A jakie ćwiczenia robiłaś? Mi położna radziła przyjmować pozycję psa z głową w dół to taka pozycja z jogiKempu ja bym jak na razie słuchała lekarza. Lekarz widzi po USG jak to wszystko wygląda i jednak miałabym większe zaufanie do lekarza niż położnej. 32tc to jeszcze czas na obrót maluszka. Mi USG pokazało ,że mały jest główkowo ułożony i tak też czuję od kilku dni ale wcześniej codziennie zmieniał pozycję. A dnia w którym miałam wizytę obkręcił się w którymś momencie na poprzek,ale akurat do wizyty znów przyjął pozycję główką w dół. Wszędzie piszą ,że ok 34 tc maluszki zaczynają przyjmować pozycję do porodu,więc jest jeszcze czas. Wykonuj ćwiczenia na obrót dziecka. Ja je robiłam i być może to mi pomogło
reklama
Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
Ja tez. Takie do chodzenia i pod prysznicHahahah[emoji15] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Juz się teraz nie tłumacz, wydało się.
O o o! Muszę sobie kupić japonki do szpitala.
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
a jeszcze przewijal sie temat karmienia piersia i po jakim porodzie łatwiej, ja wbrew teoriom rodzilam naturalnie a pierwszy raz mala nakarmiłam chyba w 3 dobie w trakcie nawalu, nie wiem może robilam to nieumiejętnie albo nie miałam pokarmu jeszcze bo mala przystawiałam ciumkala ale nic nie leciało. Ale jak juz wystartowalo to karmilam ja jakoś bez 2-3 miesięcy dwa lata wiec nie ma sie co nastawiać ze po cesarce będzie ciężko bo kazda z nas to inny przypadek nie do przewidzenia, wiec trzeba podejść do sprawy optymistycznie
D
Deleted member 158674
Gość
Im bliżej tym więcej piszecie
Dzięki za życzenia
Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!
PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dzięki za życzenia
Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!
PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie
Matka:)
Pozazdrościć szyjki[emoji4] a co do położenia... Faktycznie Czasem dziecko może obrócić się w ostatniej chwili...Ja już po wizycie. Dzidziuś wciąż w położeniu pośladkowym, ale lekarz twierdzi, że na tym etapie dzieci się jeszcze obracają w kółko i o niczym to nie świadczy. Z kolei położna mówi, że jeżeli się nie obróci w ciągu najbliższych dwóch tygodni, powinnam zapisać się na planowe CC, bo szansa, że się odwróci później jest znikoma. Dwoje specjalistów i każdy twierdzi co innego[emoji14]
Szyjka długa i zamknięta. Tętno ok
Natalia91
Ja dzisiaj kupiłam mąkę orkiszowa w biedronce pisze na niej że do ciast naleśników itd [emoji4]Hehehe u mnie jesli chodzi o pierogi nie ma nigdy nadwyzek..wszystko wciagna [emoji23] teraz tyle problem ze musze szukac maki orkiszowej tortowej by mogla starsza corka wcinac a to czasem naprawde trudno dostac...w wieksci jak juz jest to chlebowa..
Przerobilam 1.5kg maki..ruskie juz w woreczkach a ze serkiem i skorka pomaranczy dzis na obiadek [emoji4]
Mysle, ze jeszcze jedna ture zrobie jak zdaze i to za pare dni jak zapomne ile sie dzis orobilam przy tym sama [emoji23]
Zając Czerwcowy
My nie kupujemy a i mała nie będzie z nami spala ja znając życie przez pierwsze tygodnie będę czuwałaIm bliżej tym więcej piszecie
Dzięki za życzenia
Matka:)
No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.
Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...
Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?
Zając Czerwcowy
Nie nie odcinamNo właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.
Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...
Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?
a nie wiem coś tam naszykuje mężowi. Nejpewniej body na długi, polspiochy i jak bd zimno to kocyk
reklama
mlodamama21