reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przeżyłam przed chwilą poród pierworódki z łóżka obok bez znieczulenia wywieźli ja w ostatniej chwili poród 20 minut próbowałam uciec ale z tą moją pompą insulinowa za daleko się nie dało [emoji13] ale już dochodzę do siebie jak pielęgniarki zobaczyły moja minę to zaczęły mnie uspokajać że to przypadek 1 na 1000000 i mój na pewno nie będzie tak wyglądał

f2w3qqmz0qjoloi2.png
moj pierwszy tez tak wygladal, tylko mi położne nie wierzymy ze rodze i podpięły mnie pod ktg na porodówce i poszły, wróciły po 20 minutach zerknęły ze tak powiem miedzy nogi i z komentarzem " o jednak chyba pani rodzi bo widzę czuprynę" po 20 min byłam juz z Majcia;))) teraz na SR położna sie śmiała żebym z przyjazdem do szpitala nie zwlekała za długo bo urodze w samochodzie w końcu;)) a żeby nie bylo ze cos zapowiadało ze szybko urodze ciaze przeżyłam jakbym w ciąży nie była po prostu zero komplikacji do ostatniej wizyty szyjka twarda i zamknięta lekarz i położne liczyli ze na bank przenoszona ciąża bedzie-poród 2 tyg wcześniej;) także nieznane sa plany natury;)
gratuluje udanych wizyt:)

reklama
moj pierwszy tez tak wygladal, tylko mi położne nie wierzymy ze rodze i podpięły mnie pod ktg na porodówce i poszły, wróciły po 20 minutach zerknęły ze tak powiem miedzy nogi i z komentarzem " o jednak chyba pani rodzi bo widzę czuprynę" po 20 min byłam juz z Majcia;))) teraz na SR położna sie śmiała żebym z przyjazdem do szpitala nie zwlekała za długo bo urodze w samochodzie w końcu;)) a żeby nie bylo ze cos zapowiadało ze szybko urodze ciaze przeżyłam jakbym w ciąży nie była po prostu zero komplikacji do ostatniej wizyty szyjka twarda i zamknięta lekarz i położne liczyli ze na bank przenoszona ciąża bedzie-poród 2 tyg wcześniej;) także nieznane sa plany natury;)
gratuluje udanych wizyt:)
Ja w dzień porodu byłam na KTG i słyszałam,że na dniach na pewno Pani nie urodzi , a tu niespodzianka. :)

W końcu jutro wizyta :) nie mogę się doczekać.
Wydrukowałam sobie plan porodu, ciekawe ile z moich oczekiwań faktycznie pokryje się z porodem ;)

U mojego lekarza jak zwykle obsowa. Ale dziś i tak super tylko godz. czekania.
Generalnie ok. Ale szyjka znowu się skrocila. 3 cm. Młody około 2,5 kg. Lekarz powiedział że do terminu raczej nie doczekam. A Młody do 3 kg raczej odbije nie więcej. Podobno główka już się w miednice wkręca. Przepływy ok. I to tyle.W sumie nie mam żadnych nakazów ani zakazów. Tylko mam brać magnez i nospe. Magnez biorę z nospa uważam. Zobaczymy jak będzie.
czyli rozpakujesz się też wcześniej [emoji113]
Mnie lekarz powiedział żebym "postarała się wytrzymać chociaż 2 tyg"

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry