klaudusiaNK
Fanka BB :)
11t3d CRL 46,5A który to tydzień u ciebie ? I jaka byla wielkosc CRL?Ja robie za tydz.i bedzie to u mnie 11t 1dzien i cos mi sie wydaje ze bedzie za wczesnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
11t3d CRL 46,5A który to tydzień u ciebie ? I jaka byla wielkosc CRL?Ja robie za tydz.i bedzie to u mnie 11t 1dzien i cos mi sie wydaje ze bedzie za wczesnie.
no właśnie nie. przez miesiąc chodziłam na wizyty z duszą na ramieniu bo dziecko za małe i nie było takiej opcji żeby ten plemnik tyle przeżył. i jak się umawiałam to lekarz od usg gen. ustalił termin na 12t4d ale to było z usg. Wczoraj byłam u nowego prowadzącego lekarza z lepszym sprzętem i się okazało, że bobas jest taki jak powinien i tym razem wiek usg był taki sam jak z OM dziś 11t0d. A usg genetyczne wypadnie 13t 1 lub 2 d. I teoretycznie wiem że mieści się w normie ale moje dziecko jest dość duże. Wczoraj miało prawie równie 4 cm i boje się że przez te 2 tygodnie dużo urośnie. Pytałam tej nowej pani doktor o to i powiedziała " raczej powinno być oki" ...A ten termin 12t4d wydaje się idealny nawet przy różnicach tydzień w tą czy w tą będzie ok. A jeszcze zapytam dla jasnosci 12t4d to będzie według ostatniej miesiączki?
U mnie po pierwszym USG ciąża była prawie 2 tygodnie młodsza, na drugim już tylko tydzień, na trzecim idealnie trafiła w swój tydzień.A ja jak tak teraz czytam o tych waszych prenatalnych to sie trochę zmartwiłam. Bo jak umawiałam się na prenatalne to moja ciąża była o 6 dni mlodsza. A wczoraj okazało się że wcale tak nie jest i moje pytanie do was jest takie. czy Ma jakieś znacznie czy ja tam pojadę w 12t4d czy w 13t2 d ? Bo lekarz pytał ile mam lat, ile ważę i uznał że ten 12t4d będzie idealny, a teraz się okazuje że będzie wiecej i nie wiem czy robić zamieszanie i przekładać ?
Gratulacje [emoji9]Hej Kochane. Ja dopiero do domu wróciłam. Tez dzisiaj pierwszy raz usłyszałam serduszko i łezka poleciala. Maluszek rośnie i wierzgal na usg jak szalony. Moja gin próbowała zrobić w 3d jakieś ładne zdjęcie ale nie dalo rady. Mam już kartę ciąży z czego się ciesze niesamowicie. Musze tylko cytologie i mocz zrobić z badań.
Nie dam rady was nadrobić dzisiaj wiec z góry przepraszam ale emocje we mnie szaleją.
A mi termin porodu zmienił się o dzień do przodu wiec wychodzi 4 czerwca.
Zobacz załącznik 783064
Hej Kochane. Ja dopiero do domu wróciłam. Tez dzisiaj pierwszy raz usłyszałam serduszko i łezka poleciala. Maluszek rośnie i wierzgal na usg jak szalony. Moja gin próbowała zrobić w 3d jakieś ładne zdjęcie ale nie dalo rady. Mam już kartę ciąży z czego się ciesze niesamowicie. Musze tylko cytologie i mocz zrobić z badań.
Nie dam rady was nadrobić dzisiaj wiec z góry przepraszam ale emocje we mnie szaleją.
Zobacz załącznik 783064
Taką opinia krąży, że podobno długo trzymają dziecko i, ze dużo dzieci rodzi się niedotlenionych w nastepstwie tego upośledzonych... ale to taka "miejska legenda" znam kilka położnych stamtąd, z którymi studiowalam więc info z pierwszych rąk jak trzeba to robia cesarke. Żelazna to bardzo dobry szpital.
Gratulacje!Hej Kochane. Ja dopiero do domu wróciłam. Tez dzisiaj pierwszy raz usłyszałam serduszko i łezka poleciala. Maluszek rośnie i wierzgal na usg jak szalony. Moja gin próbowała zrobić w 3d jakieś ładne zdjęcie ale nie dalo rady. Mam już kartę ciąży z czego się ciesze niesamowicie. Musze tylko cytologie i mocz zrobić z badań.
Zobacz załącznik 783064