Ja też urządzam sypialnię. Póki co nie mam jeszcze nawet podłogiWczoraj z mężem a właściwie mąż pomalował pokój mieliśmy się do niego przenieść bo nasza sypialnia była za mała żeby zmieścić tam łóżeczko ale jak do tego nowego pokoju wsadziliśmy nasze łóżko sypialniane to okazało się ze ten pokój tez jest za mały wiec musieliśmy przeorganizować cały dom 2 dziewczyny przenieśliśmy to mniejszego pokoju jedna ma sama pokój No i my mamy największa sypialnie w domu, teraz jest troszkę pusta bo jest miejsce na komodę, łóżeczko i fotel No i nowa szafę, Wiec czekam nie podoba mi się taka pusta przestrzeń
Właśnie oglądam ddtvn i mówią o przygotowaniach do sezonu narciarskiego bardzo mi smutno ze ja w tym roku nie pojeżdżę na nartach ale wymyśliłam żeby w niedziele pojechać do Zakopanego może się uda
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Arya88
Fanka BB :)
W poprzedniej ciąży pojechaliśmy na święta w góry, dostałam plamienia i w sumie większość świąt spędziłam w szpitalu w Zakopanem - tam KAŻDY z lekarzy i położne mówili mi, że w ciąży nie powinno się jeździć w góry ze względu na ciśnienie inne. Byłam w szoku bo nigdy o tym nie słyszałam, a tam mówili, że bardzo często przyjezdne ronią czy mają problemy. Na patologii w mojej sali była tylko jedna rodowita góralka, która miała rozwarcie duzo przed terminem - wszystkie inne to były turystki. Oczywiście wiem, że nie każda kobieta źle się czuje w górach czy w samolocie będąc w ciąży, ale piszę o tym, by zwrócić waszą uwagę na problem.
U
użytkownik 16
Gość
Nie martw się. Ja jak się wprowadzilam spowrotem do rodziców mój pokój tez wydaje się pusty i przygnębiający. Ale wystarczy łóżeczko i od razu będzie lepiej.Wczoraj z mężem a właściwie mąż pomalował pokój mieliśmy się do niego przenieść bo nasza sypialnia była za mała żeby zmieścić tam łóżeczko ale jak do tego nowego pokoju wsadziliśmy nasze łóżko sypialniane to okazało się ze ten pokój tez jest za mały wiec musieliśmy przeorganizować cały dom 2 dziewczyny przenieśliśmy to mniejszego pokoju jedna ma sama pokój No i my mamy największa sypialnie w domu, teraz jest troszkę pusta bo jest miejsce na komodę, łóżeczko i fotel No i nowa szafę, Wiec czekam nie podoba mi się taka pusta przestrzeń
Właśnie oglądam ddtvn i mówią o przygotowaniach do sezonu narciarskiego bardzo mi smutno ze ja w tym roku nie pojeżdżę na nartach ale wymyśliłam żeby w niedziele pojechać do Zakopanego może się uda
Ja tez oglądam ddtvn i tez wzdycham do nart[emoji26] ty masz szansę chociaż do Zakopanego pojechać. Ja z mazowieckiego jestem. Gór moich ukochanych prędko nie zobacze[emoji26]
tynka2506
Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, ja od jakiegoś tygodnia mam bardzo dużo wydzielony z pochwy kolor kremowy bez zapachowy tylko ta ilość. Któraś z was również tak ma ?
anika84
Ja mam takie rewolucje że szok ale wiem że ten kremowy bez zapachowy jest ok na ogół też taki mam. Ilością też się nie przejmuj on nas chroni.Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, ja od jakiegoś tygodnia mam bardzo dużo wydzielony z pochwy kolor kremowy bez zapachowy tylko ta ilość. Któraś z was również tak ma ?
Matka:)
Dzień dobry Dziewczyny.[emoji8]
U mnie pada śnieżek a właściwie to sypie...Uwielbiam zime! Zawsze czekam, kiedy skończy sie szara,deszczowa jesien a zacznie słoneczna mroźna zima[emoji5]
Wizyty nam się posypią jak talala[emoji5] Fajnie. Ja mam u mojego ginka 9 grudnia o 15.30. Ale nie wiem czy z USG czy bez bo on nie na każdej wizycie robi... I z płcią chyba nie wychyla się tylko na połowkowym sie dowiem. Połowkowe to jakoś w styczniu nam wypadna?
