reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Miałam dzis mieć spotkanie ze swoją położną w celu omówienia planu porodu, ale właśnie ja wezwano do porodu.
Z jednej strony szkoda (spotkanie przesunięte na piątek) z drugiej adrenalina, że niedługo bedzie jechała do mojego.

reklama
Im bliżej tym więcej piszecie :D

Dzięki za życzenia :)

Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? ;) Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!

PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kupuję na pewno! To tylko 400 zł, a może uratować dziecku życie :)

Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.
Im bliżej tym więcej piszecie :D

Dzięki za życzenia :)

Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? ;) Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!

PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawne :D żeby był blisko. Ja będę jego monitorem :D

Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.

3jgxskjox8hy3b2y.png

No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.

Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...

Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ja nie odcinam. Mam na wyjście kombinezon dresowy w razie brzydkiej pogody. A jak będzie ładnie to jeszcze nie wiem ;p może pajac a może body plus polspiochy albo spodenki. Chciałabym wiedzieć czy będzie ciepło czy zimno;D czy będzie duży czy mały :D ja pewnie pół walizki zawale jego ubraniami w różnych wersjach pogodowych i wielkościowych.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.

Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawne :D żeby był blisko. Ja będę jego monitorem :D

Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.

3jgxskjox8hy3b2y.png
Ooo dobre określenie - ja będę monitorem :) u nas nie ma żadnych wskazań: Rozalka raczej wcześniakiem nie będzie. Ja nie pale i nie paliłam. A inne ...oby nie ale to dopiero po porodzie. Pani psycholog ostatnio w SR mnie jeszcze utwierdzila w tym zeby nie kupowac. Ja osobiście umarlabym gdyby to mi zawylo przez przypadek... nie myślę o tym. Będzie dobrze :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie torba a właściwie walizka spakowana. Robiłam test P i nawet ogarnia sytuację, orientuje się co gdzie. Pakowalam naprawdę przejrzyście i każdy na pierwszy rzut oka się powinien w niej z łatwością odnaleźć. Tylko jeszcze muszę tamtum rosa i wodę dorzucić i mogę być spokojna :) teraz zabieram się za segregacji wyników!

Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?

w57vyx8dubspq12k.png
Są te wielkie podkłady porodów na łóżka :) kupuje je i kładę bo boje się zalać materac ;) do szpitala tez biorę :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry