reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja mam na 12go [emoji16]

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Cześć dziewczyny podczytuje was od jakiegoś czasu i chciałabym do was dołączyć. Termin mam na 4 czerwiec. Chciałabym prosić was o pomoc i wsparcie. To moja druga ciąża, niestety pierwsza nie zakończyła się szczęśliwie. Pierwsze usg potwierdziło ciąże 6 tydzień i 5 dzień wszystko ok termin na 31 maja. W piątek byłam na kolejnym usg powinien być 9 tydzień i 2 dzień a według lekarza iwymiarów był 8 tydzień i 5 dzień i termin na 4 czerwiec. W pierwszej ciąży zarodek obumarł w 8 tc. I teraz boję się że sytuacja znowu się powtórzy. Lekarz robiący usg stwierdził że wszystko jest ok i nie będzie dyskutował o takich rozbieżnościach. Czy któraś z was spotkała się z taką sytuacją? Proszę doradźcie mi coś bo wizytę mam dopiero w czwartek.

Cześć dziewczyny podczytuje was od jakiegoś czasu i chciałabym do was dołączyć. Termin mam na 4 czerwiec. Chciałabym prosić was o pomoc i wsparcie. To moja druga ciąża, niestety pierwsza nie zakończyła się szczęśliwie. Pierwsze usg potwierdziło ciąże 6 tydzień i 5 dzień wszystko ok termin na 31 maja. W piątek byłam na kolejnym usg powinien być 9 tydzień i 2 dzień a według lekarza iwymiarów był 8 tydzień i 5 dzień i termin na 4 czerwiec. W pierwszej ciąży zarodek obumarł w 8 tc. I teraz boję się że sytuacja znowu się powtórzy. Lekarz robiący usg stwierdził że wszystko jest ok i nie będzie dyskutował o takich rozbieżnościach. Czy któraś z was spotkała się z taką sytuacją? Proszę doradźcie mi coś bo wizytę mam dopiero w czwartek.
Witaj,
Nie pamiętam jak to było na samym początku, ale pamiętam że ogólnie ogólnie trakcie ciazy często się tydzień z usg rozjerzdzal z faktycznym, czasem do przodu czasem do tyłu, ale wszystko było ok.

A ja dzisiaj musiałam nieść synka na rękach chwilę bo zasnął o potem mnie lekko cmilo coś na dole :( teraz sobie wyrzucam ze napewno schrzanilam sprawe i zaszkodzilam dziecku :/
Chciałabym znów być taka bezstrosko niezestresowana jak w pierwszej C.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Nie martw się Osza26 [emoji4] takie rozbieżności bardzo często występują na początku ciąży. Dzidziuś jest jeszcze tak mały ze ciężko go zmierzyć. Wystarczy ze gin uchwycil inne punkty końcowe Maluszka i juz mu wyszła różnica kilku milimetrów, a to niestety w tym okresie może dać nawet tydzień różnicy [emoji4] Rozumiem ze się boisz, wiem co przeszłaś [emoji22] Obserwuj swój organizm - piersi, brzuch, samopoczucie i przede wszystkim nastaw się pozytywnie [emoji6]
Witam Natalia [emoji4] Czuj się jak u siebie [emoji1]

Mój synek miał rozbieżności z usg w późniejszym okresie 2 tyg i faktycznie mógł jeszcze posiedzieć bo urodził się tydzień przed terminem poprawionym a ważył tylko 2930g.
Postawiłam całą chałupę na nogi. Mąż wczoraj wziął dzieci do kościoła i wrócił z jedzeniem i zakupami. Teraz pilnuję żeby każdy sprzątał po sobie i wstaję tylko w razie konieczności. Obiad będę musiała zrobić ale będą lecieć same gotowce więc długo nie postoję. Mam tylko nadzieję że to coś da...

Witam nowe dziewczyny :)
Co do szału zakupowego to ja już nie mogę się doczekac!! W zwiazku z tym ze to nasze pierwsze dziecko musimy wszystko skompletowac :D będzie szał!! ;)

reklama
Witaj Osza napisz przede wszystkim kiedy miałaś ostatnią miesiączkę. Jeśli 28 sierpnia to w piątek faktycznie miałaś 8 tydzien i 5 dzień i wtedy termin wychodzi na 4 czerwca mam tak samo :)

svchs65gg8talrm7.png

Do góry