reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie był seks w owulacje wiec niby na chłopca ale nie wiem kogo bym chciała nie potrafiłabym zdecydować wiec dobrze ze ktoś tam u góry robi to za nas :) dzisiaj straszne byle głowy zastanawiam się czy mogę smarować się amolem np ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Tak, podobno amol pomaga i możemy go stosować [emoji5]

Właśnie potwierdziłam sposób mojej mamy na mdłości i zgagę - podgryzanie migdałów, to działa!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Ja juz po. Nie pisałam wam bo nie chciałam Was martwić Ale mam od kilku dni lekkie plamienia różowe. W dodatku wczoraj aplikując luteine wieczorem wydawało mi się, że czuje palcem nisko szyjke. Ale świrowałam. Dziś do godziny 13 nie wyszłam z łóżka bo bałam sie ruszać. Niepotrzebnieee :)
Zobacz załącznik 781999Zobacz załącznik 782000
To mój bobuś :) nadal wg USG 4 dni starsze. Kość nosowa jest, NT 1,4 więc nie ma powodów do obaw i do badań prenatalnych. Plamienia mogą być bo łożysko położone nad szyjką i po większym wysiłku mogą sie pojawić więc zalecany odpoczynek. A sama szyjka długa na 6 cm co się rzadko podobno zdarza a ja głupia świrowałam :)
Pytałam o ruchy czy to możliwe że mogę już czuć bo dwa wieczory pod rząd miałam wrażenie jak leżałam z rękoma na brzuchu , że czuje od środka takie jakby dotyk skrzydełek motyla. Mówi gin ze wszystko możliwe bo w 2 ciąży szybciej czuć ruchy a wielkość dzidzi odpowiada prawie na 13 tydz więc jest to możliwe. :) nooo i co jeszcze...? Co do płci to nie chciał mòwic, ale ja coś między nogami widziałam. Nie wiem co to Było ale cos Było :)) Ale jestem szczęśliwa :)
Dziekuje każdej z osobna za kciuki dziewczynki :*

Jejjjjj [emoji7]

Madziarra- piękne zdjęcia .

Co do płci nam lekarz mówił w 12 TC , że podejrzewa chłopca. Imię zostało wybrane , kilka ubrań a w 19 już 100% dziewczynka. Wiele osób mówi , że jak ma być chłopiec to na pewno będzie a u nas było inaczej.

f2w3skjoapwrgv7j.png

U mnie był seks w owulacje wiec niby na chłopca ale nie wiem kogo bym chciała nie potrafiłabym zdecydować wiec dobrze ze ktoś tam u góry robi to za nas :) dzisiaj straszne byle głowy zastanawiam się czy mogę smarować się amolem np ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Spokojnie amolem mozesz smarowac wlasnie np skronie.a na bol glowy jak nic nie pomaga to paracetamol :-)

uwo9dqk323h73wzt.png

Chciałam Wam dziewczęta podziękować za poradę z wczoraj , by pojechać na pogotowie , bo u lekarza miałam prawdopodobnie pusty pęcherzyk i bym do czwartku musiała czekać . Byłam . Przy badaniu juz plamiłam , okazało się , że pęcherzyk mój jest pusty . Zarodek nie rozwijał się prawidłowo . Był bardzo bardzo maleńki . Lekarz powiedział mi o 2 tygodniach oczekiwania na miesiączkę ewentualnie po tym czasie skontaktować się z nim na badania . :-( :(
Niestety dziś dostałam miesiączki , okropny ból , żal i przede wszystkim złamane serce . Maleństwa nie było ze mną a już tak go kochałam . :(:(:( Niestety muszę Was opuścić , życzę Wam wszystkim zdrowia oraz Waszym maleństwom by wszystko było tak jak powinno być . Do zobaczenia może na forum w przyszłości

reklama
hej dziewczynki !!!
miałyście w pierwszym trymestrze robioną cytologię? i co wasi gin mówą na temat suplementacji w ciąży zestawami witamin typu Mama plus itp. bo byłam ostatnio u dwóch ginekologów i słyszałam dwie skrajnie różne opinie.. a jak to u Was było?

Do góry