reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

*Vanilia* poproś lekarza o skierowanie na tsh,najlepiej by było jeszcze zrobić ft3 i ft4-to są hormony tarczycy !! Na to raczej nie masz co liczyć,jeżeli chodzi o skierowanie,polecam robić na własną rękę :)

Zgadzam się, ale mi np. rodzinny wystawia skierowanie na całą trójkę :)

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Nie podważam ważności tematu. Tym bardziej oddzielny wątek wskazany. Łatwiej będzie szukać/ kontynuować temat osobom nowym lub zainteresowanym.

oar8pg4njr6t44vs.png

Monya81- nikt Ci nie broni pisać ;)
Miałyśmy potrzebę przewałkować temat jeszcze raz. :) I nikt tu nikogo nie nakręca,tylko dzieliłyśmy się swoimi pogladami
Myślę że nie chodzi o przekonywanie kogoś bo każda z nas zrobi to co uważa za najlepsze do swojego dziecka. Myślę że bardziej chodzi o zapoznanie się z argumentami każdej ze stron. Czytałam kiedyś opinie mamy która nie szczepiona na rota wirusy i potem jak dziecko zachorowało z spędzili 2czy 3tyg w szpitalu pisała że gdyby mogła cofnąć czas to by zaszczepił. Mam też koleżankę której syn po szczepieniu Odrą świnka różyczka zachorował na autyzm... Więc każdy podejmie decyzję sam ale ja chętnie zapoznania się z opiniami za jaki i przeciw...

Justyna...trudna sytuacja. Ciężko wnioskować jakiekolwiek przyczyny, bo się nie znamy osobiście.
Bądź silna. Posunięcie z rodzicami uważam za bardzo dobre. Musisz wyraźnie zaznaczyć swoje granice. Niezależnie jaka była przyczyna takiej decyzji i co się stanie w najbliższym czasie myślę, że zaufania nigdy w całości nie odzyskasz.
Cieszę się, że zdecydowałaś się do nas zaglądać mimo wcześniejszego pożegnania.

Dziewczynom po wizytach gratuluję wszystkich dobrych wiadomości. Cieszę się, że fasolki rosną jak na drożdżach. Ja prenatalne mam we wtorek. Chyba czas zacząć odliczanie;)

oar8pg4njr6t44vs.png

A tak po za tym Mamuśki. Nie wiem jak wy . Ale ja czuję się coraz lepiej [emoji4] jakoś sił nabrałam . Chyba ta wizyta u lekarza wczorajsza dała mi kopa . [emoji4] mdłości przechodzą . Siły wracają. Zapominam że w ciąży jestem [emoji4][emoji4][emoji16]

34bwyx8dkk6avua5.png

Dziewczyny mam mały problem. Od zawsze chodzę do jednej lekarki, ona prowadziła moje dwie ciąże, teraz prowadzi trzecią. Ale ostatnio nasłuchałam się o niej bardzo negatywnych opinii od dziewczyn, które do niej chodziły w ciąży i z porodówki, podobno nawet położne zaczęły na nią bardzo narzekać, że wiele rzeczy nie zauważa, bagatelizuje odkąd awansowała na z-ce ordynatora... Co byście zrobiły? Zmienić lekarza? Żadnego lepszego w okolicy nie znam...

Moim zdaniem warto rozmawiać, nikt tu nie napisał nikomu "nie szczep" albo "szczep" - ale porada by zapoznać się z tematem chyba jest wskazana? Jak inaczej świadomie podjąć decyzję?

74703e3ksg0ul1uj.png

No właśnie ja odnoszę takie wrażenie, że Dziewczyny, które szczepią i tak twardo sa przekonane w tym pogladzie nie chcą nawet dopuszczać do siebie innych myśli. Oczywiście, to każdego sprawa indywidualna czy zaszczepi czy też nie, ale ja z racji, ze sama byłam kiedyś po stronie szczepiacych i na pierwszych kilka szczepien zaszczepilam synka, po przeczytaniu i obejrzeniu wielu przerażających faktów na temat szczepionek ze sprawdzonych źródeł stałam się przeciwniczka szczepień, to uważam, ze każda osoba, która postanowi dokładnie przeczytać świadomie chociazby ulotkę od danej szczepionki spowoduje, ze stanie sie rodzicem z większą świadomością w tym temacie. Nawet jeśli dalej będzie się decydował szczepić, ale wtedy bedzie chodzić na szczepienia już w pełni świadomy możliwych powikłań i konsekwencji, po to aby później móc otrzymać ewentualne wsparcie, gdy nie daj Boże NOP będzie dotyczył jego dziecka.

Arya88- to pozazdrościć lekarza :D mi jak chciałam skierowanie na ft3 i ft4 stwierdził,że nie potrzebuję..

reklama
Arya88- to pozazdrościć lekarza :D mi jak chciałam skierowanie na ft3 i ft4 stwierdził,że nie potrzebuję..

No fajna pani dr, do endokrynologa chodzę prywatnie i co którąś wizytę idę wczesniej do rodzinnej poprosić o skierowanie. Teraz robiłam prywatnie, bo co miesiąc mi nie będzie zlecać badań - też mają swoje ograniczenia - ale co jakis czas proszę i nie odmawia :) zawsze to 50zł mniej

74703e3ksg0ul1uj.png

Do góry