reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja jestem po dwóch planowanych cc. Bardzo chciałam rodzic naturalnie, ale nie mogłam (ważne zeby sie nie nastawiać na konkretny poród, bo pózniej można cieżko przeżyć jak jednak trzeba inaczej).
Po pierwsze wkurza mnie podejście że cesarka to łatwizna i w ogóle nie powinnam czuć sie po niej prawdziwą matką (położna przy badaniu:
- która ciąża?
- czwarta
- poród?
- trzeci
- dwa wcześniejsze naturalne?
- cc
- nooooo to pani nie rodziła.....
- tak, nie rodziłam bocian przyniósł jak byłam na masażu)

Dwie cesarki, każda inna
Za pierwszym razem dostałam za małą dawkę znieczulenia, boooolało, lekarz zapytał czy tniemy tak czy usypiamy (nie da sie dodać znieczulenia), nie chciałam byc usypiana. Ból straszny, pózniej jakieś skutki uboczne po znieczuleniu, okropny ból karku, barków, całych pleców i klatki piersiowej, nie mogłam sie ruszyć przez trzy dni. Jak tylko przeszło byłam jak młody bóg- śmiałam, opiekowałam sie dzieckiem, położna środowiskowa z podziwu nie mogła wyjsć.

Druga cc. Znieczulenie działało, jednak czułam wszystko (jak u dentysty, czujesz, ale nie boli), pionizacja po 4h, łzy lecące po policzkach, doszłam do siebie ale blizna boli do dzis.

Pomimo tego że miałam cc, cały czas sama opiekowałam sie dziećmi, w dzien i nocy (położne proponowały zabranie), karmiłam wyłącznie piersią, po cesarce da sie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki. Jestem po prenatalnych. Z maleństwem wszystko dobrze <3 .
Trafiłam na baaardzo nieprzystępną Panią Doktor. Ale poniekąd byłam na to przygotowana, bo słyszałam i czytałam o niej wiele.. [emoji14] Dzidziuś jest starszy kilka dni. Ma prawie 7cm. Płci nie poznałam. Ale to nic, pomęczę za tydzień mojego doktorka ;) Jestem przeszczęśliwa.
Gratulacje [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Mnie już nic nie zdiwi, pracowałam w żłobku przez 1,5 roku. Niektórzy rodzice naprawdę nie powinni mieć dzieci. Szkoda takich maluchow, mamy miały na kosmetyczki , spa , paznokcie, rzęsy a dzieci w dziurawych ubraniach przychodziły. Biegunki od ząbków, gorączka od ząbków . Dziewczyny wierzycie, że w takim żłobku , gdzie na 15 dzieci są 2 opiekunki dzieci pół roczne dostają tyle miłości i opieki ile powinny w tym wieku ? Bo ja wiem , że tak nie jest. A mamy najczęściej czekały tylko na osiągnięcie odpowiedniego wieku i dziecko do żłobka oddawały a same siedziały w domach. I takie dzieci siedziały tam najdłużej.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Zawsze mnie to zastanawiało. Mi serce pękało jak poszłam do pracy a potem jak mała szła do zerówki to wyłam a moja starsza siostra oddawała syna do żłobka (żeby trzymać miejsce) i była zadowolona w domu.

Mnie już nic nie zdiwi, pracowałam w żłobku przez 1,5 roku. Niektórzy rodzice naprawdę nie powinni mieć dzieci. Szkoda takich maluchow, mamy miały na kosmetyczki , spa , paznokcie, rzęsy a dzieci w dziurawych ubraniach przychodziły. Biegunki od ząbków, gorączka od ząbków . Dziewczyny wierzycie, że w takim żłobku , gdzie na 15 dzieci są 2 opiekunki dzieci pół roczne dostają tyle miłości i opieki ile powinny w tym wieku ? Bo ja wiem , że tak nie jest. A mamy najczęściej czekały tylko na osiągnięcie odpowiedniego wieku i dziecko do żłobka oddawały a same siedziały w domach. I takie dzieci siedziały tam najdłużej.

f2w3skjoapwrgv7j.png

To straszne co piszecie!!!!
I o tych złobkach i o nianiach. Jak rodzice tak mogą?! Nie wyobrażam sobie!!!!!
Jak syn jeszcze nie potrafił sam wydmuchać nosa, zostawiałam go w domu z katarem, bo nie wyobrażałam sobie dyskomfortu jakie dziecko czyje jak ma nos zatkany.
Dzieci w dziurawych ubraniach? Chore? Chore z nianią bo mama w spa? Bez drzemki bo matka nie chce spędzić z dzieckiem dwóch godzin wieczorem?!!!!!!
Serio niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci!!!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Trafiłam na baaardzo nieprzystępną Panią Doktor. Ale poniekąd byłam na to przygotowana, bo słyszałam i czytałam o niej wiele.. :p Dzidziuś jest starszy kilka dni. Ma prawie 7cm. Płci nie poznałam. Ale to nic, pomęczę za tydzień mojego doktorka ;) Jestem przeszczęśliwa.

Gratulacje!!!

Trafiłam na baaardzo nieprzystępną Panią Doktor. Ale poniekąd byłam na to przygotowana, bo słyszałam i czytałam o niej wiele.. [emoji14] Dzidziuś jest starszy kilka dni. Ma prawie 7cm. Płci nie poznałam. Ale to nic, pomęczę za tydzień mojego doktorka ;) Jestem przeszczęśliwa.
Super wieści. A zdjęcie masz?

Trafiłam na baaardzo nieprzystępną Panią Doktor. Ale poniekąd byłam na to przygotowana, bo słyszałam i czytałam o niej wiele.. :p Dzidziuś jest starszy kilka dni. Ma prawie 7cm. Płci nie poznałam. Ale to nic, pomęczę za tydzień mojego doktorka ;) Jestem przeszczęśliwa.
Gratulacje!

Dziewczyny czy ktoras mamusia uzywa balsamu Palmers na rozstepy?

ja kupiłam , jest o zapachu masła shea 125 ml - 30 zł , co prawda tubka niewielka , ale po pierwszym użyciu wydaje się że jest wydajny, wycisnęłam na ekę niewiele a rozsmarowałam cały brzuch , piersi i nawet na plecki nieco strczyło. Zapach dość intensywny , jeśli kogoś drażnią zapachy to raczej odradzam.

reklama
Co do przedszkoli i żłobków to dużo zależy od dziecka. Dla jednego to trauma dla drugiego super przygoda. Moja córa zaczęła przygodę od żłobka w wieku 18mieś i płacz owszem był jak trzeba było do domu iść albo nie daj boze zostać w domu z katarem. Bywało i tak że ja akurat nie pracowałam a mała była w przedszkolu i zawsze bardzo ją ta cieszyło więc nie ma co generalizować...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry