reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

wiem dlatego pytam. ale czy mówił coś do ciebie na temat usg połówkowego? Bo do mnie powiedział że jeśli bardzo chce to ok, ale on nie widzi potrzeby. No i miałam nie robic. ale tak mnie wczoraj dziewczyny nastraszyły że się jednak umówiłam, ale niestety nie do niego bo juz nie miał terminów jak dzisiaj dzwonił do niego M.

w57vyx8dubspq12k.png
Mi też jedni mówią tak drudzy tak. Ale skoro 2 lekarzy powiedziało, że zagrożenie jest mega znikome to po co się stresować. Robie badania inne na bieżąco. Połówkowe u mnie to 300 zł. 1/4 mojej wypłaty którą jeśli nie musze wydam na coś innego. Jeśli powiedziałby ze trzeba zrobić lecę tam pierwsza. Żeby nie zrozumieć ze oszczędzam na dziecku przypadkiem

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja o tym nie mialam kompletnie żadnego pojęcia. Pierwsza ciąża i człowiek jest nieświadomy. A moja gin tez nic o tym nie wspominała. I to mnie najgorzej wkurza!

A to dziwne wiesz... moja Pani doktor zleca mi wszystko... nawet to co mówi że mogłaby nie zlecać. Lekarze teraz chyba boją się i wolą zlecać więcej niż mniej i później wysłuchać nie daj Boże od pacjenta... ja się zdziwiłam, że moja pani endokrynolog zleciła mi badanie poziomu witaminy D... no cóż dodatkowo płatne ale wolę zrobić:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Witam :) alee ponury dzień,już mnie głowa zaczyna boleć..
Zając Czerwcowy jeszcze zapomniałam napisać,że pytałam wczoraj o 3d i robią jak coś ;)
Z tego co piszczecie faktycznie warto zbadać cytomegalię tym bardziej,że tak łatwo się nią zarazić...zapytam mojej gin czy da mi skierowanie.Do wizyty jeszcze osiem dni,niech to szybko zleci!! :)
O woooow super :) zadzwonię dziś i może się umówię do niej :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dopiero skonczylam was nadrabiać:)
Dziewczyny mam do was pytanie...
Otoz na ostatniej wizycie gin dala mi skierowanie na badania prenatalne.. Napisala nazwisko lekarza do jakiego mam sie udac do szpitala i powiedziala ze bedzie mnie to kosztowac 400 zl.. I mam pytanie do was na czym tqk konkretnie polega to badanie? Czy jest ono konieczne? Bardzo was prosze o pomoc.... ;)
Jestem zielona w tych sprawach i licze na waszą pomoc:)

Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też napisała nazwiska lekarzy to chodzi o to żeby mieli certyfikat... a płatne... w moim przypadku było w opłacanym pakiecie.

p19u9jcg81ehxczt.png

Witam :) alee ponury dzień,już mnie głowa zaczyna boleć..
Zając Czerwcowy jeszcze zapomniałam napisać,że pytałam wczoraj o 3d i robią jak coś ;)
Z tego co piszczecie faktycznie warto zbadać cytomegalię tym bardziej,że tak łatwo się nią zarazić...zapytam mojej gin czy da mi skierowanie.Do wizyty jeszcze osiem dni,niech to szybko zleci!! :)
Dzwoniłam i na luty mam się umawiać w styczniu :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Mi też jedni mówią tak drudzy tak. Ale skoro 2 lekarzy powiedziało, że zagrożenie jest mega znikome to po co się stresować. Robie badania inne na bieżąco. Połówkowe u mnie to 300 zł. 1/4 mojej wypłaty którą jeśli nie musze wydam na coś innego. Jeśli powiedziałby ze trzeba zrobić lecę tam pierwsza. Żeby nie zrozumieć ze oszczędzam na dziecku przypadkiem

Zapytaj się swojego ginekologa czy on wykona takie badanie czy zaleca zrobienie u specjalisty. Kogo masz się radzić jak nie jego - my możemy mówić swoje zdania na ten temat , ale tak naprawdę to nikt się na tym lepiej nie zna jak lekarz.

f2w3skjoapwrgv7j.png

A ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak można nie zrobić usg polowkowego, jest to usg, które jako jedno z trzech w ciąży jest obowiązkowe. ok, niektóre z Was chodzą prywatnie na usg i nie chca wydawać 200-300 zl dodatkowo ale kurcze wystarczy podzwonic po państwowych przychodniach i muszą Wam znaleźć termin na takie usg i zrobić za darmo. nawet jak okaże się, ze lekarz nie ma certyfikatu to i tak na usg potrafi zobaczyć nerki, wątrobę, żołądek czy pęcherz. zawsze lepsze to niż nic.

reklama
Zapytaj się swojego ginekologa czy on wykona takie badanie czy zaleca zrobienie u specjalisty. Kogo masz się radzić jak nie jego - my możemy mówić swoje zdania na ten temat , ale tak naprawdę to nikt się na tym lepiej nie zna jak lekarz.

f2w3skjoapwrgv7j.png
No właśnie popieram. A z reszta nikt nie wie lepiej dla swojego dziecka niż Ty i opinii może być tysiące [emoji4]

Do góry