reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam...ja zostałam obudzona przez sikawke mojej córki [emoji12] nie lubię smigusa dyngusa heh.

Mała w brzuchu też się już obudziła i jakoś dziwnie na boki się rozpycha. Byle do czwartku, wtedy wizyta to czegoś się dowiem dobrego, mam nadzieję [emoji4]

Miłego dnia Kochane

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Stwietdzilam, ze w srode na wizycie zapytam pani doktor czy nie ma przeciwwskazan do cwiczen ;) znalazlam pare w necie- rozciagające miednice ale tez i troche ujedrniajace to i ówdzie ;)
My dzis jedzirmy do moich rodzicow 100km ciekawe jak wysiedze
p19u9jcg81ehxczt.png

Dzień dobry:)

Wczoraj cały dzień byliśmy u rodziny i szczerze mówiąc w Boże Narodzenie to był cud Orzeszki i miód. A wczoraj.. Ledwo wysiedziałam i już dawnoo chciałam do domu. Plecy , brzuch itd.

Ja też dziś stanę na wagę:D na razie 10kg na plus i waga stała. Zobaczymy jak będzie dalej[emoji6] wczoraj się opchałam i mazurkiem i ciastami. 4 razy jadłam żurek :D kotlety, gołąbki, karkówka, jajka.. Przez tydzień tyle normalnie nie jem[emoji16].

Nie mam ambitnych planów na tą ciążę i chciałabym nie więcej niż 20kg, alee wstyd to jak moja siostra cioteczna waży prawie 100kg przy 160 i nic z tym nie robi oprócz opychania się słodyczami ;)

Miłego drugiego dnia świąt ;) Ja planuje nie być oblana :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Dzień dobry:)

Wczoraj cały dzień byliśmy u rodziny i szczerze mówiąc w Boże Narodzenie to był cud Orzeszki i miód. A wczoraj.. Ledwo wysiedziałam i już dawnoo chciałam do domu. Plecy , brzuch itd.

Ja też dziś stanę na wagę:D na razie 10kg na plus i waga stała. Zobaczymy jak będzie dalej[emoji6] wczoraj się opchałam i mazurkiem i ciastami. 4 razy jadłam żurek :D kotlety, gołąbki, karkówka, jajka.. Przez tydzień tyle normalnie nie jem[emoji16].

Nie mam ambitnych planów na tą ciążę i chciałabym nie więcej niż 20kg, alee wstyd to jak moja siostra cioteczna waży prawie 100kg przy 160 i nic z tym nie robi oprócz opychania się słodyczami ;)

Miłego drugiego dnia świąt ;) Ja planuje nie być oblana :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Wczoraj znalazlam artykul ze zdrowa kobieta z normalnym bmi przed ciaza powinna w ciazy przytyc 12-16 kg [emoji87] [emoji85]czuje ze te 12 juz mam, teraz jak sie zamknac do czerwca w tych 4 [emoji23] ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Jak tam Jagoda noc minęła? Ja powiem wam szczerze ze chyba przez to objadanie się Tak mi ciężko było spać ze szok. Wszystko co zjadłam próbowało się w nocy wydostać z mojego żołądka

cześć dziewczyny;) jedzcie ile wlezie po ciąży będziemy się martwić;)
Sprawdziłam sobie dziś co ja tak właściwie tutaj dostaje [emoji23] pompe z tractolice. W dawki sterydów dla małego, nospe i antybiotyk. Ogólnie jest dużo lepiej.w nocy skurcze odpuściły bo były momenty że mi się wyć z bólu chciało. A tak od ok. 23 jest ok. Skurcze coraz słabsze i mniej bolesne. jedynie jak wstaje to znów przybierają na sile :(
Pisałam rano z moją położną która była u mnie wczoraj i mówi że to bardzo dobry znak. Pytałam się jej także czy jeśli wszystko ustanie to mam jakieś szanse na powrót do szkoły ( nie śmiejcie się, ale musze zaliczyć jeszcze kilka przedmiotów) i o dziwo powiedziała że jak najbardziej jest na to szansa jeśli wszystko ustąpi

w57vyx8dubspq12k.png

Ja wczoraj to samo . Skurcz za skurczem . Juz myslalam ze tez mnie szpital czeka . Ale jakos sie wyciszło . Mam nadzieje , ze dzisiaj bedzie spokojne . Chodz czuje ze juz dni dziela mnie od szpotala i musze sie polozyc na 3 dni pod kroplowki jak to moj gin radzi . [emoji4] jeszcze te 5 tyg chce wytrzymac do skonczonego 36. Dluzej i tak raczej nie pociagne pewnie . [emoji5]

Wczoraj znalazlam artykul ze zdrowa kobieta z normalnym bmi przed ciaza powinna w ciazy przytyc 12-16 kg [emoji87] [emoji85]czuje ze te 12 juz mam, teraz jak sie zamknac do czerwca w tych 4 [emoji23] ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja sobie daje jeszcze 10[emoji16] I wyszło na to , że nie jestem normalna ;D tego się spodziewałam :D. Moja mama w każdej ciąży tyła po 30-36kg a teraz jest super szczupła laską.

Z wagą w ciąży to wszytsko zależy, jak odstawisz słodycze i będziesz ćwiczyć to może się skończyć na kilku kg. A jeśli woda się będzie zatrzymywała to nawet na głodówce przybierzesz więcej.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
cześć dziewczyny;) jedzcie ile wlezie po ciąży będziemy się martwić;)
Sprawdziłam sobie dziś co ja tak właściwie tutaj dostaje [emoji23] pompe z tractolice. W dawki sterydów dla małego, nospe i antybiotyk. Ogólnie jest dużo lepiej.w nocy skurcze odpuściły bo były momenty że mi się wyć z bólu chciało. A tak od ok. 23 jest ok. Skurcze coraz słabsze i mniej bolesne. jedynie jak wstaje to znów przybierają na sile :(
Pisałam rano z moją położną która była u mnie wczoraj i mówi że to bardzo dobry znak. Pytałam się jej także czy jeśli wszystko ustanie to mam jakieś szanse na powrót do szkoły ( nie śmiejcie się, ale musze zaliczyć jeszcze kilka przedmiotów) i o dziwo powiedziała że jak najbardziej jest na to szansa jeśli wszystko ustąpi

w57vyx8dubspq12k.png
No to super wiadomosci[emoji4] bardzo się ciesze. I mam nadzieje ze będziesz się oszczędzać do końca ciąży a nie tylko na chwilę jak "od dupki odejdzie" jak to moja mama mowi[emoji16]

Do góry