reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mi też jedni mówią tak drudzy tak. Ale skoro 2 lekarzy powiedziało, że zagrożenie jest mega znikome to po co się stresować. Robie badania inne na bieżąco. Połówkowe u mnie to 300 zł. 1/4 mojej wypłaty którą jeśli nie musze wydam na coś innego. Jeśli powiedziałby ze trzeba zrobić lecę tam pierwsza. Żeby nie zrozumieć ze oszczędzam na dziecku przypadkiem

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
ja już na ciążę wysłałam 1800zł...( przed chwilą liczyłam), leki na podtrzymanie, wizyty, badania... teraz jeszcze ta cytomegalia? nie wiem jak to się pisze ;), połówkowe... normalnie nie mam już siły się na to denerwować. Robie jak leci. dobrze że nie jest u nas tak źle z tymi finansami bo bym się załamała.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
A ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak można nie zrobić usg polowkowego, jest to usg, które jako jedno z trzech w ciąży jest obowiązkowe. ok, niektóre z Was chodzą prywatnie na usg i nie chca wydawać 200-300 zl dodatkowo ale kurcze wystarczy podzwonic po państwowych przychodniach i muszą Wam znaleźć termin na takie usg i zrobić za darmo. nawet jak okaże się, ze lekarz nie ma certyfikatu to i tak na usg potrafi zobaczyć nerki, wątrobę, żołądek czy pęcherz. zawsze lepsze to niż nic.
przecież mamy usg na każdej wizycie ( przynajmniej ja.) więc nie rozumiem

w57vyx8dubspq12k.png

ja już na ciążę wysłałam 1800zł...( przed chwilą liczyłam), leki na podtrzymanie, wizyty, badania... teraz jeszcze ta cytomegalia? nie wiem jak to się pisze ;), połówkowe... normalnie nie mam już siły się na to denerwować. Robie jak leci. dobrze że nie jest u nas tak źle z tymi finansami bo bym się załamała.
1800 zł to jeszcze nic ile ja na ciąże wydałam .Mnie moje małe szczęście kosztowało do tej pory ok 20 tyś zł , ale nie żałuje ani jednej złotówki , bo jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :D

Dziewczyny a jak kilka lat temu robiłam tą cytomegalię i wyszło że chorowałam i mam przeciwciała to już nie muszę powtarzać?

reklama
Do góry