reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Mnie mowil i mam umowione na 26.01 na 14:00. Chocia dziwie sie, bo on jest za badaniami. Zadzwon i sie umow.

już się umówiłam na 11. to będzie 19t1d... u niego wgl nie było terminów

w57vyx8dubspq12k.png

Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy usg genetycznym a usg prenatalnym???? Bo ja zakupiłam juz [emoji53] za tydzien mam usg genetyczne , a później połówkowe bede miała.a o żadnym prenatalnym nic lekarz nie wspomniał.

IgG mi nie zleciła :(

svchs65gg8talrm7.png
Oczywiście Suelen- ja jestem bardzo za za tym, żeby każda z nas zrobiła i cytomegalie i toxoplazmoze. To bardzo ważne , żeby mieć świadomość , że coś zagraża dziecku.

Anika84- Jeśli zrobisz sobie IGG to sprawdzisz czy masz przeciwciała w innym wypadku zaleca się powtarzanie wyników na koniec a niektórzy lekarze zalecają też w połowie ciąży. Z drugiej strony jeśli nie masz przeciwciał to i tak będziesz takie badania powtarzała.( jeśli będziesz chciała)

f2w3skjoapwrgv7j.png

Wszystkie badania jakie miałam robiłam w Polsce prenatalne też jeszcze na połówkowe przylecę a potem to nie wiem pewnie na ostatni gwizdek ok.26-28tydzien nie pamiętam do kiedy można latać
Ja prenatalne robiłam u polskiego lekarza ale w Irlandii , do polski nie mogę latać kiedy chcę bo urlop mnie ogranicza .Irlandia jest zacofana ale z drugiej strony jakoś te kobiety rodzą , co zrobić .Dodatkowe badania prenatalne z krwi nie robiłam bo lekarz powiedział że nie widzi takiej potrzeby ,a z drugiej strony takie badanie kosztuje 500 e :o

tak was czytam i nie dowierzam , w Irlandii jak do tej pory miałam tylko jedno badanie krwi i była to morfologia , hiv , różyczka ,cukier i grupa krwi .Badali mi jeszcze mocz a wiecie jak za pomocą paska tego co się barwi , przy mnie lekarka sprawdzała .Nie miałam połowy badań o których mówicie nawet toksoplazmozy .Nie wiem dlaczego jest taka różnica w prowadzeniu ciąży Polska a Irlandia
U mnie w Norwegii dokładnie tak samo... W Polsce jest dużo lepsza opieka. Ja właśnie czekam do lekarza ogóle i spróbuję wymusić jakieś konkretne badania krwi

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry