Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł większość uwagi spadnie na niemowlę a to starsze dostając jakiś drobiazg albo książkę czuje się też ważny Mój brat tak robił żeby starszy nie był zazdrosny o maluszkaWłaśnie przeczytałam o czymś w moim mniemaniu dziwnym otóż "prezencie od noworodka dla starszego dziecka"?
Co o tym myslicie?
reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Gdyby mi lekarz powiedział , ze mogę wypić kieliszek wina to uciekałabym jak najdalej .Jejku albo Twój terapeuta nawiedzony :-) Będziemy się licytować?))
madireiro
O matko, nie kumam dlaczego pary po invitro powinny mieć jak najmniej ryzykowny poród niż te które doczekały się upragnionego maleństwa w sposób naturalny.
Chodzi o to, że te pary mają szansę jedną na milion.. poprzedzoną najczęściej latami leczenia. Ja wiem, że to brzmi okrutnie, ale cytując niektórych lekarzy po poronieniu "pani będzie miała jeszcze wiele ciąż i wiele dzieci"... takie życie
A w temacie prezentu od noworodka dla starszaka to bardzo czesta praktyka tylko rodzice juz przesadzaja... Moim zdaniem to powinien byc drobiazg a nie np rower czy telefon
Madireiro mi lekarz powiedzial ze bardzi dobrze ze najpierw poronilam a pozniej rodzilam bo przynajmniej wiem ze to nie przelewki... Nie bylo to mile...
Madireiro mi lekarz powiedzial ze bardzi dobrze ze najpierw poronilam a pozniej rodzilam bo przynajmniej wiem ze to nie przelewki... Nie bylo to mile...
Arya88
My prezentu od noworodka nie będziemy kupować, ale kupimy od siebie dla synka z okazji zostania starszym bratem - niby podobne, ale jednak nie będziemy ściemniać, że to dzidziuś kupował haha
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
tynka2506
Co do porodu wczoraj mój mąż z przerażona mina pokazuje mi poród pośladkowy z tekstem ze takiego czegoś jeszcze nie widział, nie chciałam sobie z niego kpić że w sumie nie widział żadnego porodu ale darowałam sobie, powiedziałam tylko ze takie rzeczy się zdarzają aczkolwiek nie chciałabym tego przeżyć
reklama
Emkaa
Z tym prezentem od noworodka to tak trochę jak z Mikołajem ( chociaż ja nie wiem czy kupie taki prezent ) . Mojemu podopiecznemu młodszy braciszek kupił płytę ( uwielbia piosenki) taki prezent jest ok. Bardzo smutne jest to, że odkąd się urodził młodszy brat to rodzice bardzo często zapomnają go odebrać z przedszkola. Trzeba do nich dzwonić i przypomnieć , że już zamykamy. A i tak zwykle pierwszy jest w przedszkolu.