reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

W te święta to nie jadłam nic prócz słodyczy [emoji23][emoji23][emoji23]. A jak u was z wagą? u mnie cały czas mniej niż przed ciąża. Powinnam się zacząć martwić?

w57vyx8dubspq12k.png
Nie absolutnie..jak dzircko rosnie a Ty masz dobra morfologie to nic strasznego..ja mam -7

reklama
Wlasnie! Smarujecie sie minimum 2 razy dziennie :) ja uniknęłam w ten sposób rozstępów. W końcowej fazie to z 5 razy dziennie sie smarowałam. Biust nie tak często i miałam po jednym rozstępie a niewiele mi przybyło w biuście. Bardziej na brzuchu bym sie spodziewała. Czyli smarowanie działa :) tylko trzeba byc systematycznym.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie zgodze sie..ja sie smarowalam w 1 ciazy systematycznie od 5tyg 3razy dziennie i nic mi to nie dalo

te kosmetyki rossmannowskie - babydream fur mama są świetne;) mam płyn do kąpieli i olejek - mega nawilżają i ślicznie pachną. Skład też pierwsza klasa. Ja będę używać serii dla dzieci przy moim bobasku ;) Dla mnie bardzo ważne są składy kosmetyków;)

w57vyx8dubspq12k.png
Ja też słyszałam dużo dobrego o serii Rossmann dla dzieci. Na początku zamierzam co prawda tylko krochmalu do obsypywania i do kąpieli ale po kilku tygodniach na pewno się skuszę na jakiś płyn do kąpieli:)
Tak dokładnie! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny,czy Was też już łapią takie zadyszki jak stoicie,lub chodzicie??
Dzisiaj przy zmywaniu naczyń aż musiałam przerwać i usiąść,bo czuję jakbym nie mogła do końca złapać oddechu..teraz jak wracałam z psem to myślałam,że nie dojdę(jeszcze to wiatrzysko),aż strach pomyśleć co będzie później... nie wiem to może ma związek z ciśnieniem?? Ja niestety nie mam jak zmierzyć
Zadyszka jak najbardziej. Mam pecha bo i rodzice i obie babcie mieszkają w bloku na 4 piętrze. Bez windy. Przy 2 piętrze obowiązkowy postoj;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hejka, jestem już po. Niestety płci nie poznałam, maluch tak się wygiął że w żaden sposób nie mogliśmy podejrzeć kto się tam chowa ;-) no niestety, nawet nie wiem ile ma cm bo nie dalo się zmierzyć.. trzeba czekać.

Niestety dostałam skierowane do szpitala na założenie Holtera, ja nie lubię szpitali a muszę tam być dwie doby :-/ grr. Ciśnienie niby w górnych granicach normy, ale lepiej sprawdzić co dzieje się wieczorem i w nocy.
Ale doktor powiedzial że może wtedy uda się zrobić usg ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
A tak liczyłam na Twoje usg :D

Hit nr 2 u mnie był tylko przez chwilę. Zbyłam kuzynkę mądralę (też w ciąży) tekstem:
"a wiesz, że cytomegalię głównie przenoszą dzieci? Nie myślałaś, aby pozbyć się Marcinka na czas ciąży?"

Mina kuzynki bezcenna... i był spokój:-) Wiem... jestem bezczelna :p
nooo tak :D ja dzisiaj sobie zrobiłam cytomegalię wynik za tydzień, a zaraz chyba polecę do dentysty, bo dziąsła bolą mnie już parę dni :/

Zadyszka jak najbardziej. Mam pecha bo i rodzice i obie babcie mieszkają w bloku na 4 piętrze. Bez windy. Przy 2 piętrze obowiązkowy postoj;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja mieszkam na 4p bez windy i mam dwójkę dzieci, ale pocieszam się, że dupa tak nie urośnie :D

O rany co za pogodą :/ moje dolne ciśnienie dziś 40 :/ zdycham. a jeszcze mnie ksiądz po 12 obudził bo po kolędzie chodzil- fajnie musiałam wyglądać taka zaspana w piżamie :D zanim wybelkotalam "ze nie ze ja dziekuje" to już na pewno sam się domyslil, ze nic z tego nie będzie :D

reklama
Do góry