reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Właśnie przeczytałam o czymś w moim mniemaniu dziwnym otóż "prezencie od noworodka dla starszego dziecka"?
Co o tym myslicie?
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł większość uwagi spadnie na niemowlę a to starsze dostając jakiś drobiazg albo książkę czuje się też ważny Mój brat tak robił żeby starszy nie był zazdrosny o maluszka
f2w3rjjg7mhqu6cw.png

reklama
O matko, nie kumam dlaczego pary po invitro powinny mieć jak najmniej ryzykowny poród niż te które doczekały się upragnionego maleństwa w sposób naturalny.

Chodzi o to, że te pary mają szansę jedną na milion.. poprzedzoną najczęściej latami leczenia. Ja wiem, że to brzmi okrutnie, ale cytując niektórych lekarzy po poronieniu "pani będzie miała jeszcze wiele ciąż i wiele dzieci"... takie życie :(

A w temacie prezentu od noworodka dla starszaka to bardzo czesta praktyka :) tylko rodzice juz przesadzaja... Moim zdaniem to powinien byc drobiazg a nie np rower czy telefon ;)
Madireiro mi lekarz powiedzial ze bardzi dobrze ze najpierw poronilam a pozniej rodzilam bo przynajmniej wiem ze to nie przelewki... Nie bylo to mile...

oar8s65gmlqg37sx.png

My prezentu od noworodka nie będziemy kupować, ale kupimy od siebie dla synka z okazji zostania starszym bratem - niby podobne, ale jednak nie będziemy ściemniać, że to dzidziuś kupował haha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do porodu wczoraj mój mąż z przerażona mina pokazuje mi poród pośladkowy z tekstem ze takiego czegoś jeszcze nie widział, nie chciałam sobie z niego kpić że w sumie nie widział żadnego porodu ale darowałam sobie, powiedziałam tylko ze takie rzeczy się zdarzają aczkolwiek nie chciałabym tego przeżyć :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tym prezentem od noworodka to tak trochę jak z Mikołajem ( chociaż ja nie wiem czy kupie taki prezent ) . Mojemu podopiecznemu młodszy braciszek kupił płytę ( uwielbia piosenki) taki prezent jest ok. Bardzo smutne jest to, że odkąd się urodził młodszy brat to rodzice bardzo często zapomnają go odebrać z przedszkola. Trzeba do nich dzwonić i przypomnieć , że już zamykamy. A i tak zwykle pierwszy jest w przedszkolu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry