reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja juz po. Nie pisałam wam bo nie chciałam Was martwić Ale mam od kilku dni lekkie plamienia różowe. W dodatku wczoraj aplikując luteine wieczorem wydawało mi się, że czuje palcem nisko szyjke. Ale świrowałam. Dziś do godziny 13 nie wyszłam z łóżka bo bałam sie ruszać. Niepotrzebnieee :)
1478704523500.jpg
1478704587293.jpg

To mój bobuś :) nadal wg USG 4 dni starsze. Kość nosowa jest, NT 1,4 więc nie ma powodów do obaw i do badań prenatalnych. Plamienia mogą być bo łożysko położone nad szyjką i po większym wysiłku mogą sie pojawić więc zalecany odpoczynek. A sama szyjka długa na 6 cm co się rzadko podobno zdarza a ja głupia świrowałam :)
Pytałam o ruchy czy to możliwe że mogę już czuć bo dwa wieczory pod rząd miałam wrażenie jak leżałam z rękoma na brzuchu , że czuje od środka takie jakby dotyk skrzydełek motyla. Mówi gin ze wszystko możliwe bo w 2 ciąży szybciej czuć ruchy a wielkość dzidzi odpowiada prawie na 13 tydz więc jest to możliwe. :) nooo i co jeszcze...? Co do płci to nie chciał mòwic, ale ja coś między nogami widziałam. Nie wiem co to Było ale cos Było :)) Ale jestem szczęśliwa :)
Dziekuje każdej z osobna za kciuki dziewczynki :*

Załączniki

• 1478704523500.jpg
    1478704523500.jpg
    55,2 KB · Wyświetleń: 265
  • 1478704587293.jpg
    1478704587293.jpg
    97,5 KB · Wyświetleń: 267
Ludek trzymam kciuki za Was żeby wszystko było dobrze [emoji1]

Umówiłam się na prenatalne ale nie wiem czy iść. Mam mieszane uczucia, nie wiem czy jest sens tym bardziej że to nie małe koszty. Przecież na zwykłym Usg też wiele widać.

7v8rikgnfeynrbw6.png

Ja juz po. Nie pisałam wam bo nie chciałam Was martwić Ale mam od kilku dni lekkie plamienia różowe. W dodatku wczoraj aplikując luteine wieczorem wydawało mi się, że czuje palcem nisko szyjke. Ale świrowałam. Dziś do godziny 13 nie wyszłam z łóżka bo bałam sie ruszać. Niepotrzebnieee :)
Zobacz załącznik 781999Zobacz załącznik 782000
To mój bobuś :) nadal wg USG 4 dni starsze. Kość nosowa jest, NT 1,4 więc nie ma powodów do obaw i do badań prenatalnych. Plamienia mogą być bo łożysko położone nad szyjką i po większym wysiłku mogą sie pojawić więc zalecany odpoczynek. A sama szyjka długa na 6 cm co się rzadko podobno zdarza a ja głupia świrowałam :)
Pytałam o ruchy czy to możliwe że mogę już czuć bo dwa wieczory pod rząd miałam wrażenie jak leżałam z rękoma na brzuchu , że czuje od środka takie jakby dotyk skrzydełek motyla. Mówi gin ze wszystko możliwe bo w 2 ciąży szybciej czuć ruchy a wielkość dzidzi odpowiada prawie na 13 tydz więc jest to możliwe. :) nooo i co jeszcze...? Co do płci to nie chciał mòwic, ale ja coś między nogami widziałam. Nie wiem co to Było ale cos Było :)) Ale jestem szczęśliwa :)

ale śliczne zdjęcie:) gratuluję udanej wizyty i współczuję nerwów przez jakie przeszłaś ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Dobra decyzja Ludek, w piątek święto, to pewnie nie ma szans na badania krwi.

Madziarra gratuluje zdrowego i pięknego maluszka :) na pierwszym zdjęciu wygląda jakby ssało kciuk, jeeeeej :-D

Madziarra jakie piękne zdjęcia! [emoji8]

Wracając do płci - u mnie w rodzinie jest dwóch małych chłopców, u męża są dwie małe dziewczynki wiec sama nie wiem co bym chciała [emoji14] zawsze myślałam, że pierwsze dziecko to mógłby być synek. No zobaczymy, byle tylko było zdrowe!!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Zobacz załącznik 781999Zobacz załącznik 782000

W ktorym faktycznie tyg. ciazy jestes?

Do góry