A co do ruchów... Ja uważam, że nikt chyba nikogo nie nakręca.[emoji5] A nawet mama ginekolog czy ktokolwiek inny nie jest mną.
A ja zaczęłam ostatnio mieć takie myśli, że znów bym chciała wszystko szybciej i szybciej... Jestem w ciąży- chcę już urodzić. Następnie chciałam by dziecko już siedziało/raczkowało/chodziło/mówiło. A potem człowiek teskni za tym stanem, ktory był i pluje sobie w brode, że nie umiał doświadczać chwili obecnej tylko ciągle chciał czegoś co będzie w przyszłości. Jakoś przestałam się spinac co do ruchów i co do płci. Wsłuchuje sie w swoj brzuch i przygotowuje Córkę do tego wydarzenia. Na spokojnie.
Oczywiście te, które źle znoszą ciążę to sprawa jasna, że chcą by to już minęło.
U mnie pada śnieżek a właściwie to sypie...Uwielbiam zime! Zawsze czekam, kiedy skończy sie szara,deszczowa jesien a zacznie słoneczna mroźna zima[emoji5]
Wizyty nam się posypią jak talala[emoji5] Fajnie. Ja mam u mojego ginka 9 grudnia o 15.30. Ale nie wiem czy z USG czy bez bo on nie na każdej wizycie robi... I z płcią chyba nie wychyla się tylko na połowkowym sie dowiem. Połowkowe to jakoś w styczniu nam wypadna?
A co do ruchów... Ja uważam, że nikt chyba nikogo nie nakręca.[emoji5] A nawet mama ginekolog czy ktokolwiek inny nie jest mną.
A ja zaczęłam ostatnio mieć takie myśli, że znów bym chciała wszystko szybciej i szybciej... Jestem w ciąży- chcę już urodzić. Następnie chciałam by dziecko już siedziało/raczkowało/chodziło/mówiło. A potem człowiek teskni za tym stanem, ktory był i pluje sobie w brode, że nie umiał doświadczać chwili obecnej tylko ciągle chciał czegoś co będzie w przyszłości. Jakoś przestałam się spinac co do ruchów i co do płci. Wsłuchuje sie w swoj brzuch i przygotowuje Córkę do tego wydarzenia. Na spokojnie.
Oczywiście te, które źle znoszą ciążę to sprawa jasna, że chcą by to już minęło.
No to niezłą macie rewolucję.Wczoraj z mężem a właściwie mąż pomalował pokój mieliśmy się do niego przenieść bo nasza sypialnia była za mała żeby zmieścić tam łóżeczko ale jak do tego nowego pokoju wsadziliśmy nasze łóżko sypialniane to okazało się ze ten pokój tez jest za mały wiec musieliśmy przeorganizować cały dom 2 dziewczyny przenieśliśmy to mniejszego pokoju jedna ma sama pokój No i my mamy największa sypialnie w domu, teraz jest troszkę pusta bo jest miejsce na komodę, łóżeczko i fotel No i nowa szafę, Wiec czekam nie podoba mi się taka pusta przestrzeń
Pustą przestrzenią się tak bardzo nie przejmuj. Sama wiesz, że wraz z przybyciem nowego członka rodziny przybędzie też mnóstwo rzeczy i z czasem bedzie ich więcej i więcej i wtedy ciężko będzie o pustą przestrzeń [emoji6]
I co wkoncu z dziewczynami? Rozmawialiście o tym, kiedy do Was trafią? Ile one mają lat?
Ooo...ja też kiedyś myślałam, że jak będę w drugiej ciąży to będe takaa wyluzowanaaaa... Pffff![emoji3] Bardziej świadoma - tak. Wyluzowana - nie.Ja w tej ciąży (trzeciej) dopiero przekonałam się co oznacza powiedzenie "każda ciąża jest inna". Wczoraj powiedziałam mężowi że nasze dziecko będzie miało kolki no bo jak wszystko na odwrót to wszystko hehehehe
Wczoraj miałam bule brzucha i z pleców. W końcu wzięłam nospę i zasnęłam. Może od tego siedzenia na wywiadówce, 1,5 godziny na dziecięcym krzesełku, ne wiem ale przestraszyłam się.
reklama
Dziewczynki spokojnie watek zamkniety bedzie do zdjec jak narazie i ewentualnie gdyby ktos mial np jakid intymny problem to tam mozna omowic pogadać ja jestem za tym zeby nawet do konca takie ogolne pogaduszki byly tutaj