reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hejka, jestem już po. Niestety płci nie poznałam, maluch tak się wygiął że w żaden sposób nie mogliśmy podejrzeć kto się tam chowa ;-) no niestety, nawet nie wiem ile ma cm bo nie dalo się zmierzyć.. trzeba czekać.

Niestety dostałam skierowane do szpitala na założenie Holtera, ja nie lubię szpitali a muszę tam być dwie doby :-/ grr. Ciśnienie niby w górnych granicach normy, ale lepiej sprawdzić co dzieje się wieczorem i w nocy.
Ale doktor powiedzial że może wtedy uda się zrobić usg ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Mały rozrabiaka ruchliwy ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
U mnie zrobił to samo. Ale osobiście uważam że teraz nie pomoże - w sensie w zapobiegnięciu powstaniu nowych. Jak już wyjdą to sobie znów go kupie żeby zrobiły się białe ( chociaż jak będą białe to już ich nie usunę laserowo ;( )

w57vyx8dubspq12k.png
Ja podeszłam inaczej do tego. Jeżeli on rozjaśnia rozstępy i goi. To musi pomagać w regeneracji naskórka. Bo efekty były wow. A nic mi nie pomagało. To teraz on tak samo musi go regenerowac. I sądzę , że jak coś może mojej skórze pomoc to tylko to. Odnoszę wrażenie że dużo kremów jest nawilżających a nie właśnie regenerujących. Z niego jestem zadowolona. [emoji6][emoji4]
Rozumiem cie doskonale. Dlatego jeżeli masz taką tendencje . To już pilnuj co jesz. Jedz zdrowo ale nie daj się głupim napada głodu. Ja ten błąd popełniłam. I jak nie tyłam tak potem masakra była. Teraz to się nie odkłada. Ale za niedługo zacznie i jak nie bd jeść dla dwojga tylko za dwoje to każdy kilogram dodatkowy niepotrzebny bd zamieniać się pod koniec w rozstęp. A niestety te gówniane rozstępy są na całe życie. [emoji24]

Ja podeszłam inaczej do tego. Jeżeli on rozjaśnia rozstępy i goi. To musi pomagać w regeneracji naskórka. Bo efekty były wow. A nic mi nie pomagało. To teraz on tak samo musi go regenerowac. I sądzę , że jak coś może mojej skórze pomoc to tylko to. Odnoszę wrażenie że dużo kremów jest nawilżających a nie właśnie regenerujących. Z niego jestem zadowolona. [emoji6][emoji4]
Tak na to patrząc masz racje ;) Ja Postawiłam właśnie na nawilżanie, bo póki co nie ma co regenerować - przynajmniej u mnie ;) Najpierw nawilżam potem będę regenerować ;D

w57vyx8dubspq12k.png

Rozumiem cie doskonale. Dlatego jeżeli masz taką tendencje . To już pilnuj co jesz. Jedz zdrowo ale nie daj się głupim napada głodu. Ja ten błąd popełniłam. I jak nie tyłam tak potem masakra była. Teraz to się nie odkłada. Ale za niedługo zacznie i jak nie bd jeść dla dwojga tylko za dwoje to każdy kilogram dodatkowy niepotrzebny bd zamieniać się pod koniec w rozstęp. A niestety te gówniane rozstępy są na całe życie. [emoji24]

Wczoraj na brzuchu odkryłam dwa rozstępy... w sumie nie wiem czy one są nowe, czy po prostu w hotelowej łazience jest lepsze światło niż w mojej w domu.... mąż pociesza, że on te roztępy juz widział wcześniej jak mi się przytyło w ostatnim roku i mam nie świrować... taaaa... łatwo mu mówić. Oczywiście dostał zjebkę, że "wiedział a nie powiedział" ... hahahah hormony w ciąży... współczuję tym naszym chłopom :-)

Na pewno coś pomagają. Po 1 ciąży miałam cała pupę w rozstępach. Aż mnie bolało. Smakowałam się i nic. Po porodzie znalazłam wtedy bio oil on nie był taki znany jak teraz. To było nie wiarygodne . Jedna mała butelka wykorzystana a rozstępy mi zjasnialy i przestały bolec. Teraz smaruje się też bio oilem. Mam nadzieję , że w drugiej ciąży skóra jest już rozciągnieta i juz żaden rozstęp się nie pojawi [emoji3][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

Odpowiednik tańszy biooilu to olejek 8w1 eveline :) super jest, cała seria palmersa do tego i do tego balsam z fioletowa nakrętka z rossmana.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Odpowiednik tańszy biooilu to olejek 8w1 eveline :) super jest, cała seria palmersa do tego i do tego balsam z fioletowa nakrętka z rossmana.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
te kosmetyki rossmannowskie - babydream fur mama są świetne;) mam płyn do kąpieli i olejek - mega nawilżają i ślicznie pachną. Skład też pierwsza klasa. Ja będę używać serii dla dzieci przy moim bobasku ;) Dla mnie bardzo ważne są składy kosmetyków;)

w57vyx8dubspq12k.png

Emily, poleć jakieś smarowidła. Ja na razie stosuję Bio oil :)
Ja na wszelkie olejki zareagowałam alergią i musiałam odstawić. Głupia myślałam że to cholestaza..Teraz kupiłam Mustela Maternite krem przeciw rozstępom i jestem b.zadowolona. Szybko się wchłania pachnie delikatnie podobno jest bardzo skuteczny ale to się okaże. Jak widać u każdego co innego się sprawdza. Słyszałam jeszcze o olejku ze słodkich migdałów że jest skuteczny.

reklama
Dziewczyny,czy Was też już łapią takie zadyszki jak stoicie,lub chodzicie??
Dzisiaj przy zmywaniu naczyń aż musiałam przerwać i usiąść,bo czuję jakbym nie mogła do końca złapać oddechu..teraz jak wracałam z psem to myślałam,że nie dojdę(jeszcze to wiatrzysko),aż strach pomyśleć co będzie później... nie wiem to może ma związek z ciśnieniem?? Ja niestety nie mam jak zmierzyć

Do góry