reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja tak miałam, schudłam najpierw 4kg a potem przytyłam 21 z czego 11 w ostatnim miesiącu - u mnie głownie to była woda, byłam tak spuchnięta, że ledwo chodziłam - pamiętam jak po cc worek od cewnika mi wymieniali co chwile tak schodziła ze mnie woda. W domu miałam już -9kg

7u223e3kwboc3bjp.png
Dokładnie ja też obeszłam wodą, ale to nic strasznego. Po porodzie szybko ta woda ucieka. Ja po samym porodzie miałam -10 kg, a potem jeszcze woda zleciała i macica się obkurczyła.

Mi cera też się poprawiła i wszyscy mówią , że będzie chłopak[emoji4] wróżbici [emoji23] To jest nie samowite ile jest przesądów dotyczących płci.

f2w3skjoapwrgv7j.png

"Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka."
Czy ktos sie pod tym podpisuje?
Na ostatnim usg tetno mojego bobasa wynosilo 160 uderzen na minute i wg poloznej jest dziewczynka,ale jeszcze nie na 100 %
A jak u was?

"Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka."
Na ostatnim usg tetno mojego bobasa wynosilo 160 uderzen na minute i wg poloznej jest dziewczynka,ale jeszcze nie na 100 %
A jak u was?
Następny. Amelia miała ok 160 teraz też tętno dziecka ma ok 160

f2w3skjoapwrgv7j.png

Końcówka najgorsza. Byłam dzisiaj znowu oddać krew na morfologie. Ostatnio mnie skurcze łapią. Biorę się dzisiaj za bigos. Miłego dnia dziewczynki!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Bierzesz magnez? Mi ostatnio gin zwiekszył dawke magnezu. Np u mnie jest tak ze jak tylko sie napije kawy to od razu mam skurcze wiec ja odstawiłam zupelnie.

A jak u was?
U mnie ostatnio tętno wynosiło 169 :) z kalendarza chińskiego wynika, ze bedzie dziewczynka. Przyrost hcg miałam stosunkowo wysoki, a cera mi się znacznie pogorszyła :D zobaczymy czy się sprawdzi :D

Też się zastanawiałam gdzie nasza Justynka. Pewnie świata ja pochłoneły.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgodnie z zasadą ze ludzie z problemami więcej piszą mniejmy nadzieję że i Justynki wszystko ok [emoji4]
Przy Wroniastej zwalam na brak neta, Ale zastanawia mnie jeszcze zniknięcie Nahii kiedyś przecież dużo pisała

16udskjopmtfyunf.png

A jak u was?

Mój maluszek ma teraz tętno 169, synek nigdy nie miał tak wysoko :) ale np. koleżance z tym tętnem się nie sprawdziło w ogóle ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja od początku ciąży przytyłam jakieś 1,5-2kg nie wiem dokładnie bo sie nie ważyłam przed.
Teraz waga stoi w miejscu i lekarz mówi że wszystko ok.
Ale po swietach moze drastycznie wzrosnąć:)
Co do cery to u mnie nic się nie zmieniło cera taka sama włosy jak wypadały tak wypadają tylko paznokcie trochę lepsze.

Do góry