reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

W ogole wydaje mi sie, ze bol porodowy w duzej mierze zalezy od podatnosci szyjki na rozwieranie sie. Dlaczego niektore kobieety maja rozwarcie nawet o tym nie wiedzac, a u innych zeby zrobilo sie na jeden palec musi minac iles czasu w bolach? Wydaje mi sie, ze decyduje o tym nietylko podatnosc na bol.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ogole wydaje mi sie, ze bol porodowy w duzej mierze zalezy od podatnosci szyjki na rozwieranie sie. Dlaczego niektore kobieety maja rozwarcie nawet o tym nie wiedzac, a u innych zeby zrobilo sie na jeden palec musi minac iles czasu w bolach? Wydaje mi sie, ze decyduje o tym nietylko podatnosc na bol.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak samo uważam!

Moja mama ma za sobą 4 porody i ani razu szyjka sama sie nie rozwierała (miała masaże - wiecie jak to kilkadziesiąt lat temu było...)
Jedna siostra tez nie rozwierała się sama i mechanicznie jej rozwoerali masAZem
Kolejna siostra tez miała nieefektywne skurcze i w rezultacie cc
No i u mnie przy I było podobnie

74703e3kkwoaumma.png

A tam, ja doszłam do 4,5 cm i mnie pocięli bo był brak postępu ;)

Ballax parte miałaś? Dziwne, że przy 6cm miałaś parte i nie urodziłaś...

74703e3kkwoaumma.png
Monika stwierdziła że gdybym wtedy pękła to bym urodziła. Przecież ja miałam ponad 2 dni skurcze i je olewałam. A pojechałam jak mnie już zaczynało boleć. W sobotę w nocy byłam całą na porodówce pod pompą, a niedzielę kazali przywieźć torbę porodową, bo nic nie wskazywało na to że skurcze ustaną, tyle tylko że rozwarcie stało w miejscu . To rozwarcie mam cały czas takie. wczoraj byłam na wizycie i głównie przez nie mam leżeć żeby mały nie napierał na wyjście

w57vyx8dubspq12k.png

Monika stwierdziła że gdybym wtedy pękła to bym urodziła. Przecież ja miałam ponad 2 dni skurcze i je olewałam. A pojechałam jak mnie już zaczynało boleć. W sobotę w nocy byłam całą na porodówce pod pompą, a niedzielę kazali przywieźć torbę porodową, bo nic nie wskazywało na to że skurcze ustaną, tyle tylko że rozwarcie stało w miejscu . To rozwarcie mam cały czas takie. wczoraj byłam na wizycie i głównie przez nie mam leżeć żeby mały nie napierał na wyjście

w57vyx8dubspq12k.png
Bellax nie mogę uwierzyć [emoji44] i Ty tak sobie chodzisz / leżysz z 6 cm rozwarciem???

16udskjopmtfyunf.png

Bellax nie mogę uwierzyć [emoji44] i Ty tak sobie chodzisz / leżysz z 6 cm rozwarciem???

16udskjopmtfyunf.png
nie ja jedna jak widać;)Z cm chodziłam od 18tyg. ważne że się nie powiększa. Lekarz powiedział "jak strzeliło to już się nie zejdzie, ale może się nie powiększyć " Dlatego mnie tak długo trzymali w szpitalu. Najpierw pompa, potem magnez, a na koncu nospa bo sprawdzali " co się stanie", czy akcja porodowa znów się nie zacznie. Ale wszystko się zatrzymało i póki co, nie zapeszając jest dobrze.

w57vyx8dubspq12k.png

nie ja jedna jak widać;)Z cm chodziłam od 18tyg. ważne że się nie powiększa. Lekarz powiedział "jak strzeliło to już się nie zejdzie, ale może się nie powiększyć " Dlatego mnie tak długo trzymali w szpitalu. Najpierw pompa, potem magnez, a na koncu nospa bo sprawdzali " co się stanie", czy akcja porodowa znów się nie zacznie. Ale wszystko się zatrzymało i póki co, nie zapeszając jest dobrze.

w57vyx8dubspq12k.png
A nie ma ryzyka zakażenia przy takim rozwarciu?

16udskjopmtfyunf.png

reklama
To ja to obalam, bo od 2 tygodni mam 4cm, ale jest ok :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Tobie jedna z dziewczynek też zaczęła schodzić do kanału i też raczej tego nie czułaś, prawda?
Wydaje mi sie że im wcześniej ( dzieci mniejsze, i my mniej się tego spodziewamy) tym mniej to czujemy bo sobie tłumaczymy że to na 100% nie to.

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry