reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A w temacie prezentu od noworodka dla starszaka to bardzo czesta praktyka :) tylko rodzice juz przesadzaja... Moim zdaniem to powinien byc drobiazg a nie np rower czy telefon ;)
Madireiro mi lekarz powiedzial ze bardzi dobrze ze najpierw poronilam a pozniej rodzilam bo przynajmniej wiem ze to nie przelewki... Nie bylo to mile...

oar8s65gmlqg37sx.png
Kurcze to straszne co ci powiedzieli. Aczkolwiek ja jak byłam w kwietniu na łyżeczkowaniu (puste jajo plodowe) to mi pielęgniarka powiedziała ze za rok się spotkamy no i niewiele się kobiecina pomyliła.

reklama
to straszne! choć pamiętam jak kiedyś pracowałam jako niania i mama chłopca kazała mi nie kłaść Go spać w dzień (był malutki) żeby szedł spać już na noc ok 17-18 aby Ona nie musiała się z nim bawić...

Z tym prezentem od noworodka to tak trochę jak z Mikołajem ( chociaż ja nie wiem czy kupie taki prezent ) . Mojemu podopiecznemu młodszy braciszek kupił płytę ( uwielbia piosenki) taki prezent jest ok. Bardzo smutne jest to, że odkąd się urodził młodszy brat to rodzice bardzo często zapomnają go odebrać z przedszkola. Trzeba do nich dzwonić i przypomnieć , że już zamykamy. A i tak zwykle pierwszy jest w przedszkolu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja mam cały czas dylemat z tym Mikołajem... niby mówimy synkowi, że przychodzi i daje prezenty, ale w sumie to okłamywanie jest i jakoś tak nie do konca jestem pewna jak robic

to straszne! choć pamiętam jak kiedyś pracowałam jako niania i mama chłopca kazała mi nie kłaść Go spać w dzień (był malutki) żeby szedł spać już na noc ok 17-18 aby Ona nie musiała się z nim bawić...

Moja szwagierka była nianią to jej pracodawczyni brała l4 na chorą córcię i jeździła do spa, a szwagierka zajmowała się małą... przykładów setki podobnych mogłabym podać :/ nie wiem po co niektórzy decydują się na dzieci

Ja mam cały czas dylemat z tym Mikołajem... niby mówimy synkowi, że przychodzi i daje prezenty, ale w sumie to okłamywanie jest i jakoś tak nie do konca jestem pewna jak robic
To taka tradycja. Kłamstwo z przymrużeniem oka. Ja bardzo się cieszyłam, gdy znajdowałam prezenty pod choinką.. Taka naiwna [emoji23] i tak samo jest z zębową wróżką.Element dzieciństwa. Z drugiej strony moja znajoma od poczatku mówiła córce , że nie ma Mikołaja. A potem pretensje miała do rodziców , że ona chciała coś innego i dlaczego jej tego nie kupili. A z Mikołajem jest tak trochę bardziej bezinteresownie. Nikt też nie oczekuje poklasku, że kupił super drogi prezent.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja rodzilam SN a laktacja zerowa... "Karmilam" 3 tyg a synek juz byl odwodniony... Teraz nie nastawiam sie na karmienie bo bede przezywala takie meki jak i przy pierwszym... Chocisz sprobuje :)
Przy moim porodzie lekarz byl przez 5 sekund ;)
Co do glowki sie zgodzę mial piekna okraglutka glowke :)

oar8s65gmlqg37sx.png

SN nie daje 100% gwarancji na laktację, ale na pewno rozkręca się ona naturalnej niż przy cc.

oar8pg4ngmro558y.png

Mnie już nic nie zdiwi, pracowałam w żłobku przez 1,5 roku. Niektórzy rodzice naprawdę nie powinni mieć dzieci. Szkoda takich maluchow, mamy miały na kosmetyczki , spa , paznokcie, rzęsy a dzieci w dziurawych ubraniach przychodziły. Biegunki od ząbków, gorączka od ząbków . Dziewczyny wierzycie, że w takim żłobku , gdzie na 15 dzieci są 2 opiekunki dzieci pół roczne dostają tyle miłości i opieki ile powinny w tym wieku ? Bo ja wiem , że tak nie jest. A mamy najczęściej czekały tylko na osiągnięcie odpowiedniego wieku i dziecko do żłobka oddawały a same siedziały w domach. I takie dzieci siedziały tam najdłużej.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Cześć Dziewczynki. Jestem po prenatalnych. Z maleństwem wszystko dobrze <3 .
Trafiłam na baaardzo nieprzystępną Panią Doktor. Ale poniekąd byłam na to przygotowana, bo słyszałam i czytałam o niej wiele.. :p Dzidziuś jest starszy kilka dni. Ma prawie 7cm. Płci nie poznałam. Ale to nic, pomęczę za tydzień mojego doktorka ;) Jestem przeszczęśliwa.

Do góry