reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

W ogole wydaje mi sie, ze bol porodowy w duzej mierze zalezy od podatnosci szyjki na rozwieranie sie. Dlaczego niektore kobieety maja rozwarcie nawet o tym nie wiedzac, a u innych zeby zrobilo sie na jeden palec musi minac iles czasu w bolach? Wydaje mi sie, ze decyduje o tym nietylko podatnosc na bol.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ogole wydaje mi sie, ze bol porodowy w duzej mierze zalezy od podatnosci szyjki na rozwieranie sie. Dlaczego niektore kobieety maja rozwarcie nawet o tym nie wiedzac, a u innych zeby zrobilo sie na jeden palec musi minac iles czasu w bolach? Wydaje mi sie, ze decyduje o tym nietylko podatnosc na bol.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak samo uważam!

Moja mama ma za sobą 4 porody i ani razu szyjka sama sie nie rozwierała (miała masaże - wiecie jak to kilkadziesiąt lat temu było...)
Jedna siostra tez nie rozwierała się sama i mechanicznie jej rozwoerali masAZem
Kolejna siostra tez miała nieefektywne skurcze i w rezultacie cc
No i u mnie przy I było podobnie

74703e3kkwoaumma.png

A tam, ja doszłam do 4,5 cm i mnie pocięli bo był brak postępu ;)

Ballax parte miałaś? Dziwne, że przy 6cm miałaś parte i nie urodziłaś...

74703e3kkwoaumma.png
Monika stwierdziła że gdybym wtedy pękła to bym urodziła. Przecież ja miałam ponad 2 dni skurcze i je olewałam. A pojechałam jak mnie już zaczynało boleć. W sobotę w nocy byłam całą na porodówce pod pompą, a niedzielę kazali przywieźć torbę porodową, bo nic nie wskazywało na to że skurcze ustaną, tyle tylko że rozwarcie stało w miejscu . To rozwarcie mam cały czas takie. wczoraj byłam na wizycie i głównie przez nie mam leżeć żeby mały nie napierał na wyjście

w57vyx8dubspq12k.png

Monika stwierdziła że gdybym wtedy pękła to bym urodziła. Przecież ja miałam ponad 2 dni skurcze i je olewałam. A pojechałam jak mnie już zaczynało boleć. W sobotę w nocy byłam całą na porodówce pod pompą, a niedzielę kazali przywieźć torbę porodową, bo nic nie wskazywało na to że skurcze ustaną, tyle tylko że rozwarcie stało w miejscu . To rozwarcie mam cały czas takie. wczoraj byłam na wizycie i głównie przez nie mam leżeć żeby mały nie napierał na wyjście

w57vyx8dubspq12k.png
Bellax nie mogę uwierzyć [emoji44] i Ty tak sobie chodzisz / leżysz z 6 cm rozwarciem???

16udskjopmtfyunf.png

Bellax nie mogę uwierzyć [emoji44] i Ty tak sobie chodzisz / leżysz z 6 cm rozwarciem???

16udskjopmtfyunf.png
nie ja jedna jak widać;)Z cm chodziłam od 18tyg. ważne że się nie powiększa. Lekarz powiedział "jak strzeliło to już się nie zejdzie, ale może się nie powiększyć " Dlatego mnie tak długo trzymali w szpitalu. Najpierw pompa, potem magnez, a na koncu nospa bo sprawdzali " co się stanie", czy akcja porodowa znów się nie zacznie. Ale wszystko się zatrzymało i póki co, nie zapeszając jest dobrze.

w57vyx8dubspq12k.png

nie ja jedna jak widać;)Z cm chodziłam od 18tyg. ważne że się nie powiększa. Lekarz powiedział "jak strzeliło to już się nie zejdzie, ale może się nie powiększyć " Dlatego mnie tak długo trzymali w szpitalu. Najpierw pompa, potem magnez, a na koncu nospa bo sprawdzali " co się stanie", czy akcja porodowa znów się nie zacznie. Ale wszystko się zatrzymało i póki co, nie zapeszając jest dobrze.

w57vyx8dubspq12k.png
A nie ma ryzyka zakażenia przy takim rozwarciu?

16udskjopmtfyunf.png

reklama
To ja to obalam, bo od 2 tygodni mam 4cm, ale jest ok :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Tobie jedna z dziewczynek też zaczęła schodzić do kanału i też raczej tego nie czułaś, prawda?
Wydaje mi sie że im wcześniej ( dzieci mniejsze, i my mniej się tego spodziewamy) tym mniej to czujemy bo sobie tłumaczymy że to na 100% nie to.

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry