reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja mam -1 właśnie a nawet -1,5 nie wiem czemu, bo jem jak szalona.

Zaczynałam z 58 a teraz mam na wadze 56,4 [emoji44]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Szczerze zazdroszczę [emoji5]

16udskjopmtfyunf.png

Ja mam -5 kg od początku ciąży, ale waga wyjściowa większa niż Wasza:)
Z ciekawości zajrzałam do mamuś z poprzednich lat na wątki wagowe i taka ciekawostka: część mamuś traciła kg do 20 tc a potem zaczynały mocno przybierać. Pod koniec ciązy to już szło nawet +3 kg na tydzień (zatrzymanie wody) u niektórych. W efekcie większość miała na + pomiędzy 15 a 20 kg, niezależnie czy chudły na początku ciąży czy tyły, czy stały w miejscu.

Mój entuzjazm i radość z utraty tych 5 kg trochę oklapły... mając przed sobą perspektywę przybrania dodatkowych kg niezależnie od tego co jem.
Wniosek: niezależnie od utraty kg w pierwszym trymestrze i tak wszystkie przytyjemy :-) Zazwyczaj na końcu będziemy wielorybkami w podobnych przedziałach, więc głowa do góry:) Oczywiście są wyjątki i życzę nam abyśmy przytyły jak najmniej:-)

Ja mam -5 kg od początku ciąży, ale waga wyjściowa większa niż Wasza:)
Z ciekawości zajrzałam do mamuś z poprzednich lat na wątki wagowe i taka ciekawostka: część mamuś traciła kg do 20 tc a potem zaczynały mocno przybierać. Pod koniec ciązy to już szło nawet +3 kg na tydzień (zatrzymanie wody) u niektórych. W efekcie większość miała na + pomiędzy 15 a 20 kg, niezależnie czy chudły na początku ciąży czy tyły, czy stały w miejscu.

Mój entuzjazm i radość z utraty tych 5 kg trochę oklapły... mając przed sobą perspektywę przybrania dodatkowych kg niezależnie od tego co jem.
Wniosek: niezależnie od utraty kg w pierwszym trymestrze i tak wszystkie przytyjemy :-) Zazwyczaj na końcu będziemy wielorybkami w podobnych przedziałach, więc głowa do góry:) Oczywiście są wyjątki i życzę nam abyśmy przytyły jak najmniej:-)

Ja tak miałam, schudłam najpierw 4kg a potem przytyłam 21 z czego 11 w ostatnim miesiącu - u mnie głownie to była woda, byłam tak spuchnięta, że ledwo chodziłam - pamiętam jak po cc worek od cewnika mi wymieniali co chwile tak schodziła ze mnie woda. W domu miałam już -9kg

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja jak się na ostatniej wizycie ważyłam(3tyg temu) to miałam -1kg,zobaczymy jak jutro :)
Mi się w końcu cera zaczęła polepszać !! 8-)

reklama
Ja jak się na ostatniej wizycie ważyłam(3tyg temu) to miałam -1kg,zobaczymy jak jutro :)
Mi się w końcu cera zaczęła polepszać !! 8-)

Ja mam to samo . Cera robi mi się idealna wręcz . Za 2 tyg bd mieć jak pupcia niemowlaka [emoji23][emoji106][emoji106] i paznokcie mi rosną zdrowe i silne. A zawsze miałam problem z łamliwoscia . zaczynają się plusy ciąży [emoji23][emoji106][emoji106]

Do góry