reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie był seks w owulacje wiec niby na chłopca ale nie wiem kogo bym chciała nie potrafiłabym zdecydować wiec dobrze ze ktoś tam u góry robi to za nas :) dzisiaj straszne byle głowy zastanawiam się czy mogę smarować się amolem np ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Tak, podobno amol pomaga i możemy go stosować [emoji5]

Właśnie potwierdziłam sposób mojej mamy na mdłości i zgagę - podgryzanie migdałów, to działa!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Ja juz po. Nie pisałam wam bo nie chciałam Was martwić Ale mam od kilku dni lekkie plamienia różowe. W dodatku wczoraj aplikując luteine wieczorem wydawało mi się, że czuje palcem nisko szyjke. Ale świrowałam. Dziś do godziny 13 nie wyszłam z łóżka bo bałam sie ruszać. Niepotrzebnieee :)
Zobacz załącznik 781999Zobacz załącznik 782000
To mój bobuś :) nadal wg USG 4 dni starsze. Kość nosowa jest, NT 1,4 więc nie ma powodów do obaw i do badań prenatalnych. Plamienia mogą być bo łożysko położone nad szyjką i po większym wysiłku mogą sie pojawić więc zalecany odpoczynek. A sama szyjka długa na 6 cm co się rzadko podobno zdarza a ja głupia świrowałam :)
Pytałam o ruchy czy to możliwe że mogę już czuć bo dwa wieczory pod rząd miałam wrażenie jak leżałam z rękoma na brzuchu , że czuje od środka takie jakby dotyk skrzydełek motyla. Mówi gin ze wszystko możliwe bo w 2 ciąży szybciej czuć ruchy a wielkość dzidzi odpowiada prawie na 13 tydz więc jest to możliwe. :) nooo i co jeszcze...? Co do płci to nie chciał mòwic, ale ja coś między nogami widziałam. Nie wiem co to Było ale cos Było :)) Ale jestem szczęśliwa :)
Dziekuje każdej z osobna za kciuki dziewczynki :*

Jejjjjj [emoji7]

Madziarra- piękne zdjęcia .

Co do płci nam lekarz mówił w 12 TC , że podejrzewa chłopca. Imię zostało wybrane , kilka ubrań a w 19 już 100% dziewczynka. Wiele osób mówi , że jak ma być chłopiec to na pewno będzie a u nas było inaczej.

f2w3skjoapwrgv7j.png

U mnie był seks w owulacje wiec niby na chłopca ale nie wiem kogo bym chciała nie potrafiłabym zdecydować wiec dobrze ze ktoś tam u góry robi to za nas :) dzisiaj straszne byle głowy zastanawiam się czy mogę smarować się amolem np ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Spokojnie amolem mozesz smarowac wlasnie np skronie.a na bol glowy jak nic nie pomaga to paracetamol :-)

uwo9dqk323h73wzt.png

Chciałam Wam dziewczęta podziękować za poradę z wczoraj , by pojechać na pogotowie , bo u lekarza miałam prawdopodobnie pusty pęcherzyk i bym do czwartku musiała czekać . Byłam . Przy badaniu juz plamiłam , okazało się , że pęcherzyk mój jest pusty . Zarodek nie rozwijał się prawidłowo . Był bardzo bardzo maleńki . Lekarz powiedział mi o 2 tygodniach oczekiwania na miesiączkę ewentualnie po tym czasie skontaktować się z nim na badania . :-( :(
Niestety dziś dostałam miesiączki , okropny ból , żal i przede wszystkim złamane serce . Maleństwa nie było ze mną a już tak go kochałam . :(:(:( Niestety muszę Was opuścić , życzę Wam wszystkim zdrowia oraz Waszym maleństwom by wszystko było tak jak powinno być . Do zobaczenia może na forum w przyszłości

reklama
hej dziewczynki !!!
miałyście w pierwszym trymestrze robioną cytologię? i co wasi gin mówą na temat suplementacji w ciąży zestawami witamin typu Mama plus itp. bo byłam ostatnio u dwóch ginekologów i słyszałam dwie skrajnie różne opinie.. a jak to u Was było?

Do góry