reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

:-)
Mam 28 lat. Z mężem staraliśmy się o dziecko 4 lata, dużo badań nerwów stresu. okazało się że że mną wszystko w porządku u męża zdiagnozowano żylaki przeszedł operację i wyniki po pół roku jeszcze bardziej się pogorszyły. dostaliśmy skierowanie do Gamety w Łodzi na in vitro. pojechaliśmy, okazało się że się kwalifikujemy ale niestety nie mamy szans bo skończył się program. Odpuścilismy starania na rok czasu, i tu nagle niespodzianka, brak miesiączki w październiku ogromne niedowierzanie ;-) i jest w końcu nasze wyczekane maleństwo ;-)
To tak w skrócie ;-)
Postaram się jak najwięcej przeczytać żeby Was również poznać lepiej ;-)
[emoji7] [emoji122] gratulacje !

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
:-)
Mam 28 lat. Z mężem staraliśmy się o dziecko 4 lata, dużo badań nerwów stresu. okazało się że że mną wszystko w porządku u męża zdiagnozowano żylaki przeszedł operację i wyniki po pół roku jeszcze bardziej się pogorszyły. dostaliśmy skierowanie do Gamety w Łodzi na in vitro. pojechaliśmy, okazało się że się kwalifikujemy ale niestety nie mamy szans bo skończył się program. Odpuścilismy starania na rok czasu, i tu nagle niespodzianka, brak miesiączki w październiku ogromne niedowierzanie ;-) i jest w końcu nasze wyczekane maleństwo ;-)
To tak w skrócie ;-)
Postaram się jak najwięcej przeczytać żeby Was również poznać lepiej ;-)

Ale super! Gratuluję! My o pierwszego malucha tez się staraliśmy 2 lata, więc wiem przez co przeszliscie...

Venus- przykro mi z powodu porodu przedwczesnego ;( tulę!
Marciotek - rewelacyjna niespodzianka :D
No właśnie,będzie ciekawie zając [emoji14] będzie gitara zobaczysz :D
Musi byc ! Ja juz mam pierdyliard mysli, zlych i dobrych i co by bylo gdyby... to czekanie jest najgorsze... a tu dopiero 15.11 [emoji35] najchetniej to mialabym to usg w domu i codziennie sprawdzala :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Dziewczyny.. Pewnie głupie pytanie ale.. W jakim badaniu Wam te mutacje wyszły ?
To jest taki cały panel czasem zlecaja lekarze przy poronieniach albo gdy długo nie można zajść w ciążę. Czesto jest to zwiazane z zakrzepica. Badają też na wypadek zespołu antyfosfolipidowego itp. To są takie różne mutacje dna o których dużo by tu pisać. Można poczytać w internecie. Ja sobie sama to wymyśliłam że zrobię, pierwszy lekarz powiedział że to bez sensu drugi w końcu się zgodził jeśli miałam być po tym spokojniejsza. A i tak robiłam razem z mężem badania imunologiczne: allo-MLR i test cytotoksyczny, więc przy tej okazji zrobiłam panel mthfr. Zarówno immunologiczne jak i ten panel kosztowały po ok 450zl! Więc byłam lżejsza o kolejnego tysiaka. Wszystko inne wyszło ok tylko jeden z 4 wariantów tego panelu wyszedł mi z mutacja. Akurat ten lżejszy. Ale biorę ten Acard. Zawsze będę musiała kontrolować poziom homocysteiny bo ona nie tylko na wchłanianie kwasu foliowego wpływa, ale na inne rzeczy związane z cholesterolem, miażdżyca itp.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry