reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Właśnie przeczytałam o czymś w moim mniemaniu dziwnym otóż "prezencie od noworodka dla starszego dziecka"?
Co o tym myslicie?
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł większość uwagi spadnie na niemowlę a to starsze dostając jakiś drobiazg albo książkę czuje się też ważny Mój brat tak robił żeby starszy nie był zazdrosny o maluszka
f2w3rjjg7mhqu6cw.png

reklama
O matko, nie kumam dlaczego pary po invitro powinny mieć jak najmniej ryzykowny poród niż te które doczekały się upragnionego maleństwa w sposób naturalny.

Chodzi o to, że te pary mają szansę jedną na milion.. poprzedzoną najczęściej latami leczenia. Ja wiem, że to brzmi okrutnie, ale cytując niektórych lekarzy po poronieniu "pani będzie miała jeszcze wiele ciąż i wiele dzieci"... takie życie :(

A w temacie prezentu od noworodka dla starszaka to bardzo czesta praktyka :) tylko rodzice juz przesadzaja... Moim zdaniem to powinien byc drobiazg a nie np rower czy telefon ;)
Madireiro mi lekarz powiedzial ze bardzi dobrze ze najpierw poronilam a pozniej rodzilam bo przynajmniej wiem ze to nie przelewki... Nie bylo to mile...

oar8s65gmlqg37sx.png

My prezentu od noworodka nie będziemy kupować, ale kupimy od siebie dla synka z okazji zostania starszym bratem - niby podobne, ale jednak nie będziemy ściemniać, że to dzidziuś kupował haha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do porodu wczoraj mój mąż z przerażona mina pokazuje mi poród pośladkowy z tekstem ze takiego czegoś jeszcze nie widział, nie chciałam sobie z niego kpić że w sumie nie widział żadnego porodu ale darowałam sobie, powiedziałam tylko ze takie rzeczy się zdarzają aczkolwiek nie chciałabym tego przeżyć :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tym prezentem od noworodka to tak trochę jak z Mikołajem ( chociaż ja nie wiem czy kupie taki prezent ) . Mojemu podopiecznemu młodszy braciszek kupił płytę ( uwielbia piosenki) taki prezent jest ok. Bardzo smutne jest to, że odkąd się urodził młodszy brat to rodzice bardzo często zapomnają go odebrać z przedszkola. Trzeba do nich dzwonić i przypomnieć , że już zamykamy. A i tak zwykle pierwszy jest w przedszkolu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry