reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A macie jakieś sprawdzone firmy tych biustonoszy do karmienia? Ja przy synku miałam z H&M i były beznadziejne, szybko przerzuciłan się na normalne i naciagalam.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez polecam firmę Alles, duży wybór rozmiarów (ja nosiłam 65J) i naprawdę ładne.
H&M to jakaś porażka, kupiłam dwa staniki i niedość ze wszędzie uwierały to miały wszyte takie dziwne usztywnienia pod pachami i aż mnie otarły!!!

Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?

Ułożenie ma znaczenie dopiero po 30tc teraz to dzieciaczek sobie pływa swobodnie.

Jak ja bym chciała mieć B , albo chociaż C :D .. A nie takie duże [emoji37][emoji23]

w57vxzkr0voyai9q.png

O ja też.... Jeszcze jestem szczupła i kupno np sukienki to koszmar, bo dół powinien byc 34-36 a góra 38-40 wiec o dopasowanej mogę pomarzyć. Tylko rozszerzane dołem. A ze mam 175cm wzrostu to zazwyczaj wszystkie krótkie.

Ale tak to jest, jak ktoś ma proste włosy chce kręcone, ten z kręconymi prostuje, blondynka marzy o rudych włosach, ruda sie farbuje. Nigdy nie dogodzisz [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dobry.

Dawno mnie noe bylo.mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku!!!!
Nawet nie probuje nadrabiac ale staram sie czytac.

U mnie troche zawirowan zyciowych i trudno bylo sie ogarnac

Jutro polowkowe !! Po polowkowym biore sie za wyprawke!!!

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Dobry.

Dawno mnie noe bylo.mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku!!!!
Nawet nie probuje nadrabiac ale staram sie czytac.

U mnie troche zawirowan zyciowych i trudno bylo sie ogarnac

Jutro polowkowe !! Po polowkowym biore sie za wyprawke!!!

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Koniecznie daj znac jak poszło.Trzymamy kciuki.

Co do staników to polecam zainwestowanie w coś porządnego. Bo to nieprawda ze ciąża czy karmienie psuje piersi, one w tym okresie bardzo sie zmieniają i to źle dobrana bielizna im szkodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To prawda, słyszałam nawet teorię, że dobrze jest spać w staniku, ale nie takim miekkim sportowym, lecz taki w ktorym piersi są jak najmniej podatne na ugniatanie. A podobno spadnie na brzuchu to najwiekszy koszmar dla nich. Niestety temat przy 1.ciąży (i po) olałam i mam za swoje (nie są takie jak kiedyś). Teraz nie chcę doprowadzić do pogorszenia, więc nie bawię się w żadne staniczki z ryneczku tylko chodzę do sklepów z poradą do brafitterek...

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ja w staniku sypiam tylko podczas laktacji, od razu z wkładkami laktacyjnymi :)

Dzwoniłam dzisiaj do znajomej położnej ze szkoły rodzenia, do ktorej chodziłam 4lata temu i umówiłyśmy się, że będę chodziła na wybrane tematy :) jakoś w lutym zacznę pewnie.

Kupiłam też dzisiaj 4pajace dla Marcelka, ech, to się dzieje na prawdę! [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Do góry