reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Wcale się jej nie dziwię że jeszcze nie napisała ale strasznie jestem ciekawa też [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze Was też tak kłuje tam gdzieś w dole? Jak zaczyna się mała wiercić to czasem tak mnie tam zaryje jakby ktoś widelcem dźgał.

thgfikgneziy9g6d.png

Kurcze Was też tak kłuje tam gdzieś w dole? Jak zaczyna się mała wiercić to czasem tak mnie tam zaryje jakby ktoś widelcem dźgał.

thgfikgneziy9g6d.png
Dokładnie tak samo mam ;-)
Dziś na wizycie było ok a mam to od miesiąca, a szyjka nawet 1mm nie poszła... Taki nasz urok... ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dziecko czymś wbija się w żebro a czymś w szyjke jak chodzę też co chwilę mnie tam rwie. Czy to napieranie i ten ból sprzyja chociaż rozwieraniu?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

To rwanie krocza? Tez jestem ciekawa i diabelnie nie mogę się przez to doczekać wizyty u lekarza by się dowiedzieć [emoji16]Może chociaż troszkę szybciej człowiek urodzi i ulży sobie w tych jękach i stękach ;)

Ja zaraz sie ogarniam i jade na paznokcie, pozniej na chwile do pracy - taaa wczoraj tez bylam na chwile i do 16 siedzialam bo sie zajelam ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Zając a Ty przypadkiem już nie jesteś na zwolnieniu? [emoji6]
Do mnie dziś dzwonił szef i tak się miło gadało, że jutro robię moim chłopakom nalot.

Tak więc do szpitala pojechałam bo krwawialam dość mocno z pecherza . Oni byli pewni że to z macicy pewnie ale po badaniach okazało się że macica czysta i zamknięta i to pecherz . Byli w szoku bo infekcji zero , mocz czysciutki i nic nie boli . Kazali zostać na obserwacji aby na drugi dzień z rana na usg pecherza iść. No i o 23 jak się polozylam w pizamce to odeszły mi wody . Mój mąż pierwsze co powiedział to "ale jaja, ile wody" [emoji23] a ja nogi jak z galarety. O 24 dostałam skurcze a już po godzinie 5 cm rozwarcie. Przed 6 mały bym z nami . Bóle były straszne.... miałam gaz, morfine, w bólu wymiotowalam , i już chciałam się poddać i epidural brać ale było za późno. Jeszcze z godzinkę się męczylam bo nie mogłam wypchnac małego. Ale jak usłyszałam że przyjdzie lekarz z tymi szczypcami to poszło. Położna trochę naciela mnie. Po samym porodzie już ból był ok :-) łożyska nie czułam i jak szyla też nie . Wszyscy są w szoku że pierwszy bobas i zajęło mi niecałe 6 h :-)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Ale historia :) Jak Ci zazdroszczę tego jak szybko poszło, chociaż próbuje sobie wyobrazić co czułaś, najpierw jedno, a później bach [emoji16]A Maluszek prześliczny!!! [emoji7][emoji7][emoji7]

Hejka... U nas się dzieje, dziewczyny już w domku. Na razie dużo śpią i jakoś wszystko ogarniam, zobaczymy jak będzie dalej. Pierwsza noc i pierwsza kąpiel za nami. Pozdrawiamy e-ciocie.
1494346219-aaaaaa.jpeg

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Zakochałam się [emoji16]

Boziu kochana, ciąża ze mnie robi jakiegoś skrajnego człowieka. Na widok Waszych Maluszków łzy mi napływają do oczu (szczęścia), a na swoją Mała tak się wkurzam, bo ona coraz bardziej fisiuje przez mój udzielający się brzuch (a może to jakiś bunt 3-latka?). Jest zazdrosna nawet o prasowanie ubranek, jest nieszczęśliwa. Gdy ostatnio kupiłam i Jej i Tosi ubranko to mówi, że to tez dla dzidzi i nie chce go nawet przymierzyć (a zawsze była z niej strojnisia i wszystko chce zakładać na siebie nawet w sklepie)... myśleliśmy, że nie będzie ciężko, a tu pojawiają się problemu jeszcze przed pojawieniem się drugiego dziecka. Staramy się jak umiemy tłumaczyć jej, że ciagle ja kochamy i będziemy kochać tak samo... ale dziecko raczej "wie swoje lepiej" :(

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie i rwanie i szyjka twarda i długa. Na ktg zupełne zero skurczy :D tak płaskiej linni nigdy nie miałam ani w pierwszej ani w tej .

3jgxskjox8hy3b2y.png

To ja w piątek tak samo! Normalnie oczom nie wierzyłam, że czynność skurczowa macicy może byc taka zerowa cały zapis [emoji23]
ale nie czułam skurczy podczas badania. Natomiast położne mowily, że moj zapis powinien trafić do podręcznika tak pięknie tętno się zmieniało przy ruchach - usłyszałam, że wynik idealny i najlepszy ze wszystkich jakie widziały ostatnio [emoji106]

74703e3kkwoaumma.png

U mnie uczucie rozpychania szyjka juz skrocona ale klucia poki co zadnego nie mam... Tez przebieram nogami z niecierpliwosci w zwiazku z Ciacho

f2w3rjjgql7mnsx1.png

reklama
Do góry