reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Mnie mowil i mam umowione na 26.01 na 14:00. Chocia dziwie sie, bo on jest za badaniami. Zadzwon i sie umow.

już się umówiłam na 11. to będzie 19t1d... u niego wgl nie było terminów

w57vyx8dubspq12k.png

Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy usg genetycznym a usg prenatalnym???? Bo ja zakupiłam juz [emoji53] za tydzien mam usg genetyczne , a później połówkowe bede miała.a o żadnym prenatalnym nic lekarz nie wspomniał.

IgG mi nie zleciła :(

svchs65gg8talrm7.png
Oczywiście Suelen- ja jestem bardzo za za tym, żeby każda z nas zrobiła i cytomegalie i toxoplazmoze. To bardzo ważne , żeby mieć świadomość , że coś zagraża dziecku.

Anika84- Jeśli zrobisz sobie IGG to sprawdzisz czy masz przeciwciała w innym wypadku zaleca się powtarzanie wyników na koniec a niektórzy lekarze zalecają też w połowie ciąży. Z drugiej strony jeśli nie masz przeciwciał to i tak będziesz takie badania powtarzała.( jeśli będziesz chciała)

f2w3skjoapwrgv7j.png

Wszystkie badania jakie miałam robiłam w Polsce prenatalne też jeszcze na połówkowe przylecę a potem to nie wiem pewnie na ostatni gwizdek ok.26-28tydzien nie pamiętam do kiedy można latać
Ja prenatalne robiłam u polskiego lekarza ale w Irlandii , do polski nie mogę latać kiedy chcę bo urlop mnie ogranicza .Irlandia jest zacofana ale z drugiej strony jakoś te kobiety rodzą , co zrobić .Dodatkowe badania prenatalne z krwi nie robiłam bo lekarz powiedział że nie widzi takiej potrzeby ,a z drugiej strony takie badanie kosztuje 500 e :o

tak was czytam i nie dowierzam , w Irlandii jak do tej pory miałam tylko jedno badanie krwi i była to morfologia , hiv , różyczka ,cukier i grupa krwi .Badali mi jeszcze mocz a wiecie jak za pomocą paska tego co się barwi , przy mnie lekarka sprawdzała .Nie miałam połowy badań o których mówicie nawet toksoplazmozy .Nie wiem dlaczego jest taka różnica w prowadzeniu ciąży Polska a Irlandia
U mnie w Norwegii dokładnie tak samo... W Polsce jest dużo lepsza opieka. Ja właśnie czekam do lekarza ogóle i spróbuję wymusić jakieś konkretne badania krwi

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry