reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ogólnie czuję się dobrze opiekę miałam pierwsza klasa jak weszłam na salę byłam przerażona potem znieczulenie w kręgosłup i w międzyczasie jak się rozkleiłam puściły mi nerwy młodego wyciągnęli na śpiocha więc chwilę potrwało zanim dał o sobie znać ale kurczaczek z niego malusieńki podstawily mi go na chwilę a B zaprosiły do stolika gdzie ubierały Tymka jedna z położnych wzięła od B telefon i cykała Tymkowi zdjęcia jak tylko Go wyciągnęli ale śmieszne uczucie od razu taka pustkę poczułam w brzuchu ale jest dobrze

ex2b3e5efllsxoqe.png

Wzruszyłam się!
Ogromne gratulacje kochana! Dużo zdrówka dla was :)

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Dzień dobry Dziewczynki. Są już jakieś wieści od Ciacho? Ja już mam dość tej ciąży wstałam bardziej zmęczona niż się położyłam. Jak tyłko usiade to brzuch boli. Więc leżę ufff. Ja już nie chce narzekać byle do piątku i niech młody wychodzi.
Kurczę wczoraj wyczytałam ze aby laktacja była efektywna to należy karmić dziecko od 8 do 12 razy dziennie z czego jedno karmienie ok pół godz! :o Kurczę toż to większość dnia i nocy na karmieniu zejdzie :o Trochę mnie to przerazilo.

Mój synek opróżniał piersi w maks 15min. taki szybki był ;) i nie było problemu z laktacją

74703e3kkwoaumma.png

A ja jutro wizytuje,ale bez usg,więc i tak g***o się dowiem.:p
A wiecie może,czy powinnam teraz jakieś skierowanie na ktg dostać,jak to wygląda? Bo u mnie jutro 35tydz(zaczynam 36) ,a ostatnie usg miałam w 30...

U nas ktg dopiero jak minie termin porodu (oczywiście jesli przebieg ciąży jest prawidłowy)

74703e3kkwoaumma.png

włączyłam sobie porody. Kurcze siedze i rycze:-) :) ale jestem beksa.

Była taka mama co nie chciała dziecka widzieć zaraz po porodzie:szok: Nie chciała kontaktu skóra do skóry, wolała takie ubrane i umyte dostać a nie brudne....kurcze no nie rozumiem. Może takie umazane dziecko nie jest najpiękniejsze, chociaż myśle że w tym momencie to taka radość i szok że na to się nie zwraca uwagi. Hmm to jak się obrzyga albo osra do szyi to też nie bedzie na niego patrzyć? hmm:-D

W sumie i tak jej dali maleństwo na brzuch, i nie słuchali protestów hih

Może jeszcze w szoku była? :-) Nie wszystkie mamy czują tę radość i szczęście od razu po porodzie. Ja sama zastanawiam się jak ze mną będzie, na razie to jest bardziej przerażenie i obawa przed nieznanym niż szczęście i radość.... przekonam się już niebawem:-)

A ja jutro wizytuje,ale bez usg,więc i tak g***o się dowiem.:p
A wiecie może,czy powinnam teraz jakieś skierowanie na ktg dostać,jak to wygląda? Bo u mnie jutro 35tydz(zaczynam 36) ,a ostatnie usg miałam w 30...
Ja mam ktg co 2 tyg w przychodni ginekologa.

Ostatnie USG za 2 tygodnie. Spokojnie jeszcze mają czas wasze dzieciaki na wyjście ;)

3jgxskjox8hy3b2y.png

włączyłam sobie porody. Kurcze siedze i rycze:-) :) ale jestem beksa.

Była taka mama co nie chciała dziecka widzieć zaraz po porodzie:szok: Nie chciała kontaktu skóra do skóry, wolała takie ubrane i umyte dostać a nie brudne....kurcze no nie rozumiem. Może takie umazane dziecko nie jest najpiękniejsze, chociaż myśle że w tym momencie to taka radość i szok że na to się nie zwraca uwagi. Hmm to jak się obrzyga albo osra do szyi to też nie bedzie na niego patrzyć? hmm:-D

W sumie i tak jej dali maleństwo na brzuch, i nie słuchali protestów hih
Ej ej moja kolezanka bardzo dobra tez nie chciala. Wolala dostac czyste, umyte i ubrane. A jej pierwsza mysla bylo to, ze takie umazane bedzie smierdzialo...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Może jeszcze w szoku była? :-) Nie wszystkie mamy czują tę radość i szczęście od razu po porodzie. Ja sama zastanawiam się jak ze mną będzie, na razie to jest bardziej przerażenie i obawa przed nieznanym niż szczęście i radość.... przekonam się już niebawem:-)
Nie właśnie nie w szoku, bo ona zapowiedziała położnej przed porodem z nie chce brudnego dziecka [emoji3]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Moja chocby byla wymazana wszystkim czymkolwiek i smierdziala jakims cudem na kilometr - biorac pod uwage rozgryzki mojej kolezsnki - chce ja od razu do siebie :) chce ja tulac, kiziac, glaskac :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Do góry