reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tez nie odzywiam sie wzorowo.. Ale na tym etapie dziecko wyciaga z nas co potrzebuje. Od 2trym bardziej ,adbam o diete.. Dziecko zacznie rosnac.

Nie wiem co bym zrobila w przypadku wsdy i mysle ze trudno powiedzoec dopoki go to nie spotka..
Moja bliska koelzanka terminowala ciaze w 24tc bo na polowkowym wyszly straszne wady. Potwierdzone badaniami genetycznymi. Plod cierpial juz w brzuchu, nie bylo sensu donaszac. ale sa rozne sytuacje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Szczerze to myślę, żebyście darowały sobie ten temat. Niech każdy zrobi ze swoim dzieckiem do mu się podoba. Wydaje mi się , że to sprawy indywidualne, które mogą innych urazić. Ja traktuje - usunięcie jak zabójstwo więc mnie boli jak ktoś tak pisze . Róbcie co chcecie , myślcie co chcecie , ale dajcie spokój z takim tematami tutaj na forum. Dla mnie życie to dar , którego ja nikomu nie dałam nikomu nie będę zabierała. A co do "usunięcia " ciąży to wcale nie taka prosta sprawa, mojej koleżanki ciotka była w ciąży z chorym dzieckiem i bardzo wiele lelarzy odmówiło zabójstwa - obrońcy życia.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Przeziernosc karkowa zanika lub sie przeksztalca

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja bym poczekała. Mi lekarz powiedział , że najlepiej jest zrobić po skończonym 12tc tzn od 12t.1d.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry