reklama
mlodamama21
Fanka BB :)
Natalia91
A tak z innej beczki dziewczyny jak się odżywiacie? Ja nie bardzo mogę gotować świeże posiłki bo mnie zaraz mdli więc jestem wyposażona w płatki z mlekiem i jakieś gotowe pierogi, uszka do barszczu a z owoców to tylko jabłka i banany a usłyszałam dzisiaj od szwagra że źle się odżywiam i trochę mnie to ruszyło niepowiem, ale naprawdę nie mam ochoty na to co gotuje mężowi
Arya88
Ja w środę miałam najgorsze usg, lekarz tak długo badał i milczał, a mi łzy płynęły bo myślałam, że serduszka nie ma... miałam podobną sytuację w I ciąży i na serio najgorsze uczucie, ta bezsilność...
Ja mam nadzieję, że maluszek jest zdrowy, ale w razie wady i tak nie zdecyduję się na aborcję.
Ja mam nadzieję, że maluszek jest zdrowy, ale w razie wady i tak nie zdecyduję się na aborcję.
Natalia91
Emkaa
Ja się odżywiam fatalnie [emoji58] żadnych owoców i warzyw nie przełknę. Na samą myśl mnie mdli[emoji43] najlepiej mi idą płatki na mleku. Mam nadzieje, że jeszcze tydzień albo 2 i będę miała apetyt na wszystko.A tak z innej beczki dziewczyny jak się odżywiacie? Ja nie bardzo mogę gotować świeże posiłki bo mnie zaraz mdli więc jestem wyposażona w płatki z mlekiem i jakieś gotowe pierogi, uszka do barszczu a z owoców to tylko jabłka i banany a usłyszałam dzisiaj od szwagra że źle się odżywiam i trochę mnie to ruszyło niepowiem, ale naprawdę nie mam ochoty na to co gotuje mężowi
Nadrobilam tyle tematów na raz poruszanych. Co do wizyt ja chodzę tylko prywatnie do Krakowa gabinety Ludwin&Ludwin Dr Inga Ludwin. Tam prawie zawsze place 150zl za konsultacje i 100zl za usg (2D 3D 4D). Usg genetyczne na pewno jest droższe nie pamiętam ile ale wydaje mi się że 250. Ciekawe czy wtedy też zapłacę za konsultacje ale pewnie tak. Tam przyjmują inni lekarze u nich konsultacje są tańsze bo 100zl. Ale sa to jedne z najlepiej wyposazonych gabinetow w Krakowie. Do usg genetycznego lekarz musi mieć tzw certyfikat FMF warto o to zapytać.
Myślę że warto zrobić to badanie pomiędzy 11 a 13tyg nie że względu na siebie ale na to dzieciatko o które się martwicie. Przecież to nie szkodzi a może pomóc.
Co do ruchów dziecka moja kuzynka miała termin na początek sierpnia a w lutym już czuła takie motylki w brzuchu i to było to. Więc według niej to jeśli mam termin na początek czerwca to na początku grudnia mogę już coś czuć. Wiadomo każdy inaczej. Zobaczymy
Mnie też zawsze przy kichaniu kaszlu albo jak się zerwałam tak zakulo. Ale to we wcześniejszych tygodniach szczególnie jak byłam chora w 8tc.
Współczuję wymiotów. Moja siostra wymiotowala 3 razy dziennie przez 3 miesiące, schudła 5 kg. Ale krwią się nie zdarzyło. Ale moze to rzeczywiście gdzieś w gardle jakieś podrażnienie jeśli się powtórzy ja bym szukała jednak pomocy kogoś mądrzejszego czyli lekarza. Trzymam kciuki aby przeszło
Aleinadd ja też z Krakowa i usg genetyczne bede robila u Marcina Wiechec to podobno jeden z najlepszych specjalistow ale slyszalam tez pozytywne opinie o dr Indze Ludwin.W Krakowie usg genetyczne kosztuje 250zl.Teraz w Krakowie maja byc warsztaty usg genetycznego na ktore szukali kobiet w ciazy 12+0 do szkolen lekarzy ale ja akurat sie nie załapę ze wzgledu na wiek ciąży.
Ja się zdecydowałam lecieć do Polski na badania genetyczne, bo u mnie ich nie robią. Będę je miała w 13 tygodniu i 3 dniu robione. Też nie wyobrażam sobie mieć chorego dziecka... Jestem młoda i uważam, że to jest obciążenie dla mnie, dla mojego męża i dla tego dziecka. Oczywiście wszystko zależy od tego jak poważnie będzie chore. Ale zdrowie jest najważniejsze, tak uważam. Skoro mam możliwość usunięcia w trakcie ciąży jeśli coś będzie nie tak, to się na to zdecyduję. Pozdrawiam i mam nadzieję, że każda z nas szanuje zdanie innych.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Bellax123!
mamy takie samo podejście ale szanuje te kobiety które mimo wszytko chcą rodzićJa się zdecydowałam lecieć do Polski na badania genetyczne, bo u mnie ich nie robią. Będę je miała w 13 tygodniu i 3 dniu robione. Też nie wyobrażam sobie mieć chorego dziecka... Jestem młoda i uważam, że to jest obciążenie dla mnie, dla mojego męża i dla tego dziecka. Oczywiście wszystko zależy od tego jak poważnie będzie chore. Ale zdrowie jest najważniejsze, tak uważam. Skoro mam możliwość usunięcia w trakcie ciąży jeśli coś będzie nie tak, to się na to zdecyduję. Pozdrawiam i mam nadzieję, że każda z nas szanuje zdanie innych.