reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kłucia u ciągnięcia są ok bynajmniej tak mówi moja gin :) jeśli dzieci będą z czerwca to bedzie różnica 25 miesięcy od tych z maja 2015 a nie 23 :)

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Kłucia u ciągnięcia są ok bynajmniej tak mówi moja gin :) jeśli dzieci będą z czerwca to bedzie różnica 25 miesięcy od tych z maja 2015 a nie 23 :)

svchs65gg8talrm7.png
Zazdroszczę wam tak małej różnicy wieku .U nas będzie nie całe 5 lat. Ja urodziłam mając 22 lata o chciałam sobie trochę odbić , potem problemy z pracą i tak się odkładało.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

O to ja rodziłam 48 godz, z czego parte 10 min [emoji6] Jakoś szybko zapomniałam o bólu, ale teraz zaczął mi się przypominać i lekko się cykam [emoji23]. Mój gin mnie pociesza, że z drugim na pewno pójdzie szybciej i tego się trzymam [emoji4]

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też dzisiaj tak kuło po lewej i też się boję ciąży pozamacicznej. Pewnie będziemy się tak baly aż do pierwszego usg. Ja w ogóle czuje się okropnie, teraz boli mnie bardziej jak na okres, albo jestem śpiąca, albo mi nie dobrze. Tragedia jak ma być tak cały pierwszy trymestr :(
Mam dokladnie to samo. Mdlosci,niedobrze mi ,i jeszcze biegunka codziennie doslownie leci ze mnie ehh

uwo9dqk323h73wzt.png

Ja rodziłam 20h, choć gdyby liczyć tylko od regularnych skurczy to wyszłoby 5,5h z czego aż 2h parte. Póki co staram się nie myślec o porodzie, ale czasem mam taki przebłysk i wtedy przelatuje mi myśl "naprawdę znowu Ci się zachciało przez to przechodzić ?";)

Myślę jednak, że psychika kobiety jest tak skonstruowana , że gdybyśmy faktycznie bały się kolejnego porodu -unikając rodzenia kolejnych dzieci -ludzkość by wyginęła.

A co do bóli, to nie ma co panikować. Ciąża się zaczyna, jajeczko się zagnieżdża , tworzy się łożysko, organizm musi przestawić na zupełnie inne tory.

Poza tym jak coś boli to źle, jak nic nie boli to też źle, bo powinno:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Eemka roznica dwoch lat jest fajna, ale na poczatku nastawiam sie na hardcore. Dwulatek i noworodek - to na pewno bedzie sajgon :p. Co do pamieci do porodu- z czasem na pewno sie zapomina przynajmniej czesciowo. Ja tez licze na to, ze z drugim jest szybciej i latwiej :).
Blizniaki tez sie moga zdarzyc np po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry