reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

:-)
Mam 28 lat. Z mężem staraliśmy się o dziecko 4 lata, dużo badań nerwów stresu. okazało się że że mną wszystko w porządku u męża zdiagnozowano żylaki przeszedł operację i wyniki po pół roku jeszcze bardziej się pogorszyły. dostaliśmy skierowanie do Gamety w Łodzi na in vitro. pojechaliśmy, okazało się że się kwalifikujemy ale niestety nie mamy szans bo skończył się program. Odpuścilismy starania na rok czasu, i tu nagle niespodzianka, brak miesiączki w październiku ogromne niedowierzanie ;-) i jest w końcu nasze wyczekane maleństwo ;-)
To tak w skrócie ;-)
Postaram się jak najwięcej przeczytać żeby Was również poznać lepiej ;-)
[emoji7] [emoji122] gratulacje !

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
:-)
Mam 28 lat. Z mężem staraliśmy się o dziecko 4 lata, dużo badań nerwów stresu. okazało się że że mną wszystko w porządku u męża zdiagnozowano żylaki przeszedł operację i wyniki po pół roku jeszcze bardziej się pogorszyły. dostaliśmy skierowanie do Gamety w Łodzi na in vitro. pojechaliśmy, okazało się że się kwalifikujemy ale niestety nie mamy szans bo skończył się program. Odpuścilismy starania na rok czasu, i tu nagle niespodzianka, brak miesiączki w październiku ogromne niedowierzanie ;-) i jest w końcu nasze wyczekane maleństwo ;-)
To tak w skrócie ;-)
Postaram się jak najwięcej przeczytać żeby Was również poznać lepiej ;-)

Ale super! Gratuluję! My o pierwszego malucha tez się staraliśmy 2 lata, więc wiem przez co przeszliscie...

Venus- przykro mi z powodu porodu przedwczesnego ;( tulę!
Marciotek - rewelacyjna niespodzianka :D
No właśnie,będzie ciekawie zając [emoji14] będzie gitara zobaczysz :D
Musi byc ! Ja juz mam pierdyliard mysli, zlych i dobrych i co by bylo gdyby... to czekanie jest najgorsze... a tu dopiero 15.11 [emoji35] najchetniej to mialabym to usg w domu i codziennie sprawdzala :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Dziewczyny.. Pewnie głupie pytanie ale.. W jakim badaniu Wam te mutacje wyszły ?
To jest taki cały panel czasem zlecaja lekarze przy poronieniach albo gdy długo nie można zajść w ciążę. Czesto jest to zwiazane z zakrzepica. Badają też na wypadek zespołu antyfosfolipidowego itp. To są takie różne mutacje dna o których dużo by tu pisać. Można poczytać w internecie. Ja sobie sama to wymyśliłam że zrobię, pierwszy lekarz powiedział że to bez sensu drugi w końcu się zgodził jeśli miałam być po tym spokojniejsza. A i tak robiłam razem z mężem badania imunologiczne: allo-MLR i test cytotoksyczny, więc przy tej okazji zrobiłam panel mthfr. Zarówno immunologiczne jak i ten panel kosztowały po ok 450zl! Więc byłam lżejsza o kolejnego tysiaka. Wszystko inne wyszło ok tylko jeden z 4 wariantów tego panelu wyszedł mi z mutacja. Akurat ten lżejszy. Ale biorę ten Acard. Zawsze będę musiała kontrolować poziom homocysteiny bo ona nie tylko na wchłanianie kwasu foliowego wpływa, ale na inne rzeczy związane z cholesterolem, miażdżyca itp.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry