reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Każda z Nas podejmie najwlasciwsza decyzję czy to pierś czy mm i nie musimy się przed nikim tłumaczyć a tym bardziej słuchać komentarzy.
Znam dziewczynę która karmią do roku swoje dziecko przez pierwsze dwa trzy miesiące sciagalas pokarm i dawała w butelce, bo dziecko było za małe by ssać, jak urosło dała cyca. Nigdy nie karmila przy kimś bo mówi że cycki to jej cycki i pokazywać ich nie musi, tylko raz jej teściowa rzuciła beznadziejnym komentarzem że wychodzi jak karmi, a mnie to ni ziebi ni chłodzi jej sprawa i bardzo szanuje jej decyzję i tak była bardzo dzielna bo sciagala mleko tak dlugo co trzy godziny. Szacunek!! I według mojego przekonania jest to jakiś sposób na pobudzenie laktacji żeby dziecko później miało mleko w piersi.

reklama
Dokładnie niech każda mama postępuje ze swoim dzieckiem tak jak uważa , że jest najlepsze dla niej i dla jej dziecka. A ludziom najlepiej się wychowuje nie swoje dzieci [emoji23][emoji16]

w57vxzkr0voyai9q.png

Ja też będę karmiła piersią jak najdłużej. Jednak jeśli zajdzie potrzeba będę dawała mm bez wyrzutów sumienia.

w57vxzkr0voyai9q.png

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja brałam udział w szkole finansowanej z funduszy miasta Warszawa. I żeby była darmowa musiałam mieć meldunek w Wawie. Urodziłam się tu więc to nie problem. Moze sprawdź na stronie. Na ogół piszą o wymogach dodatkowych.

oar8pg4njiayxtbm.png

Ja mam przykaciolke ktora sciagala mleko co 3 godziny czy to dzień czy noc przez 8 miesiecy... Mala nie chciala piersi a i z butelki pila godzine 60ml... Podziwiam ja bardzo bo w ciazy tez duzo przeszla...

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja brałam udział w szkole finansowanej z funduszy miasta Warszawa. I żeby była darmowa musiałam mieć meldunek w Wawie. Urodziłam się tu więc to nie problem. Moze sprawdź na stronie. Na ogół piszą o wymogach dodatkowych.

oar8pg4njiayxtbm.png
Sprawdzałam Kochana - nie ma ;)
Ja mam przykaciolke ktora sciagala mleko co 3 godziny czy to dzień czy noc przez 8 miesiecy... Mala nie chciala piersi a i z butelki pila godzine 60ml... Podziwiam ja bardzo bo w ciazy tez duzo przeszla...

oar8s65gmlqg37sx.png

p19u9jcg81ehxczt.png

Dzień dobry Dziewczyny po dłuższej przerwie [emoji4] Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku [emoji322]
Troszkę Was poczytałam ale miałam takie zaległości ze z góry przepraszam jeśli czegoś nie zapamiętałam [emoji6]
Przede wszystkim Heda baaardzo dużo zdrówka dla Ciebie i Twoich maluchów bo się naprawdę przestraszylam Ale teraz już wiem że będzie dobrze [emoji7] Trzymaj się Kochana [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

Tak właśnie oglądam i się zastanawiam czy kupić pakę ubrań czy kupować po troszkę? Kurczę to takie śliczne wszystko

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam wolę kupować po trochu , bo często jest tak że w tych paczkach nie wszystko mi się podoba [emoji12] teraz często w sklepach szukam okazji cenowych [emoji4] Rodzimy latem, a teraz w sklepach jest sporo letnich ciuchów przecenionych. Udało mi się kupić np ostatnio śliczny letni komplecik za ...... 7.50 [emoji38] nówka sztuka nie śmigana [emoji1]
Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Mi już zdecydowanie lepiej, ale przy dłuższym wyjściu też mam problem ostatnio musiałam skorzystać z prywatnej toalety na zapleczu sklepu meblowego [emoji1]
Boże... rodziny w TYM roku [emoji33] to już zaraz [emoji14]

p19u9jcg81ehxczt.png
Też mam takie wrażenie że to już za chwilę [emoji4]
Ja teraz raczej nie skorzystam ze szkoły rodzenia. Chodziłam w pierwszej ciąży, mam mnóstwo notatek, ale generalnie, to prawie wszystko pamiętam :) ja tez jezdzilam na takie warsztaty, które ogranizowaly MAMO TO JA i byłam bardzo zadowolona :) to są całodniowe warsztaty, bezpłatne, organizowane w całej Polsce. Jest tam mnóstwo bloków tematycznych, np. pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc, kolki u niemowląt, karmienie piersią, itp. No mnóstwo tego. Do tego dostaje się mnóstwo gadżetów, zniżek do partnerów organizatorów i próbek i jeszcze na koniec jest konkurs, gdzie ja zawsze wygralam kilka paczek pieluch albo kosmetyków, a byłam 3 razy na takich warsztatach :)
Anula daj znać jak się dowiesz o takich warsztatach w naszej okolicy. Nigdy nie byłam a z chęcią bym skorzystała [emoji5]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Do góry