Arya88
Fanka BB :)
Witam witam...
Też trochę czytałam ostatnio o tych szczepieniach i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja córka była szczepiona na wszystko z kalendarza szczepień i nie było żadnych problemów. Nie było też żadnych negatywnych opinii o szczepieniach, a teraz tyle się tego słyszy... I tak naprawdę nie wiadomo kto ma rację... Może bliżej porodu zacznę się zagłębiać w kwestie szczepionek. A te z was co moja małe dzieciaki, szczeoicie je czy nie? Nie bójcie się tych wszystkich krztuśców i polio i innych?
Ja szczepiłam synka, ale miał kilka NOPów, poważne probelmy neurologiczne i inne i ANI JEDEN lekarz (syn jest pod wielospecjalistyczną opieką, hospitalizowany był z 6 razy) nie zgłosił NOP do Sanepidu czy nie dał odroczenia i mimo diagnostyki kazali szczepić dalej...
Ze swojej strony radzę poczytać o chorobach przeciw którym są szczepienia, jak można się nimi zarazić, jak je leczyć, jak często występują i kogo dotykają (są oficjalne dane na stronie pzh, chorujących na niektóre choroby podzielili ze względu na szczepienie i nie - ciekawe informacje, na serio!). Potem trzeba poczytać o szczepieniach, ale nie u źródeł sponsorowanych przez firmy farmaceutyczne, które je produkują! Przestudiować ulotki tychże szczepionek, skład, możliwe działania niepożądane i wtedy podjąć świadomą decyzję