reklama
Nie wiem czy jest sam lek, chyba nie. Tylko cos tam sie daje dziecku po urodzeniu.Serio jest lek na cytomegalie? Ja czytałam trochę na te temat i podobno nie ma na niego leków. Może leczy się jego objawy po porodzie- chociaż medycyny nie konczyłam i nie znam się na tym. Mi lekarz zalecił takie badanie to zrobiłam - na szczęście już przechorowałam wiec u mnie pełen luz. Gorzej z toxoplazmozą. Niestety nie wiem ile kosztowała , bo za pełen pakiet badań z TSH, HIV, toxo zaplaciłam 200zł.
A wiecie czym sie leczy watrobe niemowlecia? podaje sie mu lek uspokajajacy, ktory miedzy innymi regeneruje watrobe.
Ja nikogo nie namawia idz zbadaj sie. ja tylko wytlumaczylam, ze warto. 40zl to nie jest tragedia w porwnaniu z dalszymi kosztami.
Bellax123!
Fanka BB :)
możesz się umówić do innego byle miał certyfikat. ja płaciłam 320zl. To jest bardzo ważne badanie. sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych. sprawdzają jak funkcjonuje serce, jakie ma bobas przepływy. to jest usg genetyczne Nie jest konieczne, większość z nas robiłaDopiero skonczylam was nadrabiać
Dziewczyny mam do was pytanie...
Otoz na ostatniej wizycie gin dala mi skierowanie na badania prenatalne.. Napisala nazwisko lekarza do jakiego mam sie udac do szpitala i powiedziala ze bedzie mnie to kosztowac 400 zl.. I mam pytanie do was na czym tqk konkretnie polega to badanie? Czy jest ono konieczne? Bardzo was prosze o pomoc....
Jestem zielona w tych sprawach i licze na waszą pomoc
Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom
weraphotoo
Zaciekawiona BB
Czyli to jest po prostu usg ale bardziej szczegolowe?możesz się umówić do innego byle miał certyfikat. ja płaciłam 320zl. To jest bardzo ważne badanie. sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych. sprawdzają jak funkcjonuje serce, jakie ma bobas przepływy. to jest usg genetyczne Nie jest konieczne, większość z nas robiła
Ja placilam 250możesz się umówić do innego byle miał certyfikat. ja płaciłam 320zl. To jest bardzo ważne badanie. sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych. sprawdzają jak funkcjonuje serce, jakie ma bobas przepływy. to jest usg genetyczne Nie jest konieczne, większość z nas robiła
Bellax123!
nie takie zwykłe... tylko część lekarzy może je robić. Sprzęt jest w tych gabinetach jak marzenie. Wpisz sobie w neta usg 1 trymestru. Dowiesz się więcejCzyli to jest po prostu usg ale bardziej szczegolowe?
anika84
Rybcia2309
O tym samym pomyślałam :/Jesli zakażenie jest we wczesnej ciąży to różnie może być, najlepiej nie myśleć na zapas tylko sobie zbadać. Dziwi mnie tylko, że zalecają badać czy mamy HIV a o cytomegalii nie mówią
reklama