reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja w I ciąży miałam przepowiadacze trwające wiele godzin, regularnie - serio :( rekord to było 12h

74703e3kkwoaumma.png

A na długo przed porodem tak miałaś? Pisz mi, mam żyć nadzieją? [emoji39]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
Jestem po wizycie. Marcelek pięknie urósł, waży ok 2700g także meeega dużo jak na niego [emoji7] brzuszek cały czas mniejszy, ale też nadrabia. Nie przytyłam nic przez te 2tyg. a mały urósł ponad 0,5kg to czyli schudłam nie? [emoji12]
Szyjka zamknięta także jeszcze nie mój czas

Natomiast najprawdopodobniej będę musiała mieć cesarkę, jestem załamana i muszę to przetrawić [emoji17]lekarz jak zobaczył moją reakcje na dźwięk słowa cięcie to powiedział, że jeszcze zobaczymy za 2tyg. czy się coś poprawi ze spojeniem - no, ale skoro mnie tak boli to poród sn niewskazany...

74703e3kkwoaumma.png
Super że tak ładnie skoczył na wadze!! :)

36.1 dzis a mam się zgłosić za ok 2 tyg na sciągniecie..
Kurde ja sie ciesze ze juz zdjety. Bo moze do 38tyg urodze a synek bd duzy ponoc. Czesto wlasnie jak pessar sciagaja po 38 tyg to widze ze laski przenoszą . Chodz wiadomo ze to kwestia indywidualna .

Ajej was nadrobic ciezko a zdaje sie od 13 nie patrzylam co sie tu dzieje [emoji5] ale za to posprzatalam gore u siebie i zrobilam tort i biorę sie za sprzatanie dolu bo oczywiście jak skurczy nie bylo tak i nie ma [emoji23]

Kurde ja sie ciesze ze juz zdjety. Bo moze do 38tyg urodze a synek bd duzy ponoc. Czesto wlasnie jak pessar sciagaja po 38 tyg to widze ze laski przenoszą . Chodz wiadomo ze to kwestia indywidualna .
No ja mam wrażenie że przenoszę bo cały czas miałam jakieś skurcze itd a ostatnio tyle że brzuch jest twardsze niż zawsze a skurczy zero po prostu macica na wakacje poszła. Boję się że do lipca w końcu będę tak chodziła :( od niedzieli znowu maja być upały u nas to znowu będę depresję przechodziła ja już mam dość! Ciężko już mi i upały mi naprawde nie pomagają tylko chodzę jak balon opuchnieta więc nie wyobrażam sobie jeszcze przenosić..

A na długo przed porodem tak miałaś? Pisz mi, mam żyć nadzieją? [emoji39]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnie 2tyg. najgorsze były. W rezultacie czego miałam wywoływany poród bo już wytrzymać nie mogłam, a i tak skończyło sie cięciem - nie patrz na mój przypadek [emoji12]

74703e3kkwoaumma.png

Arya super ze podrosl ;) fajnie masz, takiego maluszka ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Fajnie, fajnie, oby jeszcze przybrał na wadze. Starszak miał 4kg, potem ja zaczęłam chorować i cały czas wisiało to, że jednak maluch nie rośnie z mojego powodu... no, ale teraz to jak na ten tydzień ma ładną wagę, mniej niż 50centyl, no ale to nie 10 :)

Tylko to cięcie... kurczę może poruszam się i protestuję czy spojenie lepiej się ma? (mąż mówi, że to głupi pomysł)

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Do góry