reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tez tak myslalam ale chyba to nie to . Dosc ze ostatnio swieta i wgl jadlam jak za 5 osob i te dwa tyg wrecz sie objadam . Mam problemy z zalatwieniem od magnezu . ( raz na pare dni ) . Nie mozliwe zeby zmalał az tak. Nawet pepek jak byl wypukły to sie wklesly zrobił. Maly bez zmian lezy glowka do dolu bo czuje . Boje sie kurde ze moze cos z wodami . Mam wodniste uplawy od pessara . Moze to wody sie sacza a nie uplawy . Masakra oszlaje w tej ciąży ze stresu. Dobrze ze jutro wizyta u lekarza...
No to podjedz sobie na ip i powiedz ze sie dziwnie czujesz, brzuch zmalal a dziecko malo sie rusza a w dodatku masz pessar to was zbadaja dokladnie

reklama
Ja po nocy też mam pępek wklesly i też w nocy sikam że dwa razy później w ciągu dnia wszystko się jakby uzupełnia bo pępek wyskakuje znowu

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Tez tak myslalam ale chyba to nie to . Dosc ze ostatnio swieta i wgl jadlam jak za 5 osob i te dwa tyg wrecz sie objadam . Mam problemy z zalatwieniem od magnezu . ( raz na pare dni ) . Nie mozliwe zeby zmalał az tak. Nawet pepek jak byl wypukły to sie wklesly zrobił. Maly bez zmian lezy glowka do dolu bo czuje . Boje sie kurde ze moze cos z wodami . Mam wodniste uplawy od pessara . Moze to wody sie sacza a nie uplawy . Masakra oszlaje w tej ciąży ze stresu. Dobrze ze jutro wizyta u lekarza...
Wiesz co mi tez zmalał i też się martwiłam że wody mi się sacza bo naprawdę coraz więcej miałam wodnistych uplawow ale byłam na wizycie w czwartek i lekarz mowi że z pessarem i luteina tak może być a wody mam w normie.. Dodatkowo mały się mało rusza teraz naprawę bardzo mało. Ale zauważyłam tez że w ogóle brzuch mi strasznie się opuścił i myśle że może przez to wyglada ma mały..

No to podjedz sobie na ip i powiedz ze sie dziwnie czujesz, brzuch zmalal a dziecko malo sie rusza a w dodatku masz pessar to was zbadaja dokladnie

Tak bym zrobila . Ale w tych szpitalach sa idioci . Jutro pojde do mojego gina jest orydynatora zastępca w moim szpitalu i jak cos to da mi skierowanie to nawet i tam zostanę. Jak mialam skurcze i tam poszlam to daj spokoj [emoji23][emoji23] dosc ze byla niedziela wlasnie i jakis ciulas mnie badał tak ze az plamiłam . Wziernikiem to chyba chcial dziecko dziabnac bo prawie z bolu go skopalam. Po tym badaniu chodzic nie umialam. Dziękuję za takie atrakcje jeszcze teraz jak mam pessar i chodze tylko do wc i jesc sobie zrobic. Maly sie rusza wiec jestem spokojna ze nie musze na cito do szpitala.

Tak bym zrobila . Ale w tych szpitalach sa idioci . Jutro pojde do mojego gina jest orydynatora zastępca w moim szpitalu i jak cos to da mi skierowanie to nawet i tam zostanę. Jak mialam skurcze i tam poszlam to daj spokoj [emoji23][emoji23] dosc ze byla niedziela wlasnie i jakis ciulas mnie badał tak ze az plamiłam . Wziernikiem to chyba chcial dziecko dziabnac bo prawie z bolu go skopalam. Po tym badaniu chodzic nie umialam. Dziękuję za takie atrakcje jeszcze teraz jak mam pessar i chodze tylko do wc i jesc sobie zrobic. Maly sie rusza wiec jestem spokojna ze nie musze na cito do szpitala.
Jak ja dziekuje za moj normalny szpital [emoji32] jeszcze nigdy mnie nie odeslali bez badania czy nie robili problemow, ze przyjechalam..

Slyszalam, ze to czesto sie zdarza..mamuski czesto sa opuchniete bo sie woda zatrzymuje i gazy a sa dni w ktorych jakos lepiej dzialamy wtedy sie wszystko zmniejsza...

A mierzysz się centymetrem?
Bo moze to tylko Twoje złudne odczucia, a pomiar byłby bardziej obiektywny.
Nawet jeśli juz moze zmaleć szczególnie kiedy mówiłaś, że
się objadałaś w święta. Ja po świętach przytyłam 1,5 kg i w pasie przybyło mi 3 cm. Choć jadłam normalnie. W piątek wchodzę na wagę (bo wizyta u lekarza) i okazało się, że waga spadła -0,7kg i zleciały 2 cm w pasie. Widocznie jedzenie wielkanocne jakos bardziej zatrzymało więcej wody.

Nie stresuj się wyciekającymi wodami. To na pewno nie to.

Dziewczyny a co antycellulitowego używacie? Używacie coś czy czekacie do porodu?

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Ja czekam do po porodu bo teraz to bez sensu i tak woda mi sie zatrzymuje wiec bez efektu nie bedzie :) poczekam az urodze pozniej kupie eveline zlota serie plus cwiczenia... poza tym zejdzie woda wiec cellulit sie zmniejszy. Mialam tsk jal bralam tabletki- mega cellulit. Odstawilma i po2 msc zero cellulitu praktycznie a nie smarowalam i nie cwiczylam.

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja czekam do po porodu bo teraz to bez sensu i tak woda mi sie zatrzymuje wiec bez efektu nie bedzie :) poczekam az urodze pozniej kupie eveline zlota serie plus cwiczenia... poza tym zejdzie woda wiec cellulit sie zmniejszy. Mialam tsk jal bralam tabletki- mega cellulit. Odstawilma i po2 msc zero cellulitu praktycznie a nie smarowalam i nie cwiczylam.

p19u9jcg81ehxczt.png

Mam okropniasty cellulit. Wręcz od pośladków do kolan. Miałam przed ciąża, ale nie takie kratery. Jest coraz gorzej. Żyje nadzieja, że będę baaaardzo dużo spacerować i dzięki temu schudnę, nogi się trochę umięśnią, napną i cellulit będzie mniej widoczny. Będzie lato, taka opalona noga też wygląda lepiej, niż taka blada galareta ;)

reklama
Moja kumpela zakłada dwie pary rajstop lub rajstopy pod leginsy, wtedy nogi są gładkie. Tylko dobrze, żeby rajstopy były z lajcrą, to wtedy lepiej opinaja. :-D :-D chyba sama wyprobuje ten sposób

Do góry