja mam Sonotrax B (z amazona), ładnie pokazuje tętno, jedyny problem ze kabel od sondy slabo siedzi i trzeba go przytrzymać, ale chyba taki model mi się trafił.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja sie samotnego porodu nie boje. Czy tak czy siak musze sie z ta mysla oswoic bo nie wiem czy siostra zdarzy przyjechać do mnie akurat na czas.

U mnie już sytuacja opanowała w prawdzie nadal czekam na ruchy ale skurcze minęły w ciągu godziny. Staram się nie martwić tak o te ruchy już bo się nadenerwowalam to malutki pewnie dlatego jest taki spokojny. A słodycze na niego nie działają. Jutro i tak pójdę do swojej Pani ginekolog żeby mi powiedziała co się wydarzyło sprawdziła czy nic się nie dzieje.. Nie chciałam iść do tego szpitala bo naprawdę słabo tu z opieką i wiem że jedyne co by mi powiedzieli to proszę położyć się na oddział i czekać aż przyjdzie.. I postanowiłam że jutro zamawiam detektor! Polecacie jakieś? Teraz już leżę i marzy mi się kapuśniak taki ze świezej kapusty z dużą ilością marchewki i pietruszki... Aż zasnąć nie mogę od tej zachcianki :D mam nadziej ze niedługo zasne a wam noc mija spokojnie :)

Ja mam detektor AngelSounds, jest super:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

reklama
Ja mam detektor Fetal Dopler :) Polecam! Ma głowice i wyświetlacz z pomiarem tętna. Ma głośnik , ale można też podłączyć słuchawki.

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry