reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja mam -1 właśnie a nawet -1,5 nie wiem czemu, bo jem jak szalona.

Zaczynałam z 58 a teraz mam na wadze 56,4 [emoji44]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Szczerze zazdroszczę [emoji5]

16udskjopmtfyunf.png

Ja mam -5 kg od początku ciąży, ale waga wyjściowa większa niż Wasza:)
Z ciekawości zajrzałam do mamuś z poprzednich lat na wątki wagowe i taka ciekawostka: część mamuś traciła kg do 20 tc a potem zaczynały mocno przybierać. Pod koniec ciązy to już szło nawet +3 kg na tydzień (zatrzymanie wody) u niektórych. W efekcie większość miała na + pomiędzy 15 a 20 kg, niezależnie czy chudły na początku ciąży czy tyły, czy stały w miejscu.

Mój entuzjazm i radość z utraty tych 5 kg trochę oklapły... mając przed sobą perspektywę przybrania dodatkowych kg niezależnie od tego co jem.
Wniosek: niezależnie od utraty kg w pierwszym trymestrze i tak wszystkie przytyjemy :-) Zazwyczaj na końcu będziemy wielorybkami w podobnych przedziałach, więc głowa do góry:) Oczywiście są wyjątki i życzę nam abyśmy przytyły jak najmniej:-)

Ja mam -5 kg od początku ciąży, ale waga wyjściowa większa niż Wasza:)
Z ciekawości zajrzałam do mamuś z poprzednich lat na wątki wagowe i taka ciekawostka: część mamuś traciła kg do 20 tc a potem zaczynały mocno przybierać. Pod koniec ciązy to już szło nawet +3 kg na tydzień (zatrzymanie wody) u niektórych. W efekcie większość miała na + pomiędzy 15 a 20 kg, niezależnie czy chudły na początku ciąży czy tyły, czy stały w miejscu.

Mój entuzjazm i radość z utraty tych 5 kg trochę oklapły... mając przed sobą perspektywę przybrania dodatkowych kg niezależnie od tego co jem.
Wniosek: niezależnie od utraty kg w pierwszym trymestrze i tak wszystkie przytyjemy :-) Zazwyczaj na końcu będziemy wielorybkami w podobnych przedziałach, więc głowa do góry:) Oczywiście są wyjątki i życzę nam abyśmy przytyły jak najmniej:-)

Ja tak miałam, schudłam najpierw 4kg a potem przytyłam 21 z czego 11 w ostatnim miesiącu - u mnie głownie to była woda, byłam tak spuchnięta, że ledwo chodziłam - pamiętam jak po cc worek od cewnika mi wymieniali co chwile tak schodziła ze mnie woda. W domu miałam już -9kg

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja jak się na ostatniej wizycie ważyłam(3tyg temu) to miałam -1kg,zobaczymy jak jutro :)
Mi się w końcu cera zaczęła polepszać !! 8-)

reklama
Ja jak się na ostatniej wizycie ważyłam(3tyg temu) to miałam -1kg,zobaczymy jak jutro :)
Mi się w końcu cera zaczęła polepszać !! 8-)

Ja mam to samo . Cera robi mi się idealna wręcz . Za 2 tyg bd mieć jak pupcia niemowlaka [emoji23][emoji106][emoji106] i paznokcie mi rosną zdrowe i silne. A zawsze miałam problem z łamliwoscia . zaczynają się plusy ciąży [emoji23][emoji106][emoji106]

Do góry