reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tez nie odzywiam sie wzorowo.. Ale na tym etapie dziecko wyciaga z nas co potrzebuje. Od 2trym bardziej ,adbam o diete.. Dziecko zacznie rosnac.

Nie wiem co bym zrobila w przypadku wsdy i mysle ze trudno powiedzoec dopoki go to nie spotka..
Moja bliska koelzanka terminowala ciaze w 24tc bo na polowkowym wyszly straszne wady. Potwierdzone badaniami genetycznymi. Plod cierpial juz w brzuchu, nie bylo sensu donaszac. ale sa rozne sytuacje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Szczerze to myślę, żebyście darowały sobie ten temat. Niech każdy zrobi ze swoim dzieckiem do mu się podoba. Wydaje mi się , że to sprawy indywidualne, które mogą innych urazić. Ja traktuje - usunięcie jak zabójstwo więc mnie boli jak ktoś tak pisze . Róbcie co chcecie , myślcie co chcecie , ale dajcie spokój z takim tematami tutaj na forum. Dla mnie życie to dar , którego ja nikomu nie dałam nikomu nie będę zabierała. A co do "usunięcia " ciąży to wcale nie taka prosta sprawa, mojej koleżanki ciotka była w ciąży z chorym dzieckiem i bardzo wiele lelarzy odmówiło zabójstwa - obrońcy życia.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Przeziernosc karkowa zanika lub sie przeksztalca

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja bym poczekała. Mi lekarz powiedział , że najlepiej jest zrobić po skończonym 12tc tzn od 12t.1d.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry