reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

J

Ja miałam gdzieś to, że jakaś położna nie kazała mi podawać małej w pierwszych dniach mm. Podobno podawanie butelki jest bee a smoka to już wgle krzywda dla dziecka na lata. A było tak , że bardzo zmęczona po porodzie z balącą blizną od nacięcia leżałam z płaczacym dzieckiem- "trzeba ją przystawiać do piersi to wystarczy" tylko kto wie lepiej ode mnie czego potrzebuje moje dziecko- pustego cycka .. [emoji53][emoji37] dodam , że puste piersi równają się z pokaleczonymi sutkami. Wiec i tak podawałam jej mm, a problemów z laktacja nigdy nie miałam. Jeszcze słyszałam opinie, że dziecko powinno zaspokajać potrzebę ssania właśnie piersią albo że dziecko jak ssie pierś to zaspokaja swoje potrzeby bliskości , strachu itd. I o tyle ile w pierwszych dniach, tygodniach to jest do zniesienia to potem czytam a nie chciałabym nigdy - matki , które piszą, że nienawidzą swoich dziecie, że nie śpią całymi nocami, bo dziecko zrobiło sobie z piersi smoka, że są dni gdy dziecko wisi na piersi całymi dniami, one nie mogą nawet się wykąpać. Moim zdaniem każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale nigdy w życiu krzywdą samej siebie. Ja nie czuje się gorsza , że moja córka przez pierwsze doby swojego życia piła mm- i dla mnie gorsze było by nie karmienie dziecka od tego mm. Tak samo ze smokiem- dziecko powinno pić pierś po to, żeby się na jeść. Moja córka nie miała żadnych skutków ssania smoka i teraz też będę dawała dziecku smoka jeśli zajedzie taka potrzeba.

w57vxzkr0voyai9q.png

Dzięki Marta za te słowa, bo dają wiarę przyszłym matkom karmiącym mm że będzie dobrze. Ja jestem zupełnie niedoświadczona w temacie, więc dla takie doświadczenie życiowe jest naprawdę cenne.

Nie będę mogła karmić piersią, ponieważ od razu po rozwiązaniu muszę wrócić do leków które odstawiłam na czas ciąży (skutki odstawienia tych leków już zaczynam odczuwać). reakcja niektórych moich znajomych strasznie mnie irytuje:
"No co Ty... nie będziesz karmić chociaż trzy tygodnie"... "będziesz dawać smoka zamiast piersi??"

No jasny gwint! Nie będę bo nie mogę i już.... ale dzięki takim opiniom jak Twoja nie będę czuła się jak wyrodna matka, dlaczego dziękuję :*

reklama
Dzięki Marta za te słowa, bo dają wiarę przyszłym matkom karmiącym mm że będzie dobrze. Ja jestem zupełnie niedoświadczona w temacie, więc dla takie doświadczenie życiowe jest naprawdę cenne.

Nie będę mogła karmić piersią, ponieważ od razu po rozwiązaniu muszę wrócić do leków które odstawiłam na czas ciąży (skutki odstawienia tych leków już zaczynam odczuwać). reakcja niektórych moich znajomych strasznie mnie irytuje:
"No co Ty... nie będziesz karmić chociaż trzy tygodnie"... "będziesz dawać smoka zamiast piersi??"

No jasny gwint! Nie będę bo nie mogę i już.... ale dzięki takim opiniom jak Twoja nie będę czuła się jak wyrodna matka, dlaczego dziękuję :*
Nie przejmuj się kochana . Ludzie są zawistni i zawsze chcą pokazać , że są lepsi [emoji6] nie bd karmić bo nie możesz. A takimi głupimi gadkami się nie przejmuj. Wszystko będzie super. [emoji6] mnie zalała już raz ta fala hejtu , że przestałam karmić. Jak teraz tak będzie i ktoś mi coś powie to już suchej nitki na tej osobie nie zostawię. Koniec. [emoji106]

daj spokój ;) u mnie to samo. Ja akurat mogę nie brać leków trochę dłużej więc spróbuję ale też nie za wszelką cenę. Muszę chodzić do szkoły i nie moge sobie pozwolić na takie walki z piersiami i dzieckiem,bo poprostu nie mam na to czasu ;) jak będzie szło gładko no to pewnie ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Zawsze znajdą sie osoby które krytykują czy to ze karmi sie MM a z drugiej strony to ze np. Dlugo karmi sie cycem. Nigdy nie dogodzisz kazdemu,ale ważne zeby samemu byc przekonanym do tego.jak postępujemy z własnym dzieckiem .

5djylbetecfse5n6.png

moja znajoma zrobiła sobie zastrzyk zatrzymujący laktacje zaraz po porodzie , bo jak stwierdziła nie (chce mieć obwisłych piersi ) :o

Nie przejmuj się kochana . Ludzie są zawistni i zawsze chcą pokazać , że są lepsi [emoji6] nie bd karmić bo nie możesz. A takimi głupimi gadkami się nie przejmuj. Wszystko będzie super. [emoji6] mnie zalała już raz ta fala hejtu , że przestałam karmić. Jak teraz tak będzie i ktoś mi coś powie to już suchej nitki na tej osobie nie zostawię. Koniec. [emoji106]

daj spokój ;) u mnie to samo. Ja akurat mogę nie brać leków trochę dłużej więc spróbuję ale też nie za wszelką cenę. Muszę chodzić do szkoły i nie moge sobie pozwolić na takie walki z piersiami i dzieckiem,bo poprostu nie mam na to czasu ;) jak będzie szło gładko no to pewnie ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Zawsze znajdą sie osoby które krytykują czy to ze karmi sie MM a z drugiej strony to ze np. Dlugo karmi sie cycem. Nigdy nie dogodzisz kazdemu,ale ważne zeby samemu byc przekonanym do tego.jak postępujemy z własnym dzieckiem .

5djylbetecfse5n6.png

Dokładnie tak :-) Dziękuję Dziewczyny :*

moja znajoma zrobiła sobie zastrzyk zatrzymujący laktacje zaraz po porodzie , bo jak stwierdziła nie (chce mieć obwisłych piersi ) :o
kurcze ale jeśli nie czuła potrzeby, a wręcz miała mieć potem uraz do dziecka, że musiała karmić, a ją to obrzydza.... uważam ze to jest bardzo indywidualna kwestia i nie można nikogo zmuszać. Jeśli nie chciała to dla mnie ok, lepiej tak niż potem miała by za to mieć jakieś pretensje do maleństwa.

w57vyx8dubspq12k.png

Żartujesz że coś takiego jest [emoji23][emoji23][emoji33] ? W sumie to spoko sprawa dla ludzi np co karmić nie mogą z przyczyn zdrowotnych .po co im zabawy z odciaganiem czy przepływem pokarmu itp.

reklama
Do góry