reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A ten termin 12t4d wydaje się idealny nawet przy różnicach tydzień w tą czy w tą będzie ok. A jeszcze zapytam dla jasnosci 12t4d to będzie według ostatniej miesiączki?

p19ucsqv6rf79f3c.png
no właśnie nie. przez miesiąc chodziłam na wizyty z duszą na ramieniu bo dziecko za małe i nie było takiej opcji żeby ten plemnik tyle przeżył. i jak się umawiałam to lekarz od usg gen. ustalił termin na 12t4d ale to było z usg. Wczoraj byłam u nowego prowadzącego lekarza z lepszym sprzętem i się okazało, że bobas jest taki jak powinien i tym razem wiek usg był taki sam jak z OM dziś 11t0d. A usg genetyczne wypadnie 13t 1 lub 2 d. I teoretycznie wiem że mieści się w normie ale moje dziecko jest dość duże. Wczoraj miało prawie równie 4 cm i boje się że przez te 2 tygodnie dużo urośnie. Pytałam tej nowej pani doktor o to i powiedziała " raczej powinno być oki" ...

w57vyx8dubspq12k.png

A ja jak tak teraz czytam o tych waszych prenatalnych to sie trochę zmartwiłam. Bo jak umawiałam się na prenatalne to moja ciąża była o 6 dni mlodsza. A wczoraj okazało się że wcale tak nie jest i moje pytanie do was jest takie. czy Ma jakieś znacznie czy ja tam pojadę w 12t4d czy w 13t2 d ? Bo lekarz pytał ile mam lat, ile ważę i uznał że ten 12t4d będzie idealny, a teraz się okazuje że będzie wiecej i nie wiem czy robić zamieszanie i przekładać ?

w57vyx8dubspq12k.png
U mnie po pierwszym USG ciąża była prawie 2 tygodnie młodsza, na drugim już tylko tydzień, na trzecim idealnie trafiła w swój tydzień.

Hej Kochane. Ja dopiero do domu wróciłam. Tez dzisiaj pierwszy raz usłyszałam serduszko i łezka poleciala. Maluszek rośnie i wierzgal na usg jak szalony. Moja gin próbowała zrobić w 3d jakieś ładne zdjęcie ale nie dalo rady. Mam już kartę ciąży z czego się ciesze niesamowicie. Musze tylko cytologie i mocz zrobić z badań.
Nie dam rady was nadrobić dzisiaj wiec z góry przepraszam ale emocje we mnie szaleją.
A mi termin porodu zmienił się o dzień do przodu wiec wychodzi 4 czerwca.

20161115_195047.jpeg

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Załączniki

• 20161115_195047.jpeg
    20161115_195047.jpeg
    37,7 KB · Wyświetleń: 362
Hej Kochane. Ja dopiero do domu wróciłam. Tez dzisiaj pierwszy raz usłyszałam serduszko i łezka poleciala. Maluszek rośnie i wierzgal na usg jak szalony. Moja gin próbowała zrobić w 3d jakieś ładne zdjęcie ale nie dalo rady. Mam już kartę ciąży z czego się ciesze niesamowicie. Musze tylko cytologie i mocz zrobić z badań.
Nie dam rady was nadrobić dzisiaj wiec z góry przepraszam ale emocje we mnie szaleją.

Zobacz załącznik 783064

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Gratulacje [emoji9]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Zobacz załącznik 783064

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Gratuluję dobrych wieści i życzę samych takich ;-) :-)

Taką opinia krąży, że podobno długo trzymają dziecko i, ze dużo dzieci rodzi się niedotlenionych w nastepstwie tego upośledzonych... ale to taka "miejska legenda" znam kilka położnych stamtąd, z którymi studiowalam więc info z pierwszych rąk ;) jak trzeba to robia cesarke. Żelazna to bardzo dobry szpital.

Napisałam to sarkastycznie. Jak ktoś ma oczekiwania na cesarkę na życzenie albo znieczulenie przy przepowiadających to ten szpital mu nie podejdzie. Ja go wybrałam bo właśnie chcę rodzic jak najbardziej naturalnie się da. Czyli nie straszne mi godziny czekania ze skurczami w domu i brak znieczulenia. 1 poród na Żelaznej mam za sobą. Rodziłam latem gdzie była bardzo duża kolejka. Dlatego trzymali mnie długo w domu. Po przyjedzie nie było szansy ma odesłanie bo miałam juz 8 cm. Mimo natłoku pacjentek rodziłam tam jeszcze w swoim tempie w pojedynczej sali. Tylko z położną przy stałym monitoringu tętna dziecka. Po 2 h zdecydowali oksy w lęku o zmęczenie dziecka. I za to im dziękuję, bo dzięki oksy moja macica sama zrobiła praktycznie wszystko za siebie , bez mojego udziału. Po podaniu oksy lekarz był ze mną na sali. Z boku, bardzo dyskretnie. A potem oprócz dotyku dziecka to pamietam 3 talerze rosołu , które wciągnęłam praktycznie nosem bo taka byłam głodna :)
Ja ze szpitala jestem bardzo zadowolona. Bo dokładnie spełnił moje oczekiwania. Jeśli ktoś myśli inaczej o nim to widocznie jego oczekiwania są inne.

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama

Zobacz załącznik 783064

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Gratulacje!

Do góry