reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Każda z Nas podejmie najwlasciwsza decyzję czy to pierś czy mm i nie musimy się przed nikim tłumaczyć a tym bardziej słuchać komentarzy.
Znam dziewczynę która karmią do roku swoje dziecko przez pierwsze dwa trzy miesiące sciagalas pokarm i dawała w butelce, bo dziecko było za małe by ssać, jak urosło dała cyca. Nigdy nie karmila przy kimś bo mówi że cycki to jej cycki i pokazywać ich nie musi, tylko raz jej teściowa rzuciła beznadziejnym komentarzem że wychodzi jak karmi, a mnie to ni ziebi ni chłodzi jej sprawa i bardzo szanuje jej decyzję i tak była bardzo dzielna bo sciagala mleko tak dlugo co trzy godziny. Szacunek!! I według mojego przekonania jest to jakiś sposób na pobudzenie laktacji żeby dziecko później miało mleko w piersi.

reklama
Dokładnie niech każda mama postępuje ze swoim dzieckiem tak jak uważa , że jest najlepsze dla niej i dla jej dziecka. A ludziom najlepiej się wychowuje nie swoje dzieci [emoji23][emoji16]

w57vxzkr0voyai9q.png

Ja też będę karmiła piersią jak najdłużej. Jednak jeśli zajdzie potrzeba będę dawała mm bez wyrzutów sumienia.

w57vxzkr0voyai9q.png

O właśnie właśnie i pewnie i o to chodzi u mnie :) że skoro darmowa szkoła to dużo chętnych. Ciekawe czy będą ode mnie czegoś wymagali- jakiś zaświadczen, nie wiem... problem taki ze ja jestem zameldowania gdzie indziej i gdzie indziej rozliczam podatki i mogę wcale do darmowej szkoły się nie dostać:( zobaczę jutro nie ma co gdybac:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja brałam udział w szkole finansowanej z funduszy miasta Warszawa. I żeby była darmowa musiałam mieć meldunek w Wawie. Urodziłam się tu więc to nie problem. Moze sprawdź na stronie. Na ogół piszą o wymogach dodatkowych.

oar8pg4njiayxtbm.png

Ja mam przykaciolke ktora sciagala mleko co 3 godziny czy to dzień czy noc przez 8 miesiecy... Mala nie chciala piersi a i z butelki pila godzine 60ml... Podziwiam ja bardzo bo w ciazy tez duzo przeszla...

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja brałam udział w szkole finansowanej z funduszy miasta Warszawa. I żeby była darmowa musiałam mieć meldunek w Wawie. Urodziłam się tu więc to nie problem. Moze sprawdź na stronie. Na ogół piszą o wymogach dodatkowych.

oar8pg4njiayxtbm.png
Sprawdzałam Kochana - nie ma ;)
Ja mam przykaciolke ktora sciagala mleko co 3 godziny czy to dzień czy noc przez 8 miesiecy... Mala nie chciala piersi a i z butelki pila godzine 60ml... Podziwiam ja bardzo bo w ciazy tez duzo przeszla...

oar8s65gmlqg37sx.png

p19u9jcg81ehxczt.png

Dzień dobry Dziewczyny po dłuższej przerwie [emoji4] Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku [emoji322]
Troszkę Was poczytałam ale miałam takie zaległości ze z góry przepraszam jeśli czegoś nie zapamiętałam [emoji6]
Przede wszystkim Heda baaardzo dużo zdrówka dla Ciebie i Twoich maluchów bo się naprawdę przestraszylam Ale teraz już wiem że będzie dobrze [emoji7] Trzymaj się Kochana [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

Tak właśnie oglądam i się zastanawiam czy kupić pakę ubrań czy kupować po troszkę? Kurczę to takie śliczne wszystko

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam wolę kupować po trochu , bo często jest tak że w tych paczkach nie wszystko mi się podoba [emoji12] teraz często w sklepach szukam okazji cenowych [emoji4] Rodzimy latem, a teraz w sklepach jest sporo letnich ciuchów przecenionych. Udało mi się kupić np ostatnio śliczny letni komplecik za ...... 7.50 [emoji38] nówka sztuka nie śmigana [emoji1]
Dziewczyny czy wy też tak macie że chodzicie co chwilę na siku..? W piątek miałam infekcję ale mi przeszło ale teraz chodzę co chwile do wc nie daj boże jak gdzieś wyjdę to muszę szukać wc bo nie mogę wytrzymać. Wiem że w III trymestrze to normalne ale już w drugim takie ciśnienie...? Może jednak mam infekcję..? Co sądzicie?
Mi już zdecydowanie lepiej, ale przy dłuższym wyjściu też mam problem ostatnio musiałam skorzystać z prywatnej toalety na zapleczu sklepu meblowego [emoji1]
Boże... rodziny w TYM roku [emoji33] to już zaraz [emoji14]

p19u9jcg81ehxczt.png
Też mam takie wrażenie że to już za chwilę [emoji4]
Ja teraz raczej nie skorzystam ze szkoły rodzenia. Chodziłam w pierwszej ciąży, mam mnóstwo notatek, ale generalnie, to prawie wszystko pamiętam :) ja tez jezdzilam na takie warsztaty, które ogranizowaly MAMO TO JA i byłam bardzo zadowolona :) to są całodniowe warsztaty, bezpłatne, organizowane w całej Polsce. Jest tam mnóstwo bloków tematycznych, np. pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc, kolki u niemowląt, karmienie piersią, itp. No mnóstwo tego. Do tego dostaje się mnóstwo gadżetów, zniżek do partnerów organizatorów i próbek i jeszcze na koniec jest konkurs, gdzie ja zawsze wygralam kilka paczek pieluch albo kosmetyków, a byłam 3 razy na takich warsztatach :)
Anula daj znać jak się dowiesz o takich warsztatach w naszej okolicy. Nigdy nie byłam a z chęcią bym skorzystała [emoji5]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Do góry