reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

mam nadzieję dziewczyny... normalnie chce mi się już płakać z bezsilności

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Wgl zeby w ciazy to jakas czarna magia dla mnie..dentysta mi tlumaczyl, ze odwapmienie musilo byc jak nic nie jadlam przez te 19 tygodni..

Tosz lekarstwo mi wypadlo z kanalowki, 8 do roboty i jeszcze 5 sie ukruszyla teraz.. ja wiecej siedze u dentysty niz u ginekologa a naprawde dbam o zeby i nie mialam przed ciaza takich problemow..juz 8 raz bede w teraz w ciazy cos robic[emoji52]
Normalnie mi sie lamia i odpadaja kawalki [emoji32]

Dziewczyny a ja mam inny problem . Mianowicie nie wiem jak ale maleje mi brzuch [emoji29][emoji29][emoji29] nie wiem co jest grane . Jutro mam do lekarza ale jestem tak zestresowana ze szok. Miala ktoras z was tak ?

Dziewczyny a ja mam inny problem . Mianowicie nie wiem jak ale maleje mi brzuch [emoji29][emoji29][emoji29] nie wiem co jest grane . Jutro mam do lekarza ale jestem tak zestresowana ze szok. Miala ktoras z was tak ?
Slyszalam, ze to czesto sie zdarza..mamuski czesto sa opuchniete bo sie woda zatrzymuje i gazy a sa dni w ktorych jakos lepiej dzialamy wtedy sie wszystko zmniejsza...

Slyszalam, ze to czesto sie zdarza..mamuski czesto sa opuchniete bo sie woda zatrzymuje i gazy a sa dni w ktorych jakos lepiej dzialamy wtedy sie wszystko zmniejsza...

Tez tak myslalam ale chyba to nie to . Dosc ze ostatnio swieta i wgl jadlam jak za 5 osob i te dwa tyg wrecz sie objadam . Mam problemy z zalatwieniem od magnezu . ( raz na pare dni ) . Nie mozliwe zeby zmalał az tak. Nawet pepek jak byl wypukły to sie wklesly zrobił. Maly bez zmian lezy glowka do dolu bo czuje . Boje sie kurde ze moze cos z wodami . Mam wodniste uplawy od pessara . Moze to wody sie sacza a nie uplawy . Masakra oszlaje w tej ciąży ze stresu. Dobrze ze jutro wizyta u lekarza...

Madzien w ktorym ty jesteś tc??
Lekarz mi mówił że ilość wod plodowych zmniejsza się w ciąży chyba po 34 tc. Może dlatego Ty to tak odczuwasz, może więcej sikasz bo woda Ci schodzi, ja wczoraj byłam jak balon a w nocy 10 razy sikalam i już mam inne samopoczucie.

Dzień dobry z rana ;) Mam nadzieję, że mnie jutro wypuszczą, bo zaczął mnie boleć ząb! Nie moge nic ugryźć z jednej strony;( Kolejne moje zmartwienie jest takie, że nie wiem czy dentysta będzie mógł mnie od razu przyjąć? ;(

w57vyx8dubspq12k.png
Biedna.. U mnie w szpitalu są dentyści. Jest też pogotowie dentystyczne. Szczerze mówiąc to oni przyjmują ludzi z oddziałów bez kolejki. Ja tak miałam w pierwszej ciąży z Okulistą. Ludzie stali od 5 rano w kolejce po numerek a ja zeszłam z oddziału i mnie od razu wyczytali.
A ja sobie segreguje, odrywam metki, ukladam... [emoji7] przed praniem musi byc porzadek ;)
1492934510-aaaaaa.jpeg

p19u9jcg81ehxczt.png
A potem w praniu znów się zmieszka ;D ja tak posegregowałam a potem pralam kolorami i przy prasowaniu segregacja od nowa ;)
Oprócz tego co pisały dziewczynki to dziecko pije wody płodowe i dlatego możesz mieć mniejszy brzuch. Pij dużo wody i się nie martw.

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Madzien w ktorym ty jesteś tc??
Lekarz mi mówił że ilość wod plodowych zmniejsza się w ciąży chyba po 34 tc. Może dlatego Ty to tak odczuwasz, może więcej sikasz bo woda Ci schodzi, ja wczoraj byłam jak balon a w nocy 10 razy sikalam i już mam inne samopoczucie.
Dzis dokladnie 32tydz 0 dni

Do góry