reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

HahaxD tak będzie i zaczną się liście malin i schody :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Olejek rycynowy [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja mam zaplanowana przeprowadzkę na 1 czerwca. Ja myślę że do tego momentu dorwam później tylko się popakuje, umebluje i rozpakuje i idę na porodowke. I nie biorę pod uwagę zmiany planów :D

Ja czekam do 38 i startuje ostro z seksem i ze wszystkim. Moja macica już od kilku tygodni ćwiczy więc mam nadzieję że jak ruszy to szybko pójdzie. Na pewno nie doturlam się tym razem do końca 42tygodnia. Już dawno przekroczyłam wagę z tamtego okresu i zaczynam tracić cierpliwość [emoji26]

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

Już za chwilę, już za momencik wszystkie bedziemy jęczały że chcemy rodzic i szamańskim sposobami próbowały to przyspieszyć. Bardziej niecierpliwe od 36, a te jeszcze w miarę w dobrej kondycji od 38.
Dla każdej nas końcówka bedzie mega męcząca a wizja nawet nie wiadomo jak bolącego porodu wybawieniem.
Ja czasami już mam dosyć [emoji58] ale dla dziecinki trzeba dotrzymać

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Moi chłopacy zrobili mi dzisiaj niezłą pobudkę! Nawet włosy mokre miałam ;) synek śmiał się w głos hehe od razu wystartowałam pod prysznic. Za rok jak Marcelek dołączy to dopiero będzie ;)

Ballax super wieści! Trzymam kciuki by unormowalo się na tyle byś mogła zaliczyć potrzebne przedmioty - nauczyciele na pewno cię wesprą w takiej sytuacji i zaproponują dogodne dla wszystkich warunki zaliczenia.

Co do tycia to ja mam 9 z przodu... ale przytyłam dotąd 4kg... z tym, że przy takiej tuszy to ja nie muszę wcale tyć, w sensie najlepiej by było tylko tyle co wody, łożysko i dziecko. Zobaczymy jak to pójdzie bo w I ciąży w ostatnim miesiącu spuchłam jak balon i 9kg na plus samej wody - z tym, że jesli to woda to faktycznie po porodzie szybko schodzi - z tłuszczem już trudniej

Co do porodu to ja ze względu na te komplikacje ze wzrostem małego liczę, że posiedzi zdrowy do 40tyg. by urósł jak najbardziej i by się rozwijał pięknie.
W pt jadę do Bydgoszczy na patologię na kontrolę, mam nadzieję, że mnie nie zatrzymają. Od 8 maja idę z synkiem do szpitala na wazne badania i nie ma opcji by odbyło się to beze mnie - to będzie znowu trauma i dla synka i dla mnie, także nawet mowy nie ma by mnie z nim tam nie było. Martwi mnie to bardzo, bo jak nie pozwolą mi chodzić czy nawet każą zostać w szpitalu to badania synka będe musiała przełożyć, ale potem z noworodkiem to juz całkiem trudno będzie mi towarzyszyć starszakowi w szpitalu... boję się tego :/

74703e3kkwoaumma.png

Mi to jest obojętne czy w 38 czy w 40. Żeby tylko poród zaczął się sam, bez wywoływania w szpitalu. Dopóki nie ma upałów mogę chodzić z brzuchem.

reklama
Do góry