reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja się zwyłam jak głupia włączyłam na chwilę na oddział noworodkowy i był taki okruszek w 17 tc ratowany matusiu jak Dobrze że nasze już większe

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
damy rade. ja wczoraj byłam pewna że w nocy urodze. Nigdy prze nigdy się tak nie bałam. ktg skurczy nie pokazywało, każdy mi się tylko przyglądał i nie wiedział co robić a ja czułam że to idzie w bardzo złym kierunku. potem wpadła moja położna, pomacała brzuch... starała się mnie nie denerwowac ale dobrze nie było.
Kładz się do tego szpitala. to tylko 3 dni a jest większa szansa że odnosimy;)
Ja wczoraj to samo . Skurcz za skurczem . Juz myslalam ze tez mnie szpital czeka . Ale jakos sie wyciszło . Mam nadzieje , ze dzisiaj bedzie spokojne . Chodz czuje ze juz dni dziela mnie od szpotala i musze sie polozyc na 3 dni pod kroplowki jak to moj gin radzi . [emoji4] jeszcze te 5 tyg chce wytrzymac do skonczonego 36. Dluzej i tak raczej nie pociagne pewnie . [emoji5]

w57vyx8dubspq12k.png

Witam Dziewczyny. Nie zaglądałam przez 2-3 dni i ciężko było nadrobić, ale udało się. Dużo się u Was działo. Mam nadzieję, że mnie w ciąży ominą szpitalne atrakcje.
Dziewczyny ze skurczami, trzymam za Was kciuki.
Z tą waga jest tak, że jedni mi mówią, że prawie nie tyje inni dogryzaja, że już jestem taaaka gruba. Hmmm.... 7 kg na plusie, a jest 30 to. Poszło w cyce i brzuch. Babcia mojego męża czuje wręcz jakąś satysfakcję, że przytyłam :p :p Utrę babie nosa i po porodzie znowu będę laską :-D :-D

cześć dziewczyny;) jedzcie ile wlezie po ciąży będziemy się martwić;)
Sprawdziłam sobie dziś co ja tak właściwie tutaj dostaje [emoji23] pompe z tractolice. W dawki sterydów dla małego, nospe i antybiotyk. Ogólnie jest dużo lepiej.w nocy skurcze odpuściły bo były momenty że mi się wyć z bólu chciało. A tak od ok. 23 jest ok. Skurcze coraz słabsze i mniej bolesne. jedynie jak wstaje to znów przybierają na sile :(
Pisałam rano z moją położną która była u mnie wczoraj i mówi że to bardzo dobry znak. Pytałam się jej także czy jeśli wszystko ustanie to mam jakieś szanse na powrót do szkoły ( nie śmiejcie się, ale musze zaliczyć jeszcze kilka przedmiotów) i o dziwo powiedziała że jak najbardziej jest na to szansa jeśli wszystko ustąpi

w57vyx8dubspq12k.png
Super wiadomosci z rana ! [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

p19u9jcg81ehxczt.png

Wczoraj znalazlam artykul ze zdrowa kobieta z normalnym bmi przed ciaza powinna w ciazy przytyc 12-16 kg [emoji87] [emoji85]czuje ze te 12 juz mam, teraz jak sie zamknac do czerwca w tych 4 [emoji23] ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Moja siostra tyła w pierwszej ciąży 16 kg, a w drugiej to przynajmniej ze 20 kg. Dogadzala sobie kulinarnie i to raczej był tłuszcz a nie woda ;-) Za każdym razem po jakimś pół roku była już szczuplejsza niż przed ciąża. Nie ćwiczyła, ale twierdzi, że karmienie piersią tak podzialalo, wstawanie w nocy itp. Jak oglądam zdjęcia to myślę, że wyglądała jak slonica i stwierdziłam, że musi mieć zajebiste geny, skoro skóra jej się pięknie wciągnęła, nie ma rozstępów ani cellulitu.

Zając, widzisz więc, że cuda się zdarzają :)

Witam Dziewczyny. Nie zaglądałam przez 2-3 dni i ciężko było nadrobić, ale udało się. Dużo się u Was działo. Mam nadzieję, że mnie w ciąży ominą szpitalne atrakcje.
Dziewczyny ze skurczami, trzymam za Was kciuki.
Z tą waga jest tak, że jedni mi mówią, że prawie nie tyje inni dogryzaja, że już jestem taaaka gruba. Hmmm.... 7 kg na plusie, a jest 30 to. Poszło w cyce i brzuch. Babcia mojego męża czuje wręcz jakąś satysfakcję, że przytyłam :p :p Utrę babie nosa i po porodzie znowu będę laską :-D :-D
Babcia meza - ta niewdzieczna ;) - wczoraj do mnie ,, poprawilas sie na buzi, przytylas". Spojrzalam na nia z mina wtf i odpowiedzialam, że przecież jestem w ciąży to jak mialam nie przytyc...
Za to teściowa i ciotki meza i wujkowie mowią, ze wszystko poszło w brzuch i w cycki ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Moja siostra tyła w pierwszej ciąży 16 kg, a w drugiej to przynajmniej ze 20 kg. Dogadzala sobie kulinarnie i to raczej był tłuszcz a nie woda ;-) Za każdym razem po jakimś pół roku była już szczuplejsza niż przed ciąża. Nie ćwiczyła, ale twierdzi, że karmienie piersią tak podzialalo, wstawanie w nocy itp. Jak oglądam zdjęcia to myślę, że wyglądała jak slonica i stwierdziłam, że musi mieć zajebiste geny, skoro skóra jej się pięknie wciągnęła, nie ma rozstępów ani cellulitu.

Zając, widzisz więc, że cuda się zdarzają :)
Ja w nie wierze ;) pozs tym codzienne spacery, moze jakas chodakowska w tv ;) bez gazowanego i slodkiego - dam rade ;) bede szprycha jak ta lala ;) [emoji23]

p19u9jcg81ehxczt.png

Stwietdzilam, ze w srode na wizycie zapytam pani doktor czy nie ma przeciwwskazan do cwiczen ;) znalazlam pare w necie- rozciagające miednice ale tez i troche ujedrniajace to i ówdzie ;)
My dzis jedzirmy do moich rodzicow 100km ciekawe jak wysiedze
p19u9jcg81ehxczt.png

Spoko, dasz rade!:) ja jezdze 3 razy w tyg po 150km do pracy w jedna strone ^^ da sie przezyc :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Babcia meza - ta niewdzieczna ;) - wczoraj do mnie ,, poprawilas sie na buzi, przytylas". Spojrzalam na nia z mina wtf i odpowiedzialam, że przecież jestem w ciąży to jak mialam nie przytyc...
Za to teściowa i ciotki meza i wujkowie mowią, ze wszystko poszło w brzuch i w cycki ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ach te babcie... Już chyba ze starości zapomniały co to ciąża i jakie niesie skutki. Moja teściowa specjalnie mało jadła jak była w ciąży, żeby nie przytyć. Miała straszną anemię, wylądowała w szpitalu na zastrzykach.

Do góry