reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Madziarra nie wiem ale moja mama nie ma rozstepow z tego co wiem babcia tez nie miala...
Dzieczyny powiedzcie mi jak u Was z aktywnością fizyczna? Jest tutaj ktos kto regularnie cwiczy?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy wyjda rozstepy zalzy od genow i hormonow a nie od smarowania. Ja mialam zakaz dotykania brzucha od 30tc. A i tak nie smarowalam bo zapominalam. Noe wyszedl mi ani jeden rozstep.

Ide spac.martwiacy wekend mialam.mam nadzieje ze w tyg bedzie lepiej...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

A mi pielęgniarka w szpitalu mówiła, że rozstępy mamy w genach zapisane. Jak nasze mamy, babcię miały to i nas najprawdopodobniej one nie ominął. Ja w 4 mscu miałam już jakbym w 9 była a brzuch nie powalał wielkością.

34bww1d3lnjy2tu6.png
To prawda, ale można je zminimalizować poprzez uelastycznianie kremem [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Madziarra nie wiem ale moja mama nie ma rozstepow z tego co wiem babcia tez nie miala...
Dzieczyny powiedzcie mi jak u Was z aktywnością fizyczna? Jest tutaj ktos kto regularnie cwiczy?

Ja staram się być aktywna, ale bez wielkiego fitnesu.
Przed ciążą codziennie jeździłam rowerem do pracy, częste spacery i czasem bieganie albo basen.
Jestem fizjoterapeutą i wiem że jeśli z ciążą jest wszystko ok i lekarz nie zabroni to dalej można robić to co wcześniej do 6 miesiąca ciąży. Po prostu umiarkowanie i wsłuchując się w siebie.
Jeśli mama w ciąży się rusza jej dziecko zwykle dobrze się rozwija sensorycznie, a brak ruchu mu nie służy. Mam tego przykłady w pracy.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja staram się być aktywna, ale bez wielkiego fitnesu.
Przed ciążą codziennie jeździłam rowerem do pracy, częste spacery i czasem bieganie albo basen.
Jestem fizjoterapeutą i wiem że jeśli z ciążą jest wszystko ok i lekarz nie zabroni to dalej można robić to co wcześniej do 6 miesiąca ciąży. Po prostu umiarkowanie i wsłuchując się w siebie.
Jeśli mama w ciąży się rusza jej dziecko zwykle dobrze się rozwija sensorycznie, a brak ruchu mu nie służy. Mam tego przykłady w pracy.

Dzieki [emoji6] ja cwicze dosc intensywnie od 11 miesiecy i teraz nie wyobrazam sobie przestac... Dzis tez cwiczylam bo czuje sie dobrze... Omijam tylko cwiczenia na brzuch i przy kardio nie daje z siebie 150% ;) mam nadzieje ze lekarz na wizycie da mi zielone swiatlo [emoji3]

Ja cwiczylam intensywnie , teraz głównie długie spacery i basen. Zamierzam poszukać jakiś ćwiczeń dla kobiet w ciazy. Nie będę szalała . W pierwszej ciąży nie ruszłam się zbyt dużo i z córka jest wszystko ok wiec chyba to nie jest reguła.

Emkaa ja w pierwszej ciazy nie ruszalam sie praktycznie wcale... Z synkiem tez jest wszystko w pozadku ale ze mna w ciazy i po nie bylo... Czulam sie strasznie i tak tez wygladalam... Dlatego teraz nie chce odpuścić tym bardziej ze mam predyspozycje do tycia...

Ja cwiczylam intensywnie , teraz głównie długie spacery i basen. Zamierzam poszukać jakiś ćwiczeń dla kobiet w ciazy. Nie będę szalała . W pierwszej ciąży nie ruszłam się zbyt dużo i z córka jest wszystko ok wiec chyba to nie jest reguła.

Raczej chodzi o zbytnie oszczędzanie się i leżenie (absolutnie nie mówię o zagrożonych ciążach!) Potem zdażają się noworodki niedostymulowane i potrzebują terapii. Ale to tylko jakiś odsetek dzieci, oczywiście. Wszystko z rozsądkiem :)

Raczej chodzi o zbytnie oszczędzanie się i leżenie (absolutnie nie mówię o zagrożonych ciążach!) Potem zdażają się noworodki niedostymulowane i potrzebują terapii. Ale to tylko jakiś odsetek dzieci, oczywiście. Wszystko z rozsądkiem :)

W poprzedniej ciąży nie pracowałam wiec większość czasu w łóżku lub na kanapie [emoji23] Czas beztroski Córka nie ma żadnych zaburzeń, myślę że nawet zdecydowanie lepiej rozwija się od rówieśników - w końcu codziennie pracuje z dziećmi w jej wieku. Teraz planuje pracować jak najdłużej , ćwiczyć i jeszcze zapisać się do szkoły rodzenia. Będę miała porównanie .

By

reklama
Jak leżałam w szpitalu przez złe ktg usłyszałam, że razem w koleżanka z sali nie możemy urodzić , bo jesteśmy leniwe i nawet z sali nie wychodzimy[emoji23][emoji23]

Do góry