reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png
11 tydzien powinien być skończony chyba. Ja miałam taką samą sytuację miałam iść w piątek w 11t5d ale ze ciąża kilka dni młodsza lekarz na SORze doradzil mi przesunąć i moja dr prowadząca ciążę się z tym zgodziła i przesunela na 12t1d ale ostatecznie idę 12t3d bo mąż wtedy może że mną jechać.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Bo ja mam wizyte teraz w srode,wg OM bedzie to 11t5dni,a ze dzidzia okolo tydzoen mlodsza to bedzie gdzies tak 10t5d czyli 11 tydzien jak sie liczy...to w srode byloby to usg robione z tym mierzeniem kosci nosowej i przeziernosci czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?

uwo9dqk323h73wzt.png

Wszystko zależy podobno od samego wymiaru plodu tj dlugosci ciemieniowo-siedzeniowej CRL.Ja wyczytalam ze do tego badania min musi byc 45mm. Tak wiec lekarz sprawdzi pewnie ten parametr i jezeli sie okaze ze dziecko jest za male to przelozy ci wizyte pewnie o tydzien (mi tak powiedziano kiedy sie rejestrowalam).Tak czy inaczej daj prosze znac jak ci poszlo bo ja mam wizyte 23ego i strasznie sie martwie czy nie bedzie za wczesniej.U mnie bedzie wtedy 11tydz 2dzien.

A cóż to za "podwójne standardy"? Jednym można pisać, ze terminacja to zabójstwo (nie pierwszy raz juz) a jak ktoś napisze, ze dla Niego to coś na co by się zdecydował to wtedy ma być cicho bo kogoś to boli?

Ale fakt, po co kolejna gownoburza.

Wszystko zależy podobno od samego wymiaru plodu tj dlugosci ciemieniowo-siedzeniowej CRL.Ja wyczytalam ze do tego badania min musi byc 45mm. Tak wiec lekarz sprawdzi pewnie ten parametr i jezeli sie okaze ze dziecko jest za male to przelozy ci wizyte pewnie o tydzien (mi tak powiedziano kiedy sie rejestrowalam).Tak czy inaczej daj prosze znac jak ci poszlo bo ja mam wizyte 23ego i strasznie sie martwie czy nie bedzie za wczesniej.U mnie bedzie wtedy 11tydz 2dzien.
Oczywiscie ze dam znac :-) podobno w srode wreszcie zaloza mi karte ciazy [emoji3]

uwo9dqk323h73wzt.png

Ja też mam nadzieję ze kartę ciąży już będę miała
Co do jedzenia to ja już swoje zachcianki mam. A mianowicie pasztet drobiowy z mini ogóreczkami konserwowymi z biedronki[emoji3]
Za to nie służy mi nic co smażone[emoji17]
m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja się odżywiam fatalnie [emoji58] żadnych owoców i warzyw nie przełknę. Na samą myśl mnie mdli[emoji43] najlepiej mi idą płatki na mleku. Mam nadzieje, że jeszcze tydzień albo 2 i będę miała apetyt na wszystko.

f2w3skjoapwrgv7j.png
A ja mam ostatnio mega ochote na cytrusy. Moge jesc same owoce. Ale zawsze jem obiad, sniadanie i kolacje. Owoce jakies warzywko. Ale np mcdonaldem czy chipsami nie pogardze ;-) teraz musze jesc co 2 godziny bo inaczej mnie ssie wiec ssanie zagryzam owockiem :-) ogolnie wbilam sobie do glowy ze musze jesc i koniec.

Ale i ja bym nie urodzila chorego dziecka. Nie czuje sie na silach, nie chce obciazac dziecka takim losem... ale to moj wybor.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Gemmina ale cudo [emoji7][emoji7]
Emka jestem tego samego zdania.

Emkamat nie chodzi o gownoburze. To bardzo drażliwy temat i może wywołać duże emocje. Pi co nam kłótnie na forum. Każda i tak zrobi co będzie uważała za stosowne.

7v8rikgnfeynrbw6.png

Panie Was tu ogarnąć to nie sposób :) Ja od weekendu zaczynam odżywać, przyznam, że 1.ciąża była taka...fascynujaca w kazdym calu, że chyba nawet mdlości uważałam, za coś eksytującego :D w tej ciąży od samego początku nic tylko bym spała, ale jak napisałam, zaczynam czuć przypływ energii! Mdłości ciągle, ale lepszy rydz niż nic ;)

Piszecie o badaniach genetycznych i my jestesmy na temacie, bo za 2 tygodnie idziemy na 3d do Gamety, koszt 280zł, wiec chyba przy tym co piszecie to spory koszt, jednak najważniejsze zdrowie dziecka. A jak z pappa? Robicie jeżeli lekarz ma wątpliwości, historia rodziny może sugerować, czy chcecie bo tak? W 1.ciąży nie robilismy badań z kwri, jednak w każdym trymestrze badania USG z genetykiem, a teraz jakoś tak z racji, że 30l na karku, że możeby zrobić...

p19uyx8dakwwcbe2.png

reklama
Do góry