reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Trochę mnie nie było, chciałam cos napisać, ale jeśli chwilowo będziecie się nakręcać dlaczego nie szczepić to ja jeszcze poczekam.
PS. Temat juz był wałkowany. Jeśli macie potrzebę wspierania i maglowania tego tematu jeszcze proponuję założyć dodatkowy/oddzielny wątek.

oar8pg4njr6t44vs.png
popieram. Każda z nas ma swojego bobasa i niech sama wybiera. Ja wiem jak wiele chorób było chorobami cywilizacyjnymi i dzięki szczepieniom teraz już na nie nie chorujemy ;) Każda choroba na którą przestaniemy szczepić może stać się bronią biologiczną ( ospa czarna miała być zniszczona ale jak wiadomo USA, Japonia i Rosja zachowały szczepy tej choroby). Każdy argument ma kontrargument, więc chyba nie warto nikogo przekonywać do swoich racji.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Monya81- nikt Ci nie broni pisać ;)
Miałyśmy potrzebę przewałkować temat jeszcze raz. :) I nikt tu nikogo nie nakręca,tylko dzieliłyśmy się swoimi pogladami

Ostatnia edycja:
Co do szczepień też zielona jestem. Wszyscy wokół mnie szczepią . Synka też zaszczepiłam. Nie słyszałam żeby ktoś miał powikłania w moim otoczeniu. Rozmawiałam z lekarzem kiedyś i pytałam się go szczerze czy on swoje dzieci szepi. Powiedział że szczepi podstawowe plus pneumokoki. I na moim miejscu on by zaszczepił. Lekarz właśnie jest zwolennikiem metod naturalnych leczenia itp. A jednak sam szczepi. Drugie chyba też będę szczepic. [emoji4]

34bwyx8dkk6avua5.png

Moim zdaniem warto rozmawiać, nikt tu nie napisał nikomu "nie szczep" albo "szczep" - ale porada by zapoznać się z tematem chyba jest wskazana? Jak inaczej świadomie podjąć decyzję?

74703e3ksg0ul1uj.png

Trochę mnie nie było, chciałam cos napisać, ale jeśli chwilowo będziecie się nakręcać dlaczego nie szczepić to ja jeszcze poczekam.
PS. Temat juz był wałkowany. Jeśli macie potrzebę wspierania i maglowania tego tematu jeszcze proponuję założyć dodatkowy/oddzielny wątek.

oar8pg4njr6t44vs.png

Wiele tematów jest tu wałkowanych kilkukrotnie, a to dlatego, ze dołączają inne dziewczyny, wymieniamy sie swoimi spostrzeżeniami, doświadczeniami, itp. Tematy te też są BARDZO WAZNE dla nas, dlatego wracamy do nich. Ale spoko, jak dla mnie to może zostać utworzony osobny wątek :)

Justyna myślę że będziesz miała duże wsparcie w tesciach. Też uważam że mimo wszystko fajnie jest jak dziecko ma babcie i dziadka [emoji4] kiedy zamierzasz im powiedzieć że jesteś w ciąży?

Tak się zastanawiam, bo Piszecie o tej tarczycy. Moja ginekolog nie dała mi skierowania na tarczyce. Jutro idę to zapytam bo jakoś zaczęłam się niepokoić [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png

TSH jest bardzo ważnym badaniem, i powinno być obowiązkowo wykonane już na początku ciąży.

Justyna myślę że będziesz miała duże wsparcie w tesciach. Też uważam że mimo wszystko fajnie jest jak dziecko ma babcie i dziadka [emoji4] kiedy zamierzasz im powiedzieć że jesteś w ciąży?

Tak się zastanawiam, bo Piszecie o tej tarczycy. Moja ginekolog nie dała mi skierowania na tarczyce. Jutro idę to zapytam bo jakoś zaczęłam się niepokoić [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png
Jutro jadę do nich z siostra (takie moje emocjonalne wsparcie). Napewno nie chce by go zlinczowali. Powinni poznać również jego zdanie i jego wyjaśnienia. Z drugiej strony on nigdy żadnego wsparcia od nich nie dostal i pewnie dlatego nic im nie mówił.

f2w3rjjgodcc729t.png

reklama
*Vanilia* poproś lekarza o skierowanie na tsh,najlepiej by było jeszcze zrobić ft3 i ft4-to są hormony tarczycy !! Na to raczej nie masz co liczyć,jeżeli chodzi o skierowanie,polecam robić na własną rękę :)

Do góry