reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczynki ja już po USG. Dzidziuś zdrowy! Parametry IDEALNE, kość nosowa: JEST, przezierność: 0,9. To był miód na moje uszy [emoji7] Widziałam jak się rusza, był odwrócony pleckami. Maluszek wyszedł idealnie: z USG i OM tyle samo! Poprosiłam o jedną fotkę dzidziusia, żeby pokazać chłopcom i dobrze że to zrobiłam bo dołączyła tylko paramerty. Zobacz załącznik 783030 Jestem mega szczęśliwa, jem kebaba i pije turecką herbatkę z imbirem u znajomego który dla mnie robi miksy swoich potraw (wedle zachcianki hihi)
Edit: drugi pęcherzyk nadal jest, nie rośnie, nie rozwija się. Teraz to po prostu torebka z płynem do monitorowania.

A który to tydzień u ciebie ? I jaka byla wielkosc CRL?Ja robie za tydz.i bedzie to u mnie 11t 1dzien i cos mi sie wydaje ze bedzie za wczesnie.

reklama
A ja jak tak teraz czytam o tych waszych prenatalnych to sie trochę zmartwiłam. Bo jak umawiałam się na prenatalne to moja ciąża była o 6 dni mlodsza. A wczoraj okazało się że wcale tak nie jest i moje pytanie do was jest takie. czy Ma jakieś znacznie czy ja tam pojadę w 12t4d czy w 13t2 d ? Bo lekarz pytał ile mam lat, ile ważę i uznał że ten 12t4d będzie idealny, a teraz się okazuje że będzie wiecej i nie wiem czy robić zamieszanie i przekładać ?

w57vyx8dubspq12k.png

Zmuszaja? Hm nie slyszalam o tym . Ja mialam tam porod naturalny

Taką opinia krąży, że podobno długo trzymają dziecko i, ze dużo dzieci rodzi się niedotlenionych w nastepstwie tego upośledzonych... ale to taka "miejska legenda" znam kilka położnych stamtąd, z którymi studiowalam więc info z pierwszych rąk ;) jak trzeba to robia cesarke. Żelazna to bardzo dobry szpital.

Taką opinia krąży, że podobno długo trzymają dziecko i, ze dużo dzieci rodzi się niedotlenionych w nastepstwie tego upośledzonych... ale to taka "miejska legenda" znam kilka położnych stamtąd, z którymi studiowalam więc info z pierwszych rąk ;) jak trzeba to robia cesarke. Żelazna to bardzo dobry szpital.
Aha rozumiem:) no tak te legendy powstaja gdy porod kobiet przebiega nie tak jak sobie to wyobrazaly,lub gdy sa komplikacje,ale to nieuniknione bo takie przypadki zawsze beda. Mam tylko nadzieje,ze bedzie ich coraz mniej i ze zadnej z Nas tu piszacych to nie spotka.Jestem dobrej mysli:)

A ja jak tak teraz czytam o tych waszych prenatalnych to sie trochę zmartwiłam. Bo jak umawiałam się na prenatalne to moja ciąża była o 6 dni mlodsza. A wczoraj okazało się że wcale tak nie jest i moje pytanie do was jest takie. czy Ma jakieś znacznie czy ja tam pojadę w 12t4d czy w 13t2 d ? Bo lekarz pytał ile mam lat, ile ważę i uznał że ten 12t4d będzie idealny, a teraz się okazuje że będzie wiecej i nie wiem czy robić zamieszanie i przekładać ?

w57vyx8dubspq12k.png
Nie wiem jak Ci doradzić ja mimo różnic od początku posługuje się wiekiem ciąży według ostatniej miesiączki. Bo też najpierw była różnica 5 dni a potem już tylko 2 dni młodsze było dziecko wg usg. Więc trzymalam się kalendarza a nie wielkości z usg bo jak sama widzisz dziecko może nadgonic ta różnice. Nie wiem według czego są te tygodnie które podajesz czy wg usg czy om ale obydowa terminy są względnie dobre do usg genetycznego. Nie przewidzisz jakie duże będzie dziecko. Do pomiarów długość musi mieścić się między 45 a 84 mm. Może Twój lekarz pomoże Ci ustalic kiedy najlepiej zrobić usg?

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja za to jestem zakochana w Waszych zdjęciach z usg :))
Troche chorowalam ostatnio i nie mialam sily nawet śledzić forum. Zaglądam caly czas :)
I strasznie sie czuje zielona w temacie. Przyznam, ze chyba dopiero teraz kiedy widzialam na monitorze małego człowieczka i słyszałam serduszko - zaczyna do mnie docierać, ze to sie dzieje naprawde ! :) jest super. Ale mam wrazenie, ze nic nie wiem w temacie. *,*
A kiedy czas na szkole rodzenia ? Moze sie ktos orientuje jak to w ogole wyglada ?
Ja się orientowałam u mnie w mieście i można się zapisać w jednej szkole pd 20tc, w drugiej od 28. Ja się zdecyduje raczej na tą drugą, bo mają świetnych specjalistów prowadzących.

Gratuluję pięknych wieści powizytowych dziewczynki :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

w57vyx8dubspq12k.png
A ten termin 12t4d wydaje się idealny nawet przy różnicach tydzień w tą czy w tą będzie ok. A jeszcze zapytam dla jasnosci 12t4d to będzie według ostatniej miesiączki?

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Jaką ja mam ochote na pomidora!!! Aaaaa bardzo czerwony...soczysty...malinowy...jak ja bym zjadła. [emoji23][emoji3][emoji41][emoji41][emoji40]

34bw0dw4gguwtb7d.png
:D W weekend mialam identyczna zachcianke tylko bulka taka mieciutka ser zółty i na to pomidorek ,ale kurde T kupil takiego zwyklego twarda skora ,prawie bez smaku,wiec nie do konca zadowolilam swoje kubki smakowe:D.Wogole takie kanapki moge jesc codziennie:) mmm (oczywiscie pomidor malinowy)

Do góry