reklama
mlodamama21
Fanka BB :)
U
użytkownik 168678
Gość
Moja koleżanka miała tak w ciąży i też najpierw myślała, że to przez suchą skórę lub jakieś uczulenie, a okazało się, że ma cholestaze. Na jej przykładzie nauczyłam się, żeby o każdej nawet blahej dolegliwości mówić lekarzowi.Dziewczyny do wszystkich moich dolegliwości doszło swędzenie całego ciała najgorzej jest w nocy spać nie mogę jutro idę do szpitala może coś mi powiedzą a teraz kąpiel i nawilżanie czym tylko się da
![]()
D
Deleted member 158674
Gość
Wiesz co mi tez zmalał i też się martwiłam że wody mi się sacza bo naprawdę coraz więcej miałam wodnistych uplawow ale byłam na wizycie w czwartek i lekarz mowi że z pessarem i luteina tak może być a wody mam w normie.. Dodatkowo mały się mało rusza teraz naprawę bardzo mało. Ale zauważyłam tez że w ogóle brzuch mi strasznie się opuścił i myśle że może przez to wyglada ma mały..
Brzuch przed porodem opada, ale na ile przed nie napiszę Wam wiarygodnie.
U mnie to było na 2-3 tygodnie przed porodem.
![p19uyx8dakwwcbe2.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.suwaczki.com%2Ftickers%2Fp19uyx8dakwwcbe2.png&hash=86298057fc8b74565b650d45f2393686)
![l22ndf9hmlnkjp5l.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.suwaczki.com%2Ftickers%2Fl22ndf9hmlnkjp5l.png&hash=360e118825afe6818f72286db46c8d83)
Tak wiem i wiem że u mnie za wcześnie bo 32 się zaczął ale niewydolność szyjki robi swoje..Brzuch przed porodem opada, ale na ile przed nie napiszę Wam wiarygodnie.
U mnie to było na 2-3 tygodnie przed porodem.
![]()
![]()
Jutro powiem na IP co mi jest wysmarowałam się grubą warstwą balsamu i jest trochę lepiejMoja koleżanka miała tak w ciąży i też najpierw myślała, że to przez suchą skórę lub jakieś uczulenie, a okazało się, że ma cholestaze. Na jej przykładzie nauczyłam się, żeby o każdej nawet blahej dolegliwości mówić lekarzowi.
![f2w3qqmz0qjoloi2.png](https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3qqmz0qjoloi2.png)
U
użytkownik 168678
Gość
Jutro powiem na IP co mi jest wysmarowałam się grubą warstwą balsamu i jest trochę lepiej
![]()
Zawsze warto wspomnieć. Oby to była tylko sucha skóra
Monya81
Dziewczyny do wszystkich moich dolegliwości doszło swędzenie całego ciała najgorzej jest w nocy spać nie mogę jutro idę do szpitala może coś mi powiedzą a teraz kąpiel i nawilżanie czym tylko się da
![]()
Przy choleostazie swędzą dłonie i stopy. A Ciebie co swędzi?
Jeśli chodzi o opuszczanie brzucha to mi na 2 tyg przed porodem opadł. Jakby któraś miała watpliwości czy opadł czy nie to wskazówka jest brak zadyszek, bo brzuch jest niżej i nie uciska tak bardzo. A brzuch się opuszcza bo dziecko wpasowuje się w kanał rodny. Nie u wszystkich kobiet jest to pewnie widoczne i odczuwalne.
Ja po piątkowej wizycie wiem, że choć dziecko główką w dół to pływa luźno i nie napiera na szyjkę (uprzedzając pytania, lekarz sprawdzał ręcznie [emoji6]).
reklama
melomanka
U nas do dzisiaj jest kiepsko ze spaniem. Generalnie jak na razie mamy tylko jedna noc przespana ( jak synek mial 3 miesiace). Jak w ciagu nocy sa 3 pobudki to jest dobra noc, bo bywaja i takie gdzie wierci sie, kreci i co chwile wybudza.Ja też przez różne etapy z córką przechodziłam, nie popadałam w jakieś skrajności,ale był okres że był problem ze spaniem to cisza była jak najbardziej wskazana bo każde sktukniecie czy pukniecie powodowało że Kornelka miala oczy otwarte i usmiechem ,,oznajmiala,, nam że sie już wysłała :/ , nigdy w ciszy niebyla wychowywana i tak też nie byla przyzwyczajana żeby zasypiac. U nas ogolnie był problem ze spaniem ... ktoś pisał ze noworotki cale dnie śpią.... to ja mialam wrażenie że moja jest innym noworotkiem i nie chciała współpracować i spać większość dnia
i u nas też drzemki w dzień skończyły.sie bardzo szybko.bo jak miala 1.5 roku to tylko w nocy spała. Od roku zaczely sie problemy z tym żeby poszła spać na drzemkę :/
Nom ale teraz jest najlepszy etap bo moje dziecko.w nocy 12 h śpi ,a czasami.i wiecej..jest takim spiochem.. że nic i nikt nie jest jej w stanie obudzić jak śpi. Rano zamin ja obudze to wysprzatam całe mieszkanie łącznie z odkurzaniem![]()
![]()
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